Przy nazwisku łatwiej o literówki, poza tym (wg mnie) tamta szukajka jest trudniej dostępna. O wiele częściej używa się TL-u i to jest dla mnie dosyć naturalne. Inna sprawa, że ja po prostu przy robieniu baz po prostu nawet nie patrzę na nazwiska tylko zawsze sortowałem je po cyferkach (często po pensji) i taka ustaliła się u mnie kolej rzeczy i nie wyobrażam innej ;-)
Przypomnij sobie po którym zamieszaniu do tego doszło...
Reklamować nie można niby od zawsze, tylko różnie było z przymykaniem na to oko przez funkcyjnych.
Nie wiem dokładnie o które zamieszanie Ci chodzi, ale ja raczej nigdy nie bylem zamieszany w reklamowanie zawodników na forum...
Natomiast jeśli wiążesz to z jakimś innym zamieszeniem, to mogę się domyślać, że pewnie z tym, które wynikało z hipokryzji i mentalności Kalego niektórych userów. Wymienianie się skillami pomiędzy polskimi userami BB ma miejsce od niepamiętnych czasów, na długo przed tym nim Ty czy ja zaczęliśmy grać. Nawet mistrzowie gry uczestniczyli bądź w tym uczestniczą... a przecież GM-y coś tam trochę na regułach BB raczej się znają... (listy draftu pomagam robić od bodajże trzech sezonów, a widzę, że skautem 19-latków jest GM, więc te listy w zeszłym sezonie musiał łykać aż miło).
A nagle okazuje się, że to grzech gdy ktoś ukraść Kalemu krowa (albo znać skille Kallego) a dobry uczynek, gdy Kali komuś ukraść krowa (poznać jego skille) ;-)