BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Off Topic

Off Topic (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
4863.981 in reply to 4863.980
Date: 2/15/2012 5:15:23 AM
Overall Posts Rated:
88
to , že je nejlepší hráč týmu není podstatné ...protože když jsem byl ve IV. lize tak můj nejlepší hráč předváděl famózní věci , ale na III ligu již neměl :D ...jde o to , že takového hráče máš nyní jako výbornýho , ale Tvůj tým se nikam nepohne a ani nemůže ...nebuď jako klasický čech a nekoukej jen metr před sebe ...koukni na dlouhodobou perspektivu celého týmu ...no a tam ten francous prostě prostor mít nemůže ...mě je jedno jestli si ho necháš , ale za čas sám pochopíš , že je to hráč navíc
přeji Ti hodně zdaru

This Post:
00
4863.982 in reply to 4863.980
Date: 2/15/2012 5:18:52 AM
Overall Posts Rated:
4444
A jak ste poznali, že se domluvili? To jste jim lezli do pošty?

This Post:
00
4863.983 in reply to 4863.982
Date: 2/15/2012 5:29:54 AM
Overall Posts Rated:
1010
Na to jsem byl malý pán, ale když se tím někdo chlubil na diskuzi, nebo dokonce zakládal web, který byl určený k domlouvání důležitosti... Jinak rozhodně nikoho neodsuzuji, jen mě to zarazilo.
Ještě k tomu hráči. Trénuju mladé hráče se slušným potenciálem a na netrénovaných pozicích mám žoldáky. Až vytrénuju ty mladíky, tak udělám zbytek. To nevypadá jako metr před sebe.

This Post:
00
4863.984 in reply to 4863.983
Date: 2/15/2012 7:02:25 AM
Brněnští Saláti
II.1
Overall Posts Rated:
5050
hlavně si ještě poniž tu cenu u základních sedadel ať ti chodí víc lidí. Je to furt ještě hodně. Raději to dej na 11 nebo lépe na 10 a pak si to třeba zvedneš o jeden dolar. Budeš kasírovat víc peněz.

This Post:
00
4863.985 in reply to 4863.979
Date: 2/15/2012 7:55:26 AM
Overall Posts Rated:
154154
Tohle to je pěkná ubohost, někoho veřejně obvinit s nedodržováním dohod dokonce rovnou na národním fóru. Já tě můžu obvinit zrovna tak.

This Post:
00
4863.986 in reply to 4863.980
Date: 2/15/2012 8:00:18 AM
Overall Posts Rated:
154154
Toho Francouze jsem koupil na začátku a udělal jsem dobře. "Loni" jsem ho vytrénoval na strop a na PG je to suverénně nejlepší hráč týmu. I když tam teď nemůže hrát. Když chci koupit vytrénovaného dědka na pár sezón, tak je mi jedno jaký má potenciál, protože trénuju jen mladé hráče. Psal jsem o omylu u hráčů 18 let.
Jen tak pro zajímavost a nechci provokovat. Když jsem dělal vedle GM, tak jsme za domlouvání důležitosti na férovku blokovali týmy, nebo dávali obrovské pokuty. Bylo to bráno jako podvádění - získávání herní výhody. Njn jiný kraj, jiný mrav :)

Zakazovat dohody je nesmysl. Buďto je tu možnost dohodou získat výhodu ap ka musí být dohody povoleny, nebo tady ta možnost nesmí být. Chytíte jen špičku ledovce, ty neopatrné a naivní. Lidi se mohou domluvit jinde, lidi co se znají i mimo internet, proti tomu se nedá dělat nic. Takže pak penalizujete jen ty, co to tak dobře dělat nemohou nebo jim to nestojí za to úsilí to obejít.

This Post:
11
4863.987 in reply to 4863.980
Date: 2/15/2012 8:28:33 AM
Dohody jsou dobré. A dohody tady budou pořád. Zakázat je nejde. Kontrolovat poštu je nemorální.............i když ČR je vlastně již policejní stát, tak bych se ani nedivil kdyby se našly zastánci.

Jo a co není zakázaný je povolený.

This Post:
22
4863.988 in reply to 4863.985
Date: 2/15/2012 12:58:33 PM
Overall Posts Rated:
88
ubohé je nedodržet tu dohodu nemyslíš ? , ale máš pravdu je to moje chyba , že jsem takto věřil někomu kdo mi to 2 x potvrdil ;) a myslet si můžeš co chceš , ale kdo mě zná a je jich dost ví , že jsem ten kdo nemá zapotřebí lhát ...jsem otřelí životem a nerozhodí mě dost věcí ...toto beru jen jako ubohost a nechci aby se chytilo více lidí .
Kdyby jsi mě znal věděl by jsi , že nehraji na postup , ale hlavně na trénink lidí a proto mě ani tolik nejde o výhru jako takovou jako o podstatu toho , že to někdo je schopný udělat ...nejde mi to do hlavy ...nic víc ;)
jinak lidem co mi píší do pošty děkuji za názory a koukám , že nás je víc takto podvedených

Last edited by Buckmister at 2/15/2012 1:00:48 PM

This Post:
00
4863.989 in reply to 4863.986
Date: 2/15/2012 4:53:51 PM
Overall Posts Rated:
1010
Já už nikoho nechytím, protože nejsem GM. Za ty nervy, vyhrožování a neuvěřitelné množství času mi to opravdu nestojí. Každopádně si myslím, že jakákoliv dohoda je prasárna. Pusť mi zápas a koupím ti hráče, nebo se dva týmy v lize domluví na spolupráci v draftu atd, ale ať si každý dělá co chce. Já jsem to nikdy nedělal a nebudu si tak kazit radost z případného úspěchu. Ještě k tomu čtení pošty. Velmi bych se divil, kdyby nějaké géemko na světě mělo tuto pravomoc. Maximálně autoři hry a ti si to určitě nelajznou, protože kdyby se to profláklo, tak by to byl opravdový průser. K tomu může dojít snad jedině nějakým soudním příkazem, ale takhle se dají číst maily a vlastně úplně všechno.

This Post:
00
4863.990 in reply to 4863.988
Date: 2/16/2012 7:42:46 AM
Overall Posts Rated:
154154
ubohé je nedodržet tu dohodu nemyslíš ? , ale máš pravdu je to moje chyba , že jsem takto věřil někomu kdo mi to 2 x potvrdil ;) a myslet si můžeš co chceš , ale kdo mě zná a je jich dost ví , že jsem ten kdo nemá zapotřebí lhát ...jsem otřelí životem a nerozhodí mě dost věcí ...toto beru jen jako ubohost a nechci aby se chytilo více lidí .
Kdyby jsi mě znal věděl by jsi , že nehraji na postup , ale hlavně na trénink lidí a proto mě ani tolik nejde o výhru jako takovou jako o podstatu toho , že to někdo je schopný udělat ...nejde mi to do hlavy ...nic víc ;)
jinak lidem co mi píší do pošty děkuji za názory a koukám , že nás je víc takto podvedených

Tady vůbec nejde o to, zda lžeš nebo ne, logicky ti většina bude věřit a nejspíš oprávněně. o to větší je to svinstvo to taht na fórum, protože se tomu nařčený nemá jak bránit. Dohody se uzavírají přes BB-mail (nejčastěji) a tam mají také zůstat. Klidně si varuj soupeře v lize, jít s tím už na ligové fórum považuju za prasárnu a jít s tím na národní za bezprecedentní ubohost. Jakkoliv tě mohl podrazit, je to věc mezi vámi dvěma. Dohoda ti přináší výhodu, je součástí hry, ale stejně tak je součástí riziko, že to druhá strana nedodrží (ona to riziko nese taky) a je to tak správně. Nedodržení dohody je obvykle stupidní chování, ale nená to nic proti pravidlům, každý má právo hrát tuhle hru jak chce, což nese i to, že není chráněn sám před sebou. Nedodržení dohod se stává běžně několikrát za sezónu (zaleží na složení ligy), tedy alespoň dřív, dnes už dohod moc neuzavírám. Ano, zamrzí to, ale běžet s takovou malicherností na náordní fórum, kde ten příspěvek bude viset na věky, považuju za mnohem větší nízkost. Pokud se to rozmůže, bude to pohroma a mohou přijít i falešná obvinění (a jak je poznáme?). Navíc někteří méně aktivní fóra ani nečtou a nemohou se bránit vůbec (efektivně nikdy, anžto na každém šprochu pravdy trochu). Bylo by lepší aby se tahle klubová PR řešila v poště. Kdo chce mít jistotu, že dohody mu bude dodržena, chce hru prostě jen lehčí.

To všechno říkám s vědomím, že dohody tady ani nejsou klaisckým vězňovým dilematem, protože za šanci na získání okamžité výhody (výhry v zápase) musí nedodržující obětovat výhodu vyšší nálady do dalších zápasů, kterážto to druhé straně zůstane, a nezískává do další hry žádnou výhodu. Takže situací, kdy by tohle chování bylo alespoň racionální a výhoda výhry v daném zápase, převáží to ostatní, mnoho nebude. Pak jde samozřejmě o rozhodnutí toho každého, jak a proč tuhle hru hraje a o co mu jde.

This Post:
00
4863.991 in reply to 4863.989
Date: 2/16/2012 8:07:30 AM
Overall Posts Rated:
154154
Já už nikoho nechytím, protože nejsem GM. Za ty nervy, vyhrožování a neuvěřitelné množství času mi to opravdu nestojí. Každopádně si myslím, že jakákoliv dohoda je prasárna. Pusť mi zápas a koupím ti hráče, nebo se dva týmy v lize domluví na spolupráci v draftu atd, ale ať si každý dělá co chce. Já jsem to nikdy nedělal a nebudu si tak kazit radost z případného úspěchu. Ještě k tomu čtení pošty. Velmi bych se divil, kdyby nějaké géemko na světě mělo tuto pravomoc. Maximálně autoři hry a ti si to určitě nelajznou, protože kdyby se to profláklo, tak by to byl opravdový průser. K tomu může dojít snad jedině nějakým soudním příkazem, ale takhle se dají číst maily a vlastně úplně všechno.

Jasně, o to jde. Pokud je v designu hry nějaká možnost jak dohodou (zákazanou, povolenou, to je jedno) získat nějakou přímou výhodu (jakou umožňuje třeba mechanismus nálady na BB), tak nemá smysl tyhle dohody zakazovat a nějak hlídat, kdo chce, cesty si vždycky najde, ti naivní se při tom nechají chytit, ale ohlídat to nejde. Pak má smysl to povolit všem a nechat na hráčích, zda jim stoj za to se dohodami zabývat, nebo rezignují na optimální cestu a dohody aktivně vyhledávat nebudou - je na každíém jak hce hrát. Je v pořádku, že ta optimální cesta nese v sobě riziko, že dohodu uzavřete s někým, kdo vám ji nedodrží - je to lepší než kdyby byl mechanismus, který uzavřenou dohodu znemožní porušit, protože pak by to ještě víc znevýhodňovalo ty, kteří dohody uzavírat nechtějí, nemají na to čas, jsou principiálně proti nic, uzavírají jen, když je někdo osloví, uzavírat je nemohou atd..

Další zakulisní dohody - je na designu hry, aby předcházel nežádoucím způsobům spolupráce (ve sportovní hře víc než jinde) a zajistil, aby k takovým zneužitím nedocházelo. Je to v jejím zájmu, aby neprobíhalo blatantní očividné obcházení herních mechanismů, protože pak jde hra do kopru pro nedostatek zájmu standardnímch hráčů. Co oči nevidí... Jiank ať si hraje každý jak chce v mezích pravidel, každý má právo zvolit si jak bude hrát a jak bude využívat možností daných hrou omezených pravidly. Pokud někdo chce hrát kapřík ligu a třeba ho to tak baví, je to na něm, když ho to baví, nesmí tak získavat výhody odrazující další hráče od hry a nesmí obcházet pravidla více účty apod., pokud najde díru v pravidlech, je to chyba designerů dané hry, dřív nebo později se najde někdo, koho jeho morální zásady či role playing nezastaví. Jako příklad může na BB posloužit třeba onen nechvalně proslulý ročník B3, kde oba finalisté do poslední chvíle boostovali své soupisky za peníze bidnutí na jejích hráče a který vedl ke změně pravidel B3. Nebylo to nic proti pravidlům, ale to soutěž to posunulo někam, kde neměla být, spíš do podoby recese než plnohodnotného finále.

Advertisement