BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Angel961

This Post:
00
149768.983 in reply to 149768.982
Date: 10/5/2015 3:43:13 PM
Overall Posts Rated:
2929
nema sto da cekas na Emil odgovori mi mene , a i ostanatite sto bea prozvani, a samite ke se prepoznaat. NO ZATOA STO NE ME DEMANTIRAA PO SE IZGLEDA SUM VO PRAVO. POZZZ DEDO

This Post:
22
149768.985 in reply to 149768.984
Date: 10/5/2015 5:09:48 PM
Overall Posts Rated:
4141
Emil kako si? Dali si zapoznat so slucajot na KK Kumanovo 2009?? AKo ne si ke ti kazam nakrato so treba da naprajs za dobroto na makedosnskata BB kosarka. Timot podenelnik stanuva BOT e sega ti treba kako U21 menager da gi "spasis" igracite t.e da gi povikas vo U21 za da ne odat kurban. Dvajca se so treba da se spaseni i toa: Arben Ravina i Dimche Matevski. Kolku so mozis pobrzo zavrsija ovaa rabota, pozz.

This Post:
11
149768.986 in reply to 149768.979
Date: 10/6/2015 6:12:54 AM
Overall Posts Rated:
88
Претпоставувам дека јас сум тој што не ти се верува дека го критикувам селекторот но ти што очекуваше да му кажам браво тоше оставари една победа си бил во контакт со сите менаџери ја одржуваат формата на играчите браво тоше не известуваше за зелените стрелки на играчите ако мислиш дека е за пофалба неговото водење на репрезентацијата во ред :*

This Post:
11
149768.987 in reply to 149768.986
Date: 10/6/2015 12:08:59 PM
Overall Posts Rated:
2727
Ne mora da me pofaluvas Rafa, ama ne mora i da me kritikuvas, bidejki jas na pocetok pobarav pomos za skauting, ti se nafati da, ednas mi pisa na FB, za deka si gi pregledal nekolkute vtori ligi, jas ti se zablagodariv, i ti rekov deka treba da gi proveram cetvrtite za aktivni menadjeri, ti mi rece deka ne treba, bidejki site se neaktivni, gi proveriv i jas, togas nemase aktivni menadjeri i tolku bese od tvojata sorabotka, znaci toa e toa, sepak ti fala i na toa, ama ne mora da me napagas, deka ne sum se zalagal, ajde kje te vidime tebe kolku ti kje se zalagas, ti kolku kje bides aktiven, ti kolku kje objavuvas spisok od 18-godisni nadezni deca, bidejki toa edno vreme go imase, toa go napravija samo nekoi togasni selektori, i posle slednive go batalija toa, dali poradi sto nema vekje menadjeri sto treniraat idni deca za vo reprezentacija, ili e nesto drugo, ne navlagam vo toa, imase spisok i za 19-20 pa duri mislam deka se objavuvase i spisok od 21 godisni, koi bea nadezni za postarite nivni kolegi.

This Post:
00
149768.988 in reply to 149768.984
Date: 10/6/2015 12:21:14 PM
Overall Posts Rated:
2727
Vaka Gari, znaci rabotata na eden selektor e:
1. Da gi prati decava sto se vo reprezentacija kako se so forma, ako im opaga formata, da go kontaktira menadjerot vo koj se naoga igracot, da se potrudi malku da go opravi vo formata, da go vnesuva sto pomalku vo igra za da ne se premoruva tolku i da bide sto pospremen da stori nesto povekje i za reprezentativniot dres.
2. Da prati koj od decava imaat problemi so timot, odnosno dali e aktiven timot se dodeka e vo reprezentacija, a ne mora i da e reprezentativec, selektorot treba da gi prati site aktivni menadjeri na timovi, i koj tim ne se vklucil podolgo vreme vo igrava, ako timot ima nekoe dete nadezno da se spasi.
3. Da kontaktira so menadjerite koi treniraat deca nadezni za reprezentacija, da go posoci kon treniranjeto na nadezite.
4. Navreme da namesti taktika za utakmica za reprezentacijata, bez razlika dali igra za poeni, ili igra prijatelska.
5. Da zakaze na vreme prijatelska.
6. Eve neka ostane toa zadolzitelno za idnite selektori, da objavi zeleni strelki za decava koi igraat vo mladinska reprezentacija.
Vo momentot e toa sto mozam da se setam sto e potrebno za eden selektor.

This Post:
00
149768.989 in reply to 149768.987
Date: 10/7/2015 2:39:44 PM
Overall Posts Rated:
88
Па ти пишав да но очекував да го подобриш успехот на претходниот селектор но ти ништо не правиш од тој што правеше тој комуницираше во групата U21 BB MACEDONIA пишуваше и тука на форумот со мене како скаут заедно ги анализиравме противнците и тактика за натпреварите ако си приметил Благун Станкоски Саво виденковски се приклучија подоцна во репрезентацијата но јас како скаут ги прегледував нон стоп лигите и заедно со него одлучувавме дали тој играч ке игра за во репрезентацијата јас иако не бев селектор бев во контакт со менаџерот на будимировиќ и бојчевски и со менаџерот на корона мислам дека се викаше играчот кога беа 19 годишни јас му ги испратив решат дапи и данко велјановски исто така од проверена рука селекторот беше во контакт со менаџерот на теит блаку и со уште некој пред да бидам скаут кога го прашав тој ми посочи што ке биде мојата работа и на кој начин ке се прави селекцијата на играчи и ми кажуваше што да им кажам на менаџерите да тренираат.Истото ова го очекував и од тебе но ти ниту ми посочи што и како ниту се заангажира да комуницираш во групата у21 бб македонија ниту тука на форумот на форумот си активен само кога ке се препукуваш со мене дадимо и гари и останатите понатаму многу менаџери се жалеа како нивните играчи не играат како не си ги контактирал и се друго минатата година репрезентацијата имаше 4 победи оваа година 1 минатата година селекторт беше активен толку колку што му требаше и мислеше дека е доволно ти ја остави репрезентацијата на цедило буквално на одреден период исто така да не беа гари и но-наме лав качарски шушков рабена и матевски ке отиа во архива.Ете за кои работи те критикувам.

Last edited by Rafa Pueyo at 10/7/2015 2:44:21 PM

This Post:
00
149768.990 in reply to 149768.989
Date: 10/7/2015 3:39:36 PM
Overall Posts Rated:
2727
Znaci i bez da mi pisat tie, jas gi sledev, i go cekav momentot za da gi povikam, neli ne trebalo da povikuvam igraci za da ne im se namaluva formata, gi zemav tokmu po nivnoto predupreduvanje, no sekako tie bea prateni od moja strana, i sekako nemalo da zaminat vo arhiva, a toa deka ti samo za toa frlas i drvja i kamenja po forumot po mene, toa ne e samo za toa, tuku deka ti ne si izbran za selektor, i deka si imal sorabotka so poranesniot selektor toa mozebi e taka, a so mene deka ne si sakal da sorabotuvas deka jas ne sum te kontaktiral tebe, pa znaci jas ne mozam da te molam, aman rafa daj bidi skauting, znaci jas vo prvo vreme so tebe se konsultirav, i te zamoliv za da gi proveris ligite, za toa sum ti blagodaren, ti gi proveri, mi pisa na fb deka si bil zafaten eden dva dena, i tolku bese od tebe, nitu mi pisa povtorno, nitu pa nesto prasa, a jas da te molam aman bre rafa daj da vidime sto i kako, ne, toa nema da se sluci, znaci sorabotkata e sekako od korist najvekje za mene, a posle za selekcijata, a ti, taka si sakal, taka si storil, i nema sto tuka da ja frlas celata vina na mene, jas se izviniv deka znaci od nepredvideni raboti zaglaviv vo bolnica, i nekolku dena ne mozev da sledam, ama i da sum sledel nemase sansi nesto povekje da se stori, bidejki imavme povredeni na dve nedeli, a nemavme arsenal na igraci, za da mozeme da pobarame pomos od drugi igraci, tie bea najdobrite sto vo momentot raspolagame so mladi deca od menadjerite koj sto treniraat deca, treba da sme im blagodarni i na tie menadjeri sto barem kolku tolku imame arsenal od mladi za da napravime kolku tolku reprezentacija, i drugo, znaci toj arsenal bese i so prethodniot selektor, znaci jas samo edno dve deca dodadov, inaku tie bea i vo prethodnata selekcija, i na prethodniot selektor, a kolku se pokazale togas so toj selektor, toa ne sum go sledel mnogu, ama mislam deka i so nego nemavme koj znae kolku napredok.

This Post:
00
149768.992 in reply to 149768.991
Date: 10/8/2015 10:39:58 AM
Overall Posts Rated:
11
поради големата желба да го доведам шушков си останав без телефон ...

Advertisement