Két külön dologról beszélsz. Igen, aki nem tudja eltartani, az ne eddzen monstert. De ez nem azt jelenti, hogy aki megteheti, az tegye is meg. Én nem hiszek a monsterezésben, ezért nem edzek monstert. Ráadásul pocsékolásnak tartom, hogy az egy milláért megvásárolt (plusz amit ráköltöttem az edzőkre, meg a fizujára) játékosom karrierjének csúcspontja az legyen, hogy játszott 7-8 meccset az u21-ben. Ha már ennyit ráköltök, szeretném, ha el is tudnám tartani 8-10 szezonon keresztül. 100k-s fizetéssel el is fogom tudni tartani, efölé viszont nem szívesen mennék.
Még egyszer: miért szorulnának rá a kiscsapatok? Miért olyan fontos nekik, hogy valaki eddzen monstert? Mitől lesz neki jobb, ha az én csapatomban lesz egy-két monster? Miért kényszerül rá? Erre felelj, ne ködösíts.
"A sablon levélen túl, aki igényelte annak segítettem" -ember, hát hogy kérjenek segítséget, amikor azt sem tudják, mit kéne kérdezni??? Amikor jelentkezett valaki, elmondtad neki, hogy egy monster fizetése 100k fölé is mehet, míg a stadionjából alig ugyanennyi jön be, ha nem fejleszti? Elmondtad neki, hogy az edző egy idő után annyit fizut kér, hogy nem marad más választása mint lecserélni? Ami persze újabb kiadás, bevételnövekedés nélkül. Elmondtad neki, hogy hiába lesz egy válogatottja (aki csak pár meccsen lesz amúgy válogatott, feltéve hogy odaér egyáltalán), ha nem lesz pénze normális csapatot tartani mellé?
Most mondod, hogy 30-35 csapat is tartozott hozzád, ez alsó hangon is 50 edzett játékos, mivel ugye általában párban szokták edzeni a fiatalokat, kevés kivételtől eltekintve. Ez legyen 4 korosztály (és akkor már azt is beleszámoltam, aki már kerettag, azaz szezononként 12-13 edzett játékos. Ugye azt már nem vitatod, hogy ebből kb a fele nem kerül be? És mi van a tulajaikkal? Akik mindenüket a nevelésre áldozták, aztán 4 szezon után ott állnak legatyásodva, a játékosukat nem tudják normális pénzért eladni, stadionjuk, bevételük minimális. Na ezeket te pont lesz..tad, mert nem neked kellett eltartani azokat a játékosokat. Te meg edzegetted a 21 évesen 14k fizetésű Verebest, mással meg monoskilleztettél, hadd fizessenek ötször annyi bért, mint te.
Megpróbáltál mindent megtenni? Többet tettél volna, ha te magad nevelsz centert. Nem Torgyánt a sztár potjával, meg Lovászt a 196 centijével, hanem igazi centert.
És nem azt mondom, hogy nincs helye az u21-ben egy 17-17-15 centernek, hanem azt, hogy ne az újoncok kárára edzesd ki. Ha annyira szívügyed, edzd ki magad. Csakhogy te sosem fogsz megvenni egy játékost 1 milláért, majd edzeni 4 szezonon keresztül, aztán kukába dobni. Ezt csak mástól várod el.
Don't feed the troll