BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVI.

Kérdés és csevegő XVI. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
206231.985 in reply to 206231.984
Date: 2/29/2012 8:44:44 AM
Overall Posts Rated:
188188
Egyet felejtesz el. Az árbecslő az eladott játékosok árait mutatja. Ezzel amit javasolsz befagynának az árak alacsonyan.

This Post:
00
206231.986 in reply to 206231.985
Date: 2/29/2012 9:40:55 AM
Overall Posts Rated:
350350
Pont az lenne a kívánt cél! Mindenki a tényleges értékén keljen el.

A mostani helyzet nem jó, mert túl sok játékos parkol a piacon hetekig túlzottan magas áron. Ahelyett, hogy ideális áron lenne kint, úgy például meg tudtam volna vetetni a mentorálttal is.
Példa: láttam 7-8 jó játékost, de abból csak 2 volt jó áron kint. Azt a kettőt tudtam javasolni, mert nem akartam lehúzni a mentoráltam (más kérdés, hogy nincs is mindre pénze (a 900k-s -1 milliós , ami csak a felét éri)

Vagy le kéne vinni az árakat vagy több pénzt adni a kluboknak (több értékesítési, tv + kupapénz)
Jelenleg nagyon pang a piac a túlzott árak miatt is.

This Post:
11
206231.987 in reply to 206231.986
Date: 2/29/2012 9:55:05 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én ezt komolyan nem értem, pár hete az volt a baj, hogy nem éri meg nevelni, mert nem lehet drágán eladni, most meg az a baj, hogy túl drágán mennek el a játékosok.
Nagyot változott a világ pár hét alatt...

Az meg, hogy mennyi egy játékos tényleges értéke, nem olyan bonyolult: mindenki annyit ér, amennyiért megveszik.
Értem én, hogy az lenne a kívánatos, hogy amikor bevásárlunk, akkor olcsóak legyenek a játékosok, amikor meg eladunk, akkor az egekben legyenek az árak, de azért maradjunk a földön, a piac majd beállítja magát.

Don't feed the troll
This Post:
00
206231.988 in reply to 206231.986
Date: 2/29/2012 10:11:57 AM
Overall Posts Rated:
9797
Szvsz a piac nem a túlzott árak miatt pang, hanem mert nincs pénze a játékosoknak. Folyamatosan "kivándorol" a pénz a játékből (gondoljunk csak bele mennyibe kerül egy 5-ös vagy annál jobb edző....), az erőviszonyok (főleg a felsőbb osztályokban) kezdenek kiegyenlítődni, ezért a siker érdekében magasabb fizetést kell eltartani, ezért a csapatok jórészének heti mérlege alig plusszos (vagy mínuszos), a trade-erkedést gyakorlatilag megölték, és jelenleg edzéssel is nagyon nehéz (rövidtávon) pénzt szerezni.

Az árak pedig azért magasak, mert sokan nem hajlandóak belátni, hogy a néhány szezonnal ezelőtt megvett játékosuk adott esetben már csak feleannyit ér. (1-2 hülye persze mindig van, aki a korábbiakhoz képest is irreális árat ad meg) Az indonéz kezdő PG is hosszú-hosszú hetekig volt kint, mert a tulaj nem volt hajlandó lentebb venni abból az árból, amiért esélytelen volt, hogy elkeljen, talán 3 szezonnal ezelőtt elvitték volna ennyiért.

This Post:
00
206231.989 in reply to 206231.988
Date: 2/29/2012 11:03:53 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az indonéz kezdő PG is hosszú-hosszú hetekig volt kint, mert a tulaj nem volt hajlandó lentebb venni abból az árból, amiért esélytelen volt, hogy elkeljen, talán 3 szezonnal ezelőtt elvitték volna ennyiért.

És ez kinek jó?? Vehetem ide Böcz példáját is.. kirakták 4 misiért, tudta a tulaj szerintem , hogy nem lesz senki vevő rá. Most kint van olcsóbban, de még mindig nagyon magas áron (3,5 misi) legközelebb kint lesz 3,2-ért senki nem viszi úgy sem.
Közben meg szegény kaygee ideggörcsöt kap, hogy lekémkedik a válogatottat...
Ha el akarta volna igazán adni tegye ki jelképes összegért, de nem ilyen bugyuta magas áron.

Ugyanez volt Ferlingékkel is.kofa kirakta őket reális áron senki sem vitte, muszáj volt (igaz eltarthatósági gond miatt) kitenni őket 0-ért. A piac eldöntötte, hogy egyikük elment 896-ért másikuk meg 1,5-ért.

Örülök, hogy abban egyetértés van: kevés a játékban a pénz. A kupapénz megalázóan nevetséges például...

This Post:
00
206231.990 in reply to 206231.987
Date: 2/29/2012 11:12:52 AM
Overall Posts Rated:
350350
Most sem éri meg piacra nevelni. Saját magadnak megéri, de eladni nem fogod tudni jó áron...
Az lenne a jó, ha olyan lenne a piac, hogyha tegyük fel kacsamájat keresel, akkor azt meg is tudd venni!
(persze liga függő is, de Böczt pl 1. liigás sem veszi meg 3,5 misiért véleményem szerint)

Most az van, hogy kimész körbenézel, de a kacsamáj ( pl Böcz) mind drága viszont pulykamellet (közönséges 3*12-es center)sem tudsz venni a túlárazások miatt. Ha a játékosok 2/3-a vagy 3/4-e lenne elérhető a jó árak miatt és nem csak a harmada vagy negyede, akkor azt mondanám rendben van minden, de a mostani állapot nem okés, szerintem..

This Post:
00
206231.991 in reply to 206231.989
Date: 2/29/2012 11:31:36 AM
Overall Posts Rated:
310310
Azért, ha megnézed, van 50.000 felhasználó,meg összesen kb 1000 válogatott játékos a világon, ebből úgy 700-nál nem számít, ha lekémkedik, mert nem elit válogatottak. Ne ez a 300 játékos döntse már el, hogy milyen legyen a piac, ahol heti szinten megfordul vagy 20.000 játékos.
A lekémkedésről meg még két dolgot: először is nem hiszem, hogy csak a magyar válogatott játékosokat érintené, szóval mi pont annyit tudhatunk az ellenfélről, mint azok rólunk. Másodszor, ha valaki kémkedni akar, nem kell neki, hogy folyamatosan átadón legyen egy játékos, ha egyszer kirakják, már úgyis látja, mit tud, ezen meg nem segítene az sem, ha 0-ért rakják ki.

Egyébként van értelmes magyarázat arra, miért raknak ki sokan magas áron játékost, előfordulhat, hogy nem feltétlenül akarja eladni (legalábbis nem fillérekért), bepróbálkozik egy magas árral, hátha elviszik, ha nem, lejjebb viszi, ha annyiért sem megy el, inkább megtartja. Vehetjük az említett Böcz tulaját: miért rakná ki 0-ért, vagy mondjuk fél milláért? Lehet, eldöntötte, hogy neki 3 millát ér, ha afölött adja el, megéri neki, olcsóbban nem, mert nem tud megfelelő pótlást venni. Bepróbálkozik 4 millával, aztán 3,5-tel, stb, mi ezzel a baj? Majd a piac eldönti, mennyit ér Böcz. Sajnálatos, hogy kaygeenek ez kellemetlenséget okoz, de Böcz tulaja valószínűleg nem azért játszik, hogy a magyar válogatottnak jó legyen.

Egyébként meg saját magadnak mondasz ellen, azt írod az a baj, hogy irreális áron teszik ki a játékosokat, majd három sorral lejjebb beírod, hogy kofa reális áron tette ki, mégsem vitték el, csak amikor 0-ért volt kint.
Az a probléma, hogy sok mindent úgy nézel, hogy személy szerint neked, vagy a mentoráltjaidnak, barátaidnak, vagy annak a 20 embernek mi a jó, aki foglalkozik a válogatottal. El kell fogadni, hogy ezt a játékot csak itthon játsszák vagy ezren, nem fogják a fejlesztők szétverni a rendszert azért, mert van itthon 10 felhasználó, akinek nem tetszik ez a rendszer.

Amúgy meg igen, kevés a játékban a pénz, de ezen lehet segíteni, nem kell várni a sültgalambot, a pénzügyek és a személyzet menüpont között megtalálod a megoldást
Ha most a kupapénzt felemelnék, azzal csak tovább mélyülne a szakadék a csilliárdosok és a csórók között, mert úgyis az kapna még többet, aki eddig is el tudott tartani olyan csapatot, ami nem esik ki első-, vagy másodosztályból és messzire megy a kupában. Ha meg a tv-s és értékesítési pénzeket emeled, egyrészt még jobban felvered a játékosok árát, mert többet fognak költeni az emberek, másrészt megint az lesz előnyben, akinek drága játékosai vannak, nagy stadionja van, ergo csilliárdosok.

Persze van megoldás: tudatosan kell csapatot építeni és nem mindig annyira felhúzni a csapatod, hogy nulla közelében legyen a heti mérleged, félre kell tenni pénzt és stadiont kell fejleszteni. Nálam pl most a heti egyenleg +90k ez azt jelenti, hogy a 14 hetes alapszakasz alatt (kupával együtt) bejön kb 1,6-1,7 milla. Megtehetném, hogy összevásárolok egy 400k-s csapatot, amit aztán épp el tudok tartani, de inkább legyen egy 380k-s csapatom és minden évben építek 2000 helyet a stadionomba, ezáltal több pénzem lesz, erősebb csapatot tudok tartani, stb.

Don't feed the troll
This Post:
11
206231.992 in reply to 206231.990
Date: 2/29/2012 11:36:01 AM
Overall Posts Rated:
310310
Na de most komolyan kérdezem, akkor most mi a konkrét baj, túl drágák a játékosok, vagy túl olcsók? Mert nekem az jön le, hogy amikor venni akartok, akkor jön a sirám, hogy megfizethetetlenül drágák, amikor meg eladni akartok, akkor meg az a baj, hogy nem lehet még normális áron sem eladni, csak jóval alatta.
A Közösség menüpontban most pont ez van: 13149 játékos érhető el az Átigazolási listán
Nehogy azt mondd, hogy ebből nem találsz egy olyat, aki megfelel és nem dupla árért van kint.

Don't feed the troll
This Post:
00
206231.993 in reply to 206231.992
Date: 2/29/2012 11:51:24 AM
Overall Posts Rated:
350350
Igen, pont az írtam írtam, hogy kettőt találtam a 8-ból. Ennek 5-6-nak kéne lennie ideális esetben és nem 1-2-nek.

This Post:
00
206231.994 in reply to 206231.993
Date: 2/29/2012 11:54:55 AM
Overall Posts Rated:
310310
Mennyit akartál venni? Nekem az is elég szokott lenni, ha egy megfelelő képességű és árú játékost találok, már persze, ha egyet akarok venni és nem 5-6 játékost ugyanarra a posztra.
Ha gondolod, küldd el pm-ben, milyet keresel és kigyűjtök neked legalább 50-et.

Don't feed the troll
This Post:
00
206231.995 in reply to 206231.991
Date: 2/29/2012 11:59:05 AM
Overall Posts Rated:
350350
A próbálkozásra egy mondás jut eszembe ... :P
Akkor elvileg mindenki kint lehetne 10 millióért, oszt hátha akad 1-2 b..om, aki ráharap :)
Elviekben pont azt gátolnám, amit a játék nem is enged: azaz a túlárazásból adódó 4-5 milliós bideket.
Tényleg nem sok akad ilyen, szezononként egy-egy, de volt már itt horrorlicit huszadát sem érőre.
Ha ezt eleve leszabályoznák kirakási plafonnal, egy gonddal kevesebbje lenne a Gm-eknek (túlzott áras átigazolás)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/29/2012 12:00:33 PM

Advertisement