BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Off Topic

Off Topic (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
4863.989 in reply to 4863.986
Date: 2/15/2012 4:53:51 PM
Overall Posts Rated:
1010
Já už nikoho nechytím, protože nejsem GM. Za ty nervy, vyhrožování a neuvěřitelné množství času mi to opravdu nestojí. Každopádně si myslím, že jakákoliv dohoda je prasárna. Pusť mi zápas a koupím ti hráče, nebo se dva týmy v lize domluví na spolupráci v draftu atd, ale ať si každý dělá co chce. Já jsem to nikdy nedělal a nebudu si tak kazit radost z případného úspěchu. Ještě k tomu čtení pošty. Velmi bych se divil, kdyby nějaké géemko na světě mělo tuto pravomoc. Maximálně autoři hry a ti si to určitě nelajznou, protože kdyby se to profláklo, tak by to byl opravdový průser. K tomu může dojít snad jedině nějakým soudním příkazem, ale takhle se dají číst maily a vlastně úplně všechno.

This Post:
00
4863.990 in reply to 4863.988
Date: 2/16/2012 7:42:46 AM
Overall Posts Rated:
154154
ubohé je nedodržet tu dohodu nemyslíš ? , ale máš pravdu je to moje chyba , že jsem takto věřil někomu kdo mi to 2 x potvrdil ;) a myslet si můžeš co chceš , ale kdo mě zná a je jich dost ví , že jsem ten kdo nemá zapotřebí lhát ...jsem otřelí životem a nerozhodí mě dost věcí ...toto beru jen jako ubohost a nechci aby se chytilo více lidí .
Kdyby jsi mě znal věděl by jsi , že nehraji na postup , ale hlavně na trénink lidí a proto mě ani tolik nejde o výhru jako takovou jako o podstatu toho , že to někdo je schopný udělat ...nejde mi to do hlavy ...nic víc ;)
jinak lidem co mi píší do pošty děkuji za názory a koukám , že nás je víc takto podvedených

Tady vůbec nejde o to, zda lžeš nebo ne, logicky ti většina bude věřit a nejspíš oprávněně. o to větší je to svinstvo to taht na fórum, protože se tomu nařčený nemá jak bránit. Dohody se uzavírají přes BB-mail (nejčastěji) a tam mají také zůstat. Klidně si varuj soupeře v lize, jít s tím už na ligové fórum považuju za prasárnu a jít s tím na národní za bezprecedentní ubohost. Jakkoliv tě mohl podrazit, je to věc mezi vámi dvěma. Dohoda ti přináší výhodu, je součástí hry, ale stejně tak je součástí riziko, že to druhá strana nedodrží (ona to riziko nese taky) a je to tak správně. Nedodržení dohody je obvykle stupidní chování, ale nená to nic proti pravidlům, každý má právo hrát tuhle hru jak chce, což nese i to, že není chráněn sám před sebou. Nedodržení dohod se stává běžně několikrát za sezónu (zaleží na složení ligy), tedy alespoň dřív, dnes už dohod moc neuzavírám. Ano, zamrzí to, ale běžet s takovou malicherností na náordní fórum, kde ten příspěvek bude viset na věky, považuju za mnohem větší nízkost. Pokud se to rozmůže, bude to pohroma a mohou přijít i falešná obvinění (a jak je poznáme?). Navíc někteří méně aktivní fóra ani nečtou a nemohou se bránit vůbec (efektivně nikdy, anžto na každém šprochu pravdy trochu). Bylo by lepší aby se tahle klubová PR řešila v poště. Kdo chce mít jistotu, že dohody mu bude dodržena, chce hru prostě jen lehčí.

To všechno říkám s vědomím, že dohody tady ani nejsou klaisckým vězňovým dilematem, protože za šanci na získání okamžité výhody (výhry v zápase) musí nedodržující obětovat výhodu vyšší nálady do dalších zápasů, kterážto to druhé straně zůstane, a nezískává do další hry žádnou výhodu. Takže situací, kdy by tohle chování bylo alespoň racionální a výhoda výhry v daném zápase, převáží to ostatní, mnoho nebude. Pak jde samozřejmě o rozhodnutí toho každého, jak a proč tuhle hru hraje a o co mu jde.

This Post:
00
4863.991 in reply to 4863.989
Date: 2/16/2012 8:07:30 AM
Overall Posts Rated:
154154
Já už nikoho nechytím, protože nejsem GM. Za ty nervy, vyhrožování a neuvěřitelné množství času mi to opravdu nestojí. Každopádně si myslím, že jakákoliv dohoda je prasárna. Pusť mi zápas a koupím ti hráče, nebo se dva týmy v lize domluví na spolupráci v draftu atd, ale ať si každý dělá co chce. Já jsem to nikdy nedělal a nebudu si tak kazit radost z případného úspěchu. Ještě k tomu čtení pošty. Velmi bych se divil, kdyby nějaké géemko na světě mělo tuto pravomoc. Maximálně autoři hry a ti si to určitě nelajznou, protože kdyby se to profláklo, tak by to byl opravdový průser. K tomu může dojít snad jedině nějakým soudním příkazem, ale takhle se dají číst maily a vlastně úplně všechno.

Jasně, o to jde. Pokud je v designu hry nějaká možnost jak dohodou (zákazanou, povolenou, to je jedno) získat nějakou přímou výhodu (jakou umožňuje třeba mechanismus nálady na BB), tak nemá smysl tyhle dohody zakazovat a nějak hlídat, kdo chce, cesty si vždycky najde, ti naivní se při tom nechají chytit, ale ohlídat to nejde. Pak má smysl to povolit všem a nechat na hráčích, zda jim stoj za to se dohodami zabývat, nebo rezignují na optimální cestu a dohody aktivně vyhledávat nebudou - je na každíém jak hce hrát. Je v pořádku, že ta optimální cesta nese v sobě riziko, že dohodu uzavřete s někým, kdo vám ji nedodrží - je to lepší než kdyby byl mechanismus, který uzavřenou dohodu znemožní porušit, protože pak by to ještě víc znevýhodňovalo ty, kteří dohody uzavírat nechtějí, nemají na to čas, jsou principiálně proti nic, uzavírají jen, když je někdo osloví, uzavírat je nemohou atd..

Další zakulisní dohody - je na designu hry, aby předcházel nežádoucím způsobům spolupráce (ve sportovní hře víc než jinde) a zajistil, aby k takovým zneužitím nedocházelo. Je to v jejím zájmu, aby neprobíhalo blatantní očividné obcházení herních mechanismů, protože pak jde hra do kopru pro nedostatek zájmu standardnímch hráčů. Co oči nevidí... Jiank ať si hraje každý jak chce v mezích pravidel, každý má právo zvolit si jak bude hrát a jak bude využívat možností daných hrou omezených pravidly. Pokud někdo chce hrát kapřík ligu a třeba ho to tak baví, je to na něm, když ho to baví, nesmí tak získavat výhody odrazující další hráče od hry a nesmí obcházet pravidla více účty apod., pokud najde díru v pravidlech, je to chyba designerů dané hry, dřív nebo později se najde někdo, koho jeho morální zásady či role playing nezastaví. Jako příklad může na BB posloužit třeba onen nechvalně proslulý ročník B3, kde oba finalisté do poslední chvíle boostovali své soupisky za peníze bidnutí na jejích hráče a který vedl ke změně pravidel B3. Nebylo to nic proti pravidlům, ale to soutěž to posunulo někam, kde neměla být, spíš do podoby recese než plnohodnotného finále.

This Post:
22
4863.992 in reply to 4863.990
Date: 2/16/2012 8:27:54 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Trochu brzdi. Může se bránit tím, že tady napíše vlastní verzi (a že forum případně nečte, je jeho problém). A pak ať si každý vybere. Stejný tým může na kohokoli narazit v poháru, pak je relevantní, že tady na národním foru tohle info je.

This Post:
00
4863.993 in reply to 4863.991
Date: 2/16/2012 9:21:49 AM
Napálsko
II.3
Overall Posts Rated:
2323
Stejně jak soupeř má možnost dohodu nedodržet (což považuji za prasárnu já), tak stejně i dotyčný má možnost o tom informovat na konferenci (což považuješ za prasárnu Ty). Možná bych jen zvážil jestli s tím jít rovnou na národní, nebo by to bylo vhodnější spíš na ligové...

This Post:
00
4863.994 in reply to 4863.992
Date: 2/16/2012 10:16:47 AM
Overall Posts Rated:
154154
Bránit se může, ale všichni si z toh odnesoum, že je lepší mu nevěřit a je lepší si na něj dávat pozor. Efektivně se bránit nemůže. Některým rozumnějším to třeba dokáže vysvětlit, ale skvrna, už na něm zůstane.

Edit: Nečtení fóra neberu. Filozofie téhle hry je, že manažeři nedávající hře mnoho času nemají být znevýhodňováni. dokážu si představit hráče, co tuhle hru hraju bez většího kontaktu s komuntou, starají se o svůj klub, o výsledky, dají tomu pár minut denně v hrací dny a víc je nezajímá. pro komunitu takový hráč není velkým přínosem, ale i tyhle nedružné typy mají právo na život a hrát jak je to baví. Neznamená to nutně, že vedou klub špatně.

Last edited by docend24 at 2/16/2012 10:37:38 AM

This Post:
00
4863.995 in reply to 4863.993
Date: 2/16/2012 10:31:16 AM
Overall Posts Rated:
154154
Stejně jak soupeř má možnost dohodu nedodržet (což považuji za prasárnu já), tak stejně i dotyčný má možnost o tom informovat na konferenci (což považuješ za prasárnu Ty). Možná bych jen zvážil jestli s tím jít rovnou na národní, nebo by to bylo vhodnější spíš na ligové...

Já považuju za prasárnu oboje. To první jsem schopen vnímat jak legitimní způsob hry, i když ve všech směrech špatný. Nesouhlasím, že dotčený má právo (jistě má možnost) informovat na konferenci a už vůbec ne (což netvrdím, že je tenhle případ) pokud si to napřed nevyříkás tím druhým, ne vždy je to úmysl a někdy si myslí, že se dohodli jen jedna strana. Jen oni dva vědí, co si napsali a postovat někam na fórum obsah pošty je zase další zlo. Dohoda je věc těch dvou a tak by to mělo zůstat, ne s tím jít na veřejnost. Chroničtí nedodržovači zajdou sami od sebe, před ostatními se varuje zbytečně.

Kromě toho jsou případy, kdy nedodrží oba, kdo pak má právo postovat na fórum?!

This Post:
00
4863.996 in reply to 4863.995
Date: 2/16/2012 11:01:09 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Já bych to osobně asi uzavřel, protože tady názory jednotlivých manažerů nejsou stejné a asi není ani šance, že by se sblížily. Sice se ti to nelíbí, že to tady někdo napíše, že mu někdo porušil dohodu, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. Když bude někdo příště chtít, tak to tady stejně napíše. A přišlo by mi poněkud zbytečné, aby to příště vyvolalo stejnou diskuzi odvádějící pozornost od podstaty, kterou bylo, že někdo porušil dohodu.
Jinak poznámka mimo, díval jsme se na jejich ligu a psal to i tam na konferenci (nedíval jsem se, kde dříve), tak to není tak, že by s tím šel jen na národní forum.
Možná rada pro bucka a další pro příště, možná se stačí omezit jen na strohý výčet faktů ten a ten mi nedodržel dohodu. Když vynecháte vlastní hodnocení situace, možná to uživatelé, kteří s tím mají problém, bude méně dráždit ;-)
A ještě k tomu, co je „větší“ prasárna, tak já za největší prasárnu považuju to, když někdo sám nabídne dohodu a pak je to on, kdo ji porušil (což se třeba v NT/U21 už stalo, i když ne přímo nám, pokud se neptelu).

This Post:
00
4863.997 in reply to 4863.995
Date: 2/16/2012 11:27:42 AM
Napálsko
II.3
Overall Posts Rated:
2323
Já nepsal nic o tom, že má někdo na něco" právo", v obou případech jsem napsal "možnost", když už jsme u toho slovíčkaření ;) Taky bych to asi už uzavřel, prostě na to máme každý jiný názor, jen mi přijde, že stát se to mě, asi bych měl taky nutkání to nějakým způsobem okolí sdělil (čímž nechci říct, že bych to nakonec udělal).

to rwystyrk: ten případ co jsi zmínil na konci se mi už stal. Bylo to v poháru, ale vyhrál jsem i tak, tak jsem to přešel jen s ironickým BB mailem dotyčnému :)

This Post:
00
4863.998 in reply to 4863.996
Date: 2/16/2012 12:40:30 PM
Overall Posts Rated:
88
Celkově jsem překvapen rozličností názorů a můžu říct , že jsem udělal chybu ..., kterou si proberte sami , ale udělal jsem jí
také bych tuto diskuzi ukončil stejně jako začal

a to bylo jen na reakci toho , že je hloupost kupovat hráče s potenciálem 3 ...když ho dostaneš v draftu tak ok ...třeba pro přáteláky jako doplňujícího hráče , ale abych koupil hráče s potenciálem 3 ...to jsou podle mě vyhozené prachy a i když má celkem ucházející skilly je to hráč co nemá pro tým kvalitu do budoucna

From: necom

This Post:
00
4863.999 in reply to 4863.996
Date: 2/17/2012 5:22:09 AM
Overall Posts Rated:
1414
Pěknej balík tě stál Viktorin Sedlár. :)

Advertisement