Tänasega sai kahjuks selgeks (nii kurb kui see ka pole), et päris euroopa 12 tugevama riigi hulka meie ei kuulu. Muidugi läbi raske tee me siia jätkugruppi saime. Itaalia vastu mängides tuli juba väike ärevus sisse.
Mul oli kindel plaan mida ma täitma asusin meistrivõistluste teises faasis. Sellepärast pidin siin ka madalat profiili, et keegi meie foorumit lugedes aimu ei saaks. Oleks me täna Portugali võitnud, oleksin veelgi vaikinud.
Leeduga mängust väga midagi rääkida pole. Innustus oli meil all ja neil üleval, seega tulemus oli teada, püüdsime miinust arvamisega vähendada, läks vastupidi.
Järgmiseks vastaseks oli bosnia, üllatuseks panid nad rohkem mängu ja ka siin arvasime mööda. Tulemuseks oli neljas veerandaeg nende pingi vastu mängimist. Mis iseenesest oli isegi vahe suhtes parem variant. Seda mängu kasutasin natuke rohkem testina ja sai koheselt selgeks, et neid niiöelda suuri ääri mida meil on toodetud ei saa alumiste meestena lihtsalt kasutada, kaitse ja laud on liiga madalad. Kõikidel headel vastastel näib lauapalli trenni olevat uhatud VÄ koha peale ka. Kiire tempoga tahtsin meie skoori tõsta, juhul kui kellegiga tasapunktidele jääme.
Portugali vastu saime laua uuesti korda, aga mäng ei läinud ikkagi normaalselt jooksma. Ma lootsingi, et meid alahinnatakse ja meil on väga hea chance võidame. Sellepärast ei hakanud ka mingeid erilisemaid taktikaid ja arvamist kasutama. Meie üleüldine kaitse näib jäävat hätta kõigi vastu (reitinguid vaadates). Individuaalsetes reitingutes ei oleks nagu häda. Tõenäoliselt peab ikkagi hakkama kasvatama/kasutama teatud taktikale omasemaid spetsialiste ja lootma, et nende miinused ennast kätte ei hammusta. Kõiki variante on nüüd proovitud ja millegipärast meie suurim probleem tundub olevat see mängujuhi koht. Kõiki on seal proovitud, aga mitte keegi starterina ei saa seal head mängu kirja... Täna olenemata kiirest taktikast, ei saadud kiiresti viskele ja liiga tihti jäi see vise sinna viimase 7 sekundi sisse. See näitab, et olenemata heast flowst pidi mängujuht sita viske tegema. Samas liiga tihti pandi heast söödust ikka mööda.
Siinkohal on meie selle hooaja rong läinud ja peab hakkama plaani pidama nüüd edasise treeningu osas. Pole mõtet teistele grupis mängivatele meeskondadele käru keerata. Las teevad omavahel sotid selgeks. Ma ei usu, et me päris paari hooajaga saame selge Ilvese kelgu õlitatult õiges suunas jooksma, aga proovime asja parandada nii, et see euroopa 12 oleks meie jaoks pigem norm kui erand!
Ilves ahjus, Ilves põleb ainult seest!