Nisam hteo da ga pretrpam informacijama odjednom da se ne bi uplasio da je sve to dosta komplikovano.. :D ..ali da, sve sto si dodao se podrazumeva.. Teretana na 3, teren za trening na 1 (smatram da je dovoljno), trener nivoa 6 (ko je u mogucnosti, nivo 7 je jos bolji, naravno), trener mladjih kategorija obavezno.. :) Mozda ce neko iz onog mog objasnjenja pomisliti da samo treba da obezbedi trenere i zadovoljavajucu infrastrukturu i da ce kroz par sezona napraviti reprezentativca, ali to je daleko od istine.. Ako obezbedi sve ovo i poslusa savete iskusnijih u vezi treninga (tu su da pomognu i skauti reprezentacije, ali i mi na forumu), u najmanju ruku ce napraviti top igraca za svoj tim (ili igraca koga ce prodati u odredjenom trenutku i zaraditi lepu kolicinu novca).. Mnogo toga moze poci po zlu kada krenemo sa treningom igraca za reprezentaciju..uzecu za primer jednog mog igraca od pre dosta sezona..dobio sam ga na draftu, imao je odlicne pocetne skilove, obezbedio sam mu sve uslove (trenere i ostalo o cemu smo vec pricali), trenirao ga baaas dugo, ali sam imao nesrecu da se dva puta povredi na po par nedelja i da bas to na kraju odluci da nikada ne debituje za reprezentaciju.. Povrede su sastavni deo i prave kosarke i ove nase na BB-u i, eto, igrac se povredi, propusti trening mesec dana, dakle, ne dobije nijedan UP u tom periodu i bas nedostatak tih UP-ova na kraju odluci da ne dobije priliku da zaigra za A tim.. Dakle, u tom procesu ima uspona i padova, svasta moze da se desi za dve godine stvarnog zivota (da, da, toliko traje trening za A tim ako pocenmo na vreme sa igracom koji je tek izasao sa drafta), ali u tome i jeste car, verujem da smo svi mi na BB-u saglasni da ne bi ni bilo zanimljivo kada bi sve od pocetka do kraja islo glatko.. :P Poenta price je da je proces treniranja igraca (posebno spremanja igraca za reprezentaciju- bilo mladu ili seniorsku) najzanimljivi deo ove igre (verovatno neko ne misli tako, ali sam siguran da vecina misli isto kao ja)..vremenom, mnogi dodju do toga da ne pogledaju ni minut utakmice koju igraju, pogledaju tek kasnije rezultat, ali se ulazak na BB petkom ne propusta- tad je gotov trening, a, realno, nema nista lepse od toga nego kada vidis da je neki od tvojih igraca dobio UP.. :P Dakle, jos jedna poruka za kraj- trenirajte domace igrace, jer, u to budite sigurni, ne postoji nista lepse u ovom BB svetu od toga da vas igrac na kraju debituje za reprezentaciju.. :P
Last edited by Bjesomucni at 11/15/2024 11:46:48 AM