BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Глупа питања ► четыре

Глупа питања ► четыре (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259834.990 in reply to 259834.986
Date: 11/14/2024 2:04:52 PM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Nema potrebe da ga sejvujes, druze, sve ces ti to vremenom i sam da pohvatas.. :) ..a ako budes imao neko nedoumice, uvek sam tu da posavetujem i pomognem onoliko koliko je u mojoj moci.. :)

This Post:
00
259834.991 in reply to 259834.988
Date: 11/14/2024 2:05:33 PM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Hvala puno na lepim recima, druze.. :) Tu smo da se pomazemo.. :) ..a pivo moze uvek! :P

This Post:
00
259834.992 in reply to 259834.989
Date: 11/14/2024 2:06:40 PM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Hahaha, hvala, selektore, znace takve reci! :P
Da, naravno, u pravu si sto se tice infrastrukture, to se podrazumeva.. Nego, cini mi se da mu je o tome vec neko pricao ovde na forumu, pa nisam hteo da ponavljam..ali, kao sto rekoh, trening igraca je tema bez kraja i o njoj mozemo diskutovati beskonacno.. :P
Ako smo mu pomogli savetima, evo, zelim mu i ja od srca da, najpre, istrenira jednog igraca za mladu reprezentaciju i da, uz tvoju pomoc, bude predvodnik generacije.. :)

This Post:
00
259834.994 in reply to 259834.993
Date: 11/15/2024 11:23:30 AM
GOLDEN HEART
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Drugari , pre svega hvala vam puno na savetima i odgovorima :)
Ovo sve za infrastrukturu , u sta ulagati pare i slicno mi je jasno...
Samo da postavim konkretno pitanje vezano za trening...

Ja sam na pocetku po nekoj mojoj logici ( kad sam se registrovao )
postavio trening Sut Iznutra sa visoke igrace jer sam to zeleo da radim ,
da treniram i pravim centre a u drugim igracama sam uvek prvo trenirao
napad pa odbranu. Receno mi je da je ovde bolje kontra , da se trenira
prvo Unutrasnja Odbrana pa tek onda Sut Iznutra ili Skok...

Da se ogradim , mozda sam ja pogresno razumeo i mozda su mi to rekli
u smislu toga sta igrac treba da ima da bi bio koristan za neku mladu
reprezentaciju ili slicno , pa evo da postavim sad konkretno pitanje...

Meni je cilj , posto sam nov tim , da treniram visoke igrace i prodajem ih
dok ne dodjem do nekog "polozaja" da imam i Infrastrukturu i neke solidne
igrace i pare i onda da mogu da pocnem da sklapam neki tim. Pitanje je :
Sta je najbolje trenirati 18-19 y igracima ako ti je cilj da ih kupis npr na pocetku
sezone , istreniras i prodas pred kraj sezone ? Da li je to 1 vs 1 , Odbrana ,
mozda menjati malo jedno , malo drugo ? Voljan sam da promenim trening
Unutrasnje Odbrane ako mislite da je nesto drugo bolje da se trenira :)

Inace , zasto kazem da mi je cilj da ih treniram i prodam iste sezone ? Zato
sto kontam da plate izmedju sezona umeju dosta da se povecaju i onda mi dzabe
veca arena ako su mi i plate vece. Da sklapam tim pa ok , ovako ako jurim pare
trenutno kontam da je bolje da sto brze dodjem do zarade pa na pocetku sl sezone
opet kupim 18-19 y sa malim platama i tako u krug. Mozda gresim i sto se ovoga tice :)

Hvala jos jednom sto pomazete :)

This Post:
11
259834.995 in reply to 259834.993
Date: 11/15/2024 11:46:05 AM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Nisam hteo da ga pretrpam informacijama odjednom da se ne bi uplasio da je sve to dosta komplikovano.. :D ..ali da, sve sto si dodao se podrazumeva.. Teretana na 3, teren za trening na 1 (smatram da je dovoljno), trener nivoa 6 (ko je u mogucnosti, nivo 7 je jos bolji, naravno), trener mladjih kategorija obavezno.. :) Mozda ce neko iz onog mog objasnjenja pomisliti da samo treba da obezbedi trenere i zadovoljavajucu infrastrukturu i da ce kroz par sezona napraviti reprezentativca, ali to je daleko od istine.. Ako obezbedi sve ovo i poslusa savete iskusnijih u vezi treninga (tu su da pomognu i skauti reprezentacije, ali i mi na forumu), u najmanju ruku ce napraviti top igraca za svoj tim (ili igraca koga ce prodati u odredjenom trenutku i zaraditi lepu kolicinu novca).. Mnogo toga moze poci po zlu kada krenemo sa treningom igraca za reprezentaciju..uzecu za primer jednog mog igraca od pre dosta sezona..dobio sam ga na draftu, imao je odlicne pocetne skilove, obezbedio sam mu sve uslove (trenere i ostalo o cemu smo vec pricali), trenirao ga baaas dugo, ali sam imao nesrecu da se dva puta povredi na po par nedelja i da bas to na kraju odluci da nikada ne debituje za reprezentaciju.. Povrede su sastavni deo i prave kosarke i ove nase na BB-u i, eto, igrac se povredi, propusti trening mesec dana, dakle, ne dobije nijedan UP u tom periodu i bas nedostatak tih UP-ova na kraju odluci da ne dobije priliku da zaigra za A tim.. Dakle, u tom procesu ima uspona i padova, svasta moze da se desi za dve godine stvarnog zivota (da, da, toliko traje trening za A tim ako pocenmo na vreme sa igracom koji je tek izasao sa drafta), ali u tome i jeste car, verujem da smo svi mi na BB-u saglasni da ne bi ni bilo zanimljivo kada bi sve od pocetka do kraja islo glatko.. :P Poenta price je da je proces treniranja igraca (posebno spremanja igraca za reprezentaciju- bilo mladu ili seniorsku) najzanimljivi deo ove igre (verovatno neko ne misli tako, ali sam siguran da vecina misli isto kao ja)..vremenom, mnogi dodju do toga da ne pogledaju ni minut utakmice koju igraju, pogledaju tek kasnije rezultat, ali se ulazak na BB petkom ne propusta- tad je gotov trening, a, realno, nema nista lepse od toga nego kada vidis da je neki od tvojih igraca dobio UP.. :P Dakle, jos jedna poruka za kraj- trenirajte domace igrace, jer, u to budite sigurni, ne postoji nista lepse u ovom BB svetu od toga da vas igrac na kraju debituje za reprezentaciju.. :P

Last edited by Bjesomucni at 11/15/2024 11:46:48 AM

This Post:
00
259834.996 in reply to 259834.994
Date: 11/15/2024 12:36:38 PM
KK Bjesomar
II.3
Overall Posts Rated:
138138
Ako si se vec, za pocetak, opredelio za takvu vrstu treninga, onda slobodno nastavi tako kao do sad.. Igraci kao sto je onaj koji ti je na transfer listi svakako nisu predodredjeni za nesto vise.. Dakle, visokim igracima treniraj samo unutrasnje skilove, a niskim spoljasnje i to je to.. Kada ti to bude dosadilo, pokusaj da napravis jedno krilo, a nakon toga ce sve ici svojim tokom.. :)
Srecno u nastavku sezone, pa se cujemo.. :)

This Post:
00
259834.997 in reply to 259834.994
Date: 11/15/2024 1:37:58 PM
Vatrena pesnica
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2626
Pozdrav. :)
Kao sto je vec kolega rekao, svako ima neku svoju viziju i shvatanje BB-a.
Mislim da imas odlicnog igraca, sa visokim pocetnim unutrasnjim skilovima i poprilicno dobrim PA, HA, JS i DR. Takvi unutrasnji igraci kada se istreniraju do odredjenog nivoa su izuzetno retki i cenjeni na trzistu. plus ima odlican potencijal.
Zasto ne bi vrteo u krug trening unutra i kombinovao 1vs1 i JS za krila ( kako bi podigao HA, DR i JS) do njegove navrsene 21 ili pocetka 22 godine?
Mislim da mozes na taj nacin bez problema da ga prodas za milionsku sumu.
Drugo, mislim da ne treba da gledas na platu kao na cifru, vec da sagledas sta konkretno donosi. Jeste, taj igrac ce imati sve vecu i vecu platu, ali sto je bolji i sto ima vecu platu, donece ti i vecu zaradu od prodatih dresova. Mozda bas on odluci neku utakmicu na TV-u i protiv rivala i donese ti narednih par utakmica nekoliko desetina vise hiljada prihoda od poseta, mozda te uvede u naredno kolo kupa i donese ti dodatih 50k ili presudi neku utakmicu u BBL.
Ti si sigurno sada u velikom plusu i bez prodaja mozes da izgradis arenu u narednih 3 ili 4 sezone.

Last edited by Aleksije14 at 11/15/2024 1:40:57 PM

This Post:
00
259834.998 in reply to 259834.997
Date: 11/15/2024 5:41:44 PM
GOLDEN HEART
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Sad su sva trojica na TM pa mozete sve da ih vidite...
Sto se tice treninga smetnuo sam s uma jednu stvar...
1 vs 1 je trening za SG , SF i eventualno PF ako se ne varam.
Meni su svi treniraci C-PF igraci i sto je jos gore ako ih smaknem
sa tih pozicija nema ko da ih zameni...Tj mogu da stavim na C
nekog beka sa ocajnom unutrasnom odbranom ali onda nema nista
od pokusaja da se udje u drugu ligu. Tako da kontam da ce ova sezona
do kraja da bude rezervirana za ove treninge gde se treniraju C i eventualno
PF igraci. Pa ako uspem da udjem u drugu ligu i pokupim 750 k onda posle
moze da igra ko gde hoce i da treniram sta god jer cu svakako gubiti sve sa
50+ razlike :D

Za plate si u pravu samo ako udjem u drugu ligu daleko sam ja od bilo kakvog
takmicarskog tima za tu ligu da bi uopste ovi treniraci sl sezone mogli da odlucuju
o bilo cemu...U kupu i BBL ok , mozda mi izvuku neku pobedu...
Jesam dosta u plusu , za otprilike jednu sezonu sam izgradio arenu za 4.500 sto nije
ni malo lose. Dignucu je jos do kraja sezone samo cekam sledecu domacu da bi imao
para da dignem za jos 1000. Do kraja sledece sezone ce vec arena biti na preko 15-16 k
sigurno , ako udjem u drugu ligu i pokupim 750 k mozda i vise od toga :D

This Post:
00
259834.999 in reply to 259834.998
Date: 11/16/2024 7:18:54 AM
Vatrena pesnica
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2626
Ako bi trenirao recimo 1vs1 ili Skok sut za krila, mozes da ih rasporedis tako da svako odigra po jednu utakmicu (48 min) na poziciji KC...
Recimo, ja da sam na tvom mestu, ne bih se opterecivao oko druge lige. Sezonu ili sezonu ipo bih svaki visak novca koristio u nadogradnju arene. I kada ti arena dositigne recimo 15 ili 16k ( fokusiraj se da u tom trenutku izgradis ono sto je skuplje, a to su sedista pored terena i loze, kako bi kasnije imao manje troskove pri nadogradnji), poceo bih polako da pravim tim za drugu ligu, a od ostatak novca koji mi ostane bih dalje ulagao u arenu...
Sto se treniraca tice, ako ih prodas, samo uzmi novog (ako si se opredelio za unutrasnje, samo njih i uzimaj).

Last edited by Aleksije14 at 11/16/2024 7:22:36 AM

This Post:
33
259834.1000 in reply to 259834.998
Date: 11/16/2024 12:04:31 PM
Isto bih iskoristio ovu priliku da pozovem sve nase nove i stare korisnike, u nasu BB grupu na telegramu. Aktivni smo svaki dan, pomazemo jedni drugima . Laksa je komunikacije nego preko foruma. , link je t.me/bbSrbija ( BuzzeBeater Srbija )
Dobrodosli :)