BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Nagyválogatott/u21 átigazolás

Nagyválogatott/u21 átigazolás (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
44561.990 in reply to 44561.987
Date: 10/2/2010 7:21:34 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Nem kerülnek ki olyan játékosok mindig mint Barisic, aki 183 centivel, irányítóként rögtön megfelelő kétpontossal, meg jó belső védekezéssel indult."

Elmondtad a lényeget. Pont erről van szó. Ugyanis ha van olyan játékos, akinek eleve jó szintről indul a 2 pontosa, akkor azzal többre megyünk, mintha nincs neki. És ha jó szintről indul, akkor sokkal kevesebb időveszteséggel lehet neki fejleszteni, és megmarad az idő az alapskillek edzésére. Ennyi a koncepció lényege. Jó is, hogy Barisic-et hoztad fel példának, mert az ő esetében pont pedzegettük a szezon elején, hogy miután kikerül az U21-ből, lehetne ilyen irányban is fejleszteni.

Visszakérdeznék. Ha adott a lehetőség, hogy kifejlesszünk egy olyan DH-t vagy IR-t, aki jól támad bentre is, akkor miért is kellene rögtön bedobónak lennie? Nem véletlenül van, hogy amikor bentre támadunk Iván irányít és Hurst is ott van DH-ban (természetesen ha a formák is engedik...)

This Post:
00
44561.991 in reply to 44561.989
Date: 10/2/2010 7:24:15 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Igen, de én kifejezetten a Barisic kaliberűekre gondolok, hogy a válogatott számára kellene nevelni, nem pedig a főskilleket az egekig. Ez szezononként max. 2-3 friss draftot jelent, maximum.

HUNGARY!
This Post:
00
44561.992 in reply to 44561.989
Date: 10/2/2010 7:25:03 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ezt én tudom, de ez a szezon elején egyeztetésre került. 1-2 nagyobb potenciállal rendelkező játékos kifejezetten a nagyválogatottra edződik majd kezdettől fogva. Mivel ez csak 8+ potenciállal lehet, és az U21-re alacsonyabbal is oda lehet érni, ezért ez kevés veszteséggel megoldható. Hangsúlyozom, nem mindenki, csak akik alkalmasak a multiskillre. Akik nem, azok simán mehetnek alapskillesnek, és az U21-en keresztül lehetnek válogatottak.

This Post:
00
44561.993 in reply to 44561.988
Date: 10/2/2010 7:28:36 AM
Overall Posts Rated:
190190
Nem azt mondom, hogy bárki el lenne happolva az U21 elől, de azt a kicsi bázist jól kell használni, nem lehet mindenkinek sulykolni, hogy multiskil, multiskill. Akkor a legjobb, legtapasztaltabb csapatoknak kell kivenni a részüket az edzésből.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
44561.994 in reply to 44561.993
Date: 10/2/2010 7:38:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem, szó sincs erről. Aki elsősorban alapskillre alkalmas, annak az alapskilljei edzését javaslom. Több olyan van, aki csinál ilyet, leginkább azért, hogy legyen egy jó kinti sorunk. Ebben volt ugyanis fantázia a meglévő játékosok skilljei alapján. Ha jól látom az eddigi nevelőmunkát, akkor alapskilles belső emberünk lesz elég. Megjegyzem, a jelenlegi válogatottnál erőcsatárok játszanak bedobót, kinti támadásbál kényszerből Hurst. Tehát vannak erőcsatárok.

Vitányihoz még. Tényleg vannak ilyen játékosok. Ne hívjuk akkor lemondásnak, én sokkal jobban szeretem úgy mondani, hogy ne a csekély hazai nevelőbázis erőforrásai menjenek el rá, ilyenek nyugodtan edződhetnek külföldön.

Last edited by kaygee at 10/2/2010 7:39:24 AM

This Post:
11
44561.995 in reply to 44561.994
Date: 10/2/2010 11:03:39 AM
Overall Posts Rated:
411411
csak ötlet képpen!

minden u21-es év végén meg lehetne köszönni, azoknak akiknek áldozatos munkájával játékos került be a keretbe.ugyan ez válogatottnál.a szövkapok köszönetet mondhatnának név szerint a stábtagoknak, ők is megérdemlik a megbecsülést és a nyilvánosságot.

kicsit más.legalább a hazai (azt mondjátok nincsenek sokan) managerekkel kéne a scoutoknak jobban tartani a kapcsolatot. saját példámon látom a következőket.

az csak egy dolog, hogy hetente vagyok olyan aktív , hogy töltöm a játékosomat külső oldalon.mostanában nem volt igényem rá, ezért nem írtam a scoutomnak, ő meg nem keresett már vagy 2 hónapja így nem volt egyeztetés milyen irányba menjen a srác mit kéne edzenem neki.egy dolog, hogy képbe vagyok és tudom mit kell csinálni hova kell jutni, de ha ez nem így lenne rendesen félre edzhettem volna már a fiamat.

most, hogy túl vagyok 2 szezonnyi DH edzésen (nem sok de már ennyi idő alatt is látok pár hiányosságot az edzés rendszeremben) nem értek 1-2 dolgot, miért úgy kellett csinálni az elején, ahogy csináltuk.orrba szájba ment a tempó edzés és mellette egy kis kinti dobás.nem lett volna kifizetődőbb ezt fordítva csinálni?nem tudom a fiam mennyire lett volna alkalmas más fajta nevelésre, de azt mondtam mindenkinek az elején olyan játékost faragok belőle amilyent nekem mondanak. nem hiszem, hogy dunát lehet rekeszteni az ilyen fajta edzőkből.mondtam csapat nem érdekel, csak az, hogy a fiú olyan legyen amire nektek szükségetek van.ha kell adok a DH-mnak 20-as blokkolást. (persze felesleges csak szemléltetés képpen) semmi extra igény nem jött, egy szokásos DH lesz nevelve belőle.mint írtam korábban, lehet azért mert másra tényleg nem lenne jó alap anyag. nem tudom de az tény, hogy nem lett lecsapva a feldobott magas labda.

köszönöm mindenki nevében azt a munkát amit ebben a szezonban (is) tettetek mindannyian a két válogatott érdekében.úgy érzem kívülállóként, sikeres szezonon vagyunk túl a stáb egyre jobban érik össze és a ti áldozatos munkátok lassan meghozza a gyümölcsét.

köszönettel és tisztelettel dzsevasz!

This Post:
00
44561.996 in reply to 44561.993
Date: 10/2/2010 11:53:25 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nos, hogy már így Barisic is szóbakerült, egy hasonló kaliberű 18 évest szívesen nevelgetnék majd a következő szezonban. Úgy gondolom a pénz meglesz rá. Gondolom van több jelentkező is, senki elől nem szeretnék elhappolni játékost, viszont a pénz valószínűleg nem lesz gond, így egy drágábbat is itthon tudnék majd tartani.

This Post:
00
44561.997 in reply to 44561.995
Date: 10/2/2010 2:07:37 PM
Overall Posts Rated:
190190
Elmondom miért nem: a feltöltős rendszer bevezetésével egyáltalán nem tudom pl követni a menedzserek terveit egy szezonon belül. Sokkal értelmesebbnek tartottam azt, amikor minden héten elküldték a skillnövekedést. Semmilyen iránymutatásom nincs arra nézve, hogy milyen legyen egy-egy játékos, legyen e valaki def monster, passzkirály, dobógép. Akkor legalább láttam milyen aktív egy manager, mit várhatok tőle. Így csak azt látom mikor töltötte fel a játékosát, ha egyáltalán fel tudja tölteni. A menedzserek nem kérnek tőlem segítséget már.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Mikhail
This Post:
00
44561.998 in reply to 44561.11
Date: 10/2/2010 3:31:33 PM
Overall Posts Rated:
188188
Hali

Gratulálok mindkét menedzsernek (Felnőtt és U21) és segítőiknek a helytállásért és előrelépésért az ide válogatott szezonban.

Írtátok, hogy nincs kellő kapcsolat a válogatottak felé nevelő menedzserek és a scoutok között. Sajnos én a magam részéről is ezt mondhatom. Van 2 játékosom is aki talán odaérhet. Ebből egy talán U21. Pl. hiba az is hogy a külső fórumra feltöltöm a játékost de az adott scout nem látja az értékeit. Mert hát a játékosom bedobó lesz, de még erőcsatár besorolásban van.
Persze jó lenne ha legalább havonta a scoutok érdeklődnének. Persze én is küldhetném az információkat csak hát nem kaptam igazán pozitív választ az esetleges válogatottságukat illetően.
Engem nem zavar ha nem lesznek majd válogatottak,ettől én még edzem őket egy poszton. De idén U21ben is volt egy bedobóm aminek még magam sem hittem el hogy odaérhet, de lám befért. Sérültek voltak a játékosok nem edzették őket vagy nem is tudom. Lényeg hogy sok esélyesebb lemaradt. Szóval nem biztos ki is lesz majd 2-3-5 szezon múlva aki pont az akkori kapitánynak a legmegfelelőbb.

Mindettől függetlenül csak biztatni tudok mindenkit, hogy neveljen magyar fiatal játékosokat.

üdv.
M.

Last edited by Mikhail at 10/2/2010 3:32:36 PM

From: TonyG

This Post:
00
44561.999 in reply to 44561.998
Date: 10/2/2010 4:10:55 PM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok!
A Draft közeledtével én is szeretnék bejelentkezni egy, de inkább kettő U-21 esélyes 18 éves CENTER tehetségre 1 posztos edzésre. A pénz megvan rájuk :)

This Post:
00
44561.1000 in reply to 44561.997
Date: 10/2/2010 4:47:11 PM
Overall Posts Rated:
411411
A feltöltős rendszernek plusznak kéne lennie a régi rendszer mellett.én ezt így látom.nem felváltani kéne a régit hanem segíteni.ez csak rajtatok múlik.ettől még lehet tartani továbbra is a kapcsolatot.amíg Precki volt a dh scout írtam minden héten kérdezgettem stb.az új sráccal (ne haragudj nem tudom a neved) aki helyette lett nem lett olyan a viszonyom mint amilyen Preckivel volt előtte (részben az én hibám, részben rossz volt az indulás).Én ezért hanyagoltam el az írást.De azért azt durvának tartom, hogy egy állítólag erősen esélyes srác tulajának egy teljes szezonon keresztül nem volt írva.mint írtam én meg vagyok nélküle mivel rohadtul beleástam magam a témába és próbálom szívni az infót innen is onnan is.De csak ha az elmúlt 3-4 hetet nézzük a srác nem lépett szintet és a feltöltésekből nem lehetett látni kap-e egyáltalán edzést vagy miért nem fejlődik.A scout csak annyit láthatott nem sérült de marad le a fiúcska mint az állat.És még se kaptam levelet, hogy ugyan már mi a fenét csinálok?Csak én tudom, hogy minden képességébe bele lett téve +1-2 edzés és 4-5 tulajdonságból éppen szintlépés előtt van.

vélemény a kettős rendszerről?nagyon megterhelné a scoutokat?