Ja doskonale wiem, że co innego jest pokazówka a co innego mecz, podałem tylko przykład "białego, który potrafi skakać", a w NBA takim przykładem jest chociażby Blake Griffin, który co prawda jest trochę wyższy ale i tak swoimi wejściami pod kosz często rozbraja obronę przeciwników. Wspomniany przeze mnie wyżej Kadour myślę, że mógłby grać w normalnych meczach ale tak jak większość tych jak to nazywasz trickowców boi się biegać długo za piłką aby nie nadwyrężyć (i tak mocno już nadwyrężonych siłą mięśni) kolan.
Co do wspominanego cały czas konkursu wsadów w BB, myślę, że faktycznie ciężko by było sporządzić "sprawiedliwą" statystykę nie wprowadzając nowej umiejętności grajkom typu skoczność czy coś w tym stylu. Nie wiem jak działa system losowania wsadów w meczu, ale z własnych obserwacji wywnioskowałem, że grajek robiąc wsad ma praktycznie 100% szanse na zdobycie punktów (w potężnym, dwuręcznym [w reszcie nie wiem]), chyba że przeszkodzi mu blok lub faul przeciwnika. Jeśli ten system od czegoś jednak zależy nie byłoby problemem wprowadzenia nawet takiej cichej, nie pokazywanej w meczach ilości wsadów danego gracza, które byłyby zliczane aż do tygodnia gwiazd i konkursu wsadów.
My, szarzy menadżerzy możemy jedynie się domyślać jak to wszystko jest zapisane systemowo i czy to jest proste, czy trudne do wykonania. Zapytałem z racji, że zaciekawiło mnie czy coś jest w tym kierunku robione według zapowiedzi w pomocy i instrukcji gry.
PS. Nie wiem czemu, ale wyczuwam jakieś wrogie nastawienie do mnie w tym temacie, ale cóż, nie każdy każdego ma lubić.