404 online at 07:08:17

BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 BiH NT Sezona 68

U21 BiH NT Sezona 68

Set priority
Show messages by
This Post:
11
327322.1
Date: 5/5/2025 7:41:02 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
Pozdrav BB BiH zajednici!

Prije svega, hvala svima koji su učestvovali u ovosezonskim izborima za selektora mlade BiH reprezentacije, iako je interesovanje same zajednice a i broj glasova nažalost sve manji. Dugujem vam i veliko izvinjenje jer nisam ranije otvorio ovu temu na forumu, ipak neke obaveze u privatnom životu su bile bitnije.

Kao što sam napisao u svojoj kandidaturi, od samih početaka na BBu posvetio sam se treniranju mladih igrača za našu U21 reprezentaciju. Da u tom trenutku nisam naišao na Enisa kao selektora i grupu ljudi koji ulažu svoj trud i ekipe u razvoj igrača, nisam siguran da bih ostao i posvetio se ovoj igri.
Ipak, tu sam već više od dvije godine, naučio sam mnogo toga, i u situaciji kada je Enis odlučio da odstupi, počastvovan sam da sam dobio priliku da nastavim ono što je on započeo u svojim mandatima. Ispratiti organizaciju koja je napravljena oko treniranja igrača, ali i rezultate koji su ostvareni, neće biti nimalo lahko i sigurno je da je težak zadatak ispred mene.
Ono što me raduje je da imam podršku ljudi koji su zaslužni za veliki broj uspjeha naše male zajednice i da sigurno neću biti sam u ovom teškom zadatku.

Grupa koju smo izvukli u kvalifikacijama za EP nije nimalo lagana, te moramo biti svjesni da ova generacija nije na nivou nekih koje su osvajale medalje, pa bi i sam plasman na EP bio uspjeh, kako za mene nadam se tako i za vas, pogotovo u mojoj debitantskoj sezoni na kormilu U21 repke.

Sportski pozdrav!

This Post:
00
327322.2 in reply to 327322.1
Date: 5/5/2025 7:58:42 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
Kvalifikacija za EP, sezona 68.

Grupa D:

Litvanija
Njemačka
Bosna i Hercegovina
Holandija
Rumunija
Švedska
Azerbejdžan
Albanija

U kvalifikacije smo ušli iz trećeg šešira gdje za direktne protivnike za plasman na EP imamo dvije vrhunske reprezentacije, Litvaniju i Njemačku. Također, Rumunija i Holandija mogu predstavljati problem za svaku selekciju, pa zasigurno mogu reći da nismo bili baš miljenici sreće.

S obzirom da do sada nisam pisao na forumu, nakon tri odigrane utakmice nalazimo se na omjeru od 2-1. Nakon rutinske pobjede protiv Azerbejdžana, poraženi smo od Litvanije u veoma tijesnoj utakmici. Ostaje veliki žal za propuštenom prilikom da uzmemo skalp zasigurno prvom favoritu grupe.
U posljednjoj utakmici slavili smo protiv veoma kvalitetne i neugodne Rumunije, za koju smo znali da može parirati velikom broju selekcija i da napreduju iz godine u godinu. Ipak sa +8 smo riješili taj meč koji smo jednostavno morali dobiti kako bi i dalje odlučivali u svojoj sudbini u nastavku kvalifikacija.

IV KOLO KVALIFIKACIJA:
05.05.2025., 16:30h
Njemačka - Bosna i Hercegovina

Danas od 16:30 igramo vjerovatno i najbitniji meč kvalifikacija gdje bi sa pobjedom bili možda već i jednom nogom na EP.
Od samog žrijeba smo smatrali da će Njemačka biti glavni konkurent za plasman te u ovaj meč ulazimo maksimalno spremni za njih. Njemačka u utakmicu ulazi sa omjerom 3-0, pobijedili su ekipe koje su morali dobiti, redom Albaniju, Holandiju i Švedsku. Meč sa nama bi trebao da je prvi teži zadatak u kvalifikacija za njih, te se nadamo da će pasti već na prvoj prepreci...
Skauting je odrađen, naša ekipa je spremna za današnju borbu za svaki centimetar terena. Raduje me dobra forma velikog broja naših igrača, te posebna zahvala ide trenerima koji su ispoštovali minute pred ovaj derbi vjerovatno i čitavih kvalifikacija. Nek nam je sretno danas!

This Post:
11
327322.3 in reply to 327322.2
Date: 5/6/2025 1:19:52 PM
KK Skočimiš
II.3
Overall Posts Rated:
33
Čuj, preleće preko igrača i zakucava kao Danilović preko Sabonisa. 😂

This Post:
11
327322.4 in reply to 327322.2
Date: 5/8/2025 5:35:59 PM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
Njemačka 77 - 89 Bosna i Hercegovina

Derbi četvrtog kola kvalifikacija donio nam je veliku, ogromnu pobjedu protiv ekipe iz drugog šešira i direktnog konkurenta za plasman na Evropsko prvenstvo. Ulog je bio ogroman, ipak naši igrači su pokazali kvalitet i u dosta tvrdoj utakmici na mali broj poena odnijeli pobjedu sa odličnih +12.

Dosta taktičkog nadmudrivanja ipak je prevagnulo na našu stranu i sada do kraja kvalifikacija odlučujemo sami o svojoj sudbini. Moram istaknuti još jednu odličnu partiju centarske linije Drizić - Derviš koja je odgovorila postavljenoj taktici, kako napadački tako i odbrambeno gdje smo zatvorili glavne napadačke uzdanice Njemačke selekcije! Također, Ibrahimkadić kao lider ove selekcije ponovo je blistao u odličnoj razigravačkoj formi sa 9 asistencija uz Pašu koji je sa klupe unio potrebnu energiju sa 15 poena, uz pogotke u veoma bitnim trenucima kada se lomila utakmica.

Iako su nam preostali na papiru nešto lakši protivnici, nikoga ne smijemo podcijeniti te do kraja idemo maksimalno ozbiljno i fokusirano prema postavljenom cilju, a to su sve pobjede do kraja kvalifikacija i siguran plasman na EP!

This Post:
11
327322.5 in reply to 327322.4
Date: 5/14/2025 5:46:06 PM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
5. kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Bosna i Hercegovina 126 - 78 Švedska

U 5. kolu kvalifikacija opravdali smo ulogu velikog favorita protiv reprezentacije Švedske i ubilježili laganu, rutinsku pobjedu sa 48 poena razlike. Nema potrebe da nešto posebno analiziramo ovu utakmicu, pobjeda nije smjela i nije nikada došla u pitanje.

Ono što je bitnije jesu drugi rezultati u našoj grupi, gdje Rumunija iznenadila favorizovanu Njemačku i ostala sa nama na diobi 2. mjesta u grupi sa omjerom 4-1. Uzimajući u obzir raspored do kraja, možemo reći da smo 99% ostvarili plasman na EP jer nas samo neka luda slučajnost i čudni rezultati mogu ostaviti bez istog. Rumunija je istrošila svoj entuzijazam sa CTom protiv Njemačke i u zadnjem kolu će skoro pa sigurno ubilježiti poraz protiv Litvanije. Njemačka je pala na omjer 3-2 i pred sobom također imaju utakmicu sa Litvanijom gdje moraju ostvariti pobjedu kako bi zadržali kakvu takvu nadu.

U sljedećem kolu igramo sa Holandijom koja će sigurno pokušati doći do pobjede, te u zadnjem kolu imamo lagani zadatak protiv Albanije. Čak i sa 1 porazom iz preostale 2 utakmice, dominantna koš razlika u odnosu na Njemačku i Rumuniju bi trebala biti i više nego dovoljna za plasman. Ipak, cilj su dvije pobjede kako ne bi uopšte dolazili u situaciju da se bavimo kalkulacijama...

This Post:
00
327322.6 in reply to 327322.5
Date: 5/15/2025 1:58:02 AM
Šiaulių Rambynai
III.4
Overall Posts Rated:
535535
Second Team:
Bėginis dviratis
Congratulations on advancing to the next round of the European Championship. You deserve it.

This Post:
00
327322.7 in reply to 327322.6
Date: 5/19/2025 10:17:48 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
Thank you very much, I can say we both deserved it. Good luck!

This Post:
00
327322.8 in reply to 327322.7
Date: 5/19/2025 10:21:23 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
6. kolo kvalifikacija za EP
16:30 Holandija - Bosna i Hercegovina

Za nekih desetak minuta počinje duel 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sa pobjedom danas možemo i zvanično osigurati plasman na EP iako i u slučaju poraza imamo ogromne šanse da ostvarimo isti rezultat. Ipak, pobjeda je imperativ, kako bi izbjegli bilo kakve kalkulacije u posljednjem kolu i polahko već počeli razmišljati o daljnjim koracima.

Holanđani danas nemaju šta izgubiti, plasman na EP je izgubljen za njih i sigurno da će dati svoj maksimum da ostvare danas pobjedu! Tako da je za očekivati i CT, koji nadam se možemo izdržati i ostvariti novu pobjedu u ovoj za sada sjajnoj sezoni za nas.

Sportski pozdrav i nek nam je sa srećom!

This Post:
22
327322.9 in reply to 327322.8
Date: 5/27/2025 4:14:57 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
7. kolo kvalifikacija za EP
Bosna i Hercegovina 119 - 61 Albanija

Rutinska pobjeda u zadnjem kolu za ostvarenje cilja i plasman na Evropsko prvenstvo! Sa porazom i kiksom protiv Holandije u prošlom kolu bili smo primorani da čekamo rezultat ovog zadnjeg kola i poraz Rumunije protiv Litvanije.

Ipak sve je proteklo u najboljem redu, Litvanci su opravdali ulogu velikog favorita, te zajedno sa njima iz ove grupe idemo u nove borbe na Euru.

Naše mogućnosti na samom prvenstvu mnogo će zavisiti od žrijeba grupa i samog rasporeda. S obzirom da je ovo moja debitantska sezona na kormilu U21 reprezentacije, sam plasman na EP smatram uspjehom te se nadam da će i zajednica to prepoznati na taj način.

Veliko hvala još jednom za sve koji se trude oko razvoja i treninga igrača, a posebno selektoru Enisu na ogromnoj podršci i pomoći.

This Post:
11
327322.10 in reply to 327322.9
Date: 5/27/2025 4:47:56 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Hvala i tebi jer sa ovim si potvrdio da je i moja procjena bila dobra i da priča koju smo započeli prije 10ak sezona i dalje uspješno traje !

Prvi korak napravljen, sad čekamo žrijeb grupa i naše protivnike pa onda korak po korak.

Najponosniji sam na to što je i nakon dugogodišnjeg mandata ostala kvalitetna generacija koja može da bude u samom vrhu i da nismo morali iz temelja graditi sve. Nadam se da ćemo i na Eurobasketu ostvariti zapažen rezultat koji bi privukao nove menadžere u trening pa da ovaj rezultatski kontinuitet nastavimo...

This Post:
00
327322.11 in reply to 327322.10
Date: 5/28/2025 10:02:35 AM
Admiral United
II.3
Overall Posts Rated:
1212
Second Team:
Admiral United II
Žrijebom grupa za EuroBasket za protivnike smo dobili sljedeće selekcije:
🇮🇹 Italija
🇪🇸 Španija
🇪🇪 Estonija
🇧🇪 Belgija
🇬🇷 Grčka

Upravo ovim redoslijedom ćemo izlaziti na teren i boriti se da ovu uspješnu sezonu napravimo još uspješnijom i ostvarimo dobar rezultat. Stručni štab već ozbiljno radi na pripremama i skautingu, pa sam siguran da ćemo spremni krenuti u borbu za svaki koš!

Na prvenstvu nema lahkih utakmica, svaki protivnik je kvalitetan i trebati će nam sigurno i doza sreće i dobre forme da dođemo do željenog rezultata.

Neka nam je sa srećom!
Volim te Bosno ❤️🇧🇦