Pozdrav BB BiH zajednici!
Prije svega, hvala svima koji su učestvovali u ovosezonskim izborima za selektora mlade BiH reprezentacije, iako je interesovanje same zajednice a i broj glasova nažalost sve manji. Dugujem vam i veliko izvinjenje jer nisam ranije otvorio ovu temu na forumu, ipak neke obaveze u privatnom životu su bile bitnije.
Kao što sam napisao u svojoj kandidaturi, od samih početaka na BBu posvetio sam se treniranju mladih igrača za našu U21 reprezentaciju. Da u tom trenutku nisam naišao na Enisa kao selektora i grupu ljudi koji ulažu svoj trud i ekipe u razvoj igrača, nisam siguran da bih ostao i posvetio se ovoj igri.
Ipak, tu sam već više od dvije godine, naučio sam mnogo toga, i u situaciji kada je Enis odlučio da odstupi, počastvovan sam da sam dobio priliku da nastavim ono što je on započeo u svojim mandatima. Ispratiti organizaciju koja je napravljena oko treniranja igrača, ali i rezultate koji su ostvareni, neće biti nimalo lahko i sigurno je da je težak zadatak ispred mene.
Ono što me raduje je da imam podršku ljudi koji su zaslužni za veliki broj uspjeha naše male zajednice i da sigurno neću biti sam u ovom teškom zadatku.
Grupa koju smo izvukli u kvalifikacijama za EP nije nimalo lagana, te moramo biti svjesni da ova generacija nije na nivou nekih koje su osvajale medalje, pa bi i sam plasman na EP bio uspjeh, kako za mene nadam se tako i za vas, pogotovo u mojoj debitantskoj sezoni na kormilu U21 repke.
Sportski pozdrav!