BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > magyar kosárlabda

magyar kosárlabda

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
55
204024.138 in reply to 204024.137
Date: 4/25/2012 5:27:41 AM
Overall Posts Rated:
173173
Nem tudom, hogy ide kell-e írnom, vagy az offtopicba, de elfér itt is talán.

Nézzétek, megértem a lokálpatriotizmust valahol és a hazafiságot, és amit írok, az természetesen nem ellenetek szól, de van ennek más nézőpontja is. És írom ezt úgy, hogy baromira sportszerető ember vagyok, legalábbis azt szeretem, amit érdemes is szeretni...

Amióta dolgozom, az utolsó fillérig minden adót megfizetek a magyar államnak, és őszintén megmondom nektek, hogy zsigerből undorodom attól, hogy ezt az állam (nem érdekel, hogy közvetlenül vagy az önkormányzatokon keresztül támogatás címén átmosva) abszolút pénznyelőkre költi el, amikor rohad szét körülöttünk az ország. Na a foci, az pontosan ilyen, kezdem már nagyon unni, hogy ez a pénz (és nem csak az enyém, hanem nyilván más adófizetőké is), léhűtő, képzetlen, sportteljesítményt még csak hírből sem ismerő, érdemtelenül az újságok címlapjain díszelgő (és még sorolhatnám) légiósokra és "soha sem lesz belőle semmi" őstehetségek túlfizetett gázsijára megy el. A menedzselést hírből sem ismerő, túlfizetett (és a feladathoz mérten igencsak gyorsan szaporodó és exponenciálisan bővülő létszámú) ál-vezetői rétegről már nem is beszélve. Mert most ez van. Kicsit már kezd röhejes lenni az, hogy sorozatosan dől ki a szenny mindenhonnan, és ami a legkevésbé sem tud meghatni, az az, ha egy klub bejelenti, hogy nem tudja fizetni a játékosokat és a légiósok meg azzal fenyegetőznek, hogy elmennek, ha nem kapják meg a jussukat. Menjenek... Meg a többi is... Ehelyett mi van? Megy mindenki az államhoz a markát tartani, az meg persze szórja a nem létező, hitelből összeharácsolt pénzt mindenkinek, aki csak nagyobbat tud nyalni. Minél nagyobb a bukta, és a felelőtlen finanszírozás, állambácsink és a nagylelkű önkormányzatok szíve annál gyorsabban lágyul meg, és rögtön beköszönt a kánaán, legalábbis a következő megmentő jellegű pénzszórásig. Mert az eljön, és el is fog mindig jönni.

Tévedés ne essék, nem csak a zalaegerszegi címlapsztorik nem tudnak már meghatni (legfőképpen ez a "titkos befektető" sztori tetszik, amiben bőven benne van, hogy kacsa az egész, csak porhintésnek dobták be a médiába, hogy az állami tortából minél nagyobbat lehessen kiszakítani, garanciákat szerezni a nagy semmire, stb.).

Márpedig ami nem életképes, annak mennie kellene, és márpedig végleg. Azt nem látják be az illetékesek, hogy amiben az állam mocskos keze benne van, és rohad szét a korrupciótól, oda értelmes, magára valamit is adó magánbefektető az életben nem teszi be a lábát, nemhogy még a saját anyagi létét és a befektetését kockáztassa egy soha meg nem térülő bizniszben.

NB I bővítés??? Jaj, mamám, még több pénznyelő...

Tévedés ne essék, nem akarom én felszámolni a honi focit, csak azt szeretném, ha végre az a néhány életképes klub maradna, amelyik bírja (és a magántőke ezekben koncentrálódna fel, nem pedig 10000 apró darabra oszlana szét), és akkor talán lehetne itt csinálni egy Svédországot vagy egy Svájcot, ahol a honi bajnokság elvan, ahogy van, válogatott szinten pedig oda-odaérnek a világversenyekre, mert abban a bizonyos, finanszírozható rétegben kitermelődik az a tehetséges réteg, amely aztán elmehet külföldre 16-17 évesen, mert ott már rég belátták hogy otthon sosem fog megtanulni focizni. Na meg persze agyonköltekezni sem szeretnének rájuk (nem is kell, Magyarországon sem). Totális tévhit az, hogy megszűnne a tehetséggondozás, a fiatalok nevelése amiatt, hogy kirázódnak a rendszerből a nem odavalók. Nahiszen...

Kövezzen meg nyugodtan, akinek a lelki világába tiportam, bocs, tényleg...

This Post:
00
204024.139 in reply to 204024.138
Date: 4/25/2012 5:29:08 AM
Quahog Toy Boys
II.4
Overall Posts Rated:
8989
szívemből szóltál :)

From: Encibenci

This Post:
00
204024.140 in reply to 204024.137
Date: 4/25/2012 6:33:16 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Az NB I kibővítéséről szó sincs, fel sem merült!

This Post:
00
204024.141 in reply to 204024.138
Date: 4/25/2012 6:39:04 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
A foci egy kiragadott dolog. Ebben az országban a focira költött pénzeknek a sokezerszeresei mentek el sokkal haszontalanabb és mocskosabb dolgokra.

Jelenleg állami pénzek az utánpótlásra mennek, nem a légiósokra. Hogy aztán mi lesz belőle, majd elválik.

Egyébként lehet szidni kiemelten a foci világát, egy dolgot nem szabad elfelejteni: Mitől lenne jobb/különb a foci világa az azt körülvevő társadalomtól? Szerintem hű leképezése.

From: Norbi

This Post:
00
204024.142 in reply to 204024.140
Date: 4/25/2012 7:02:20 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Persze, hogy nincs, a kisujjamból szoptam ki...

From: JoeBlack

This Post:
00
204024.143 in reply to 204024.138
Date: 4/25/2012 7:10:28 AM
Overall Posts Rated:
411411
miért van Magyarországon foci?

nem is tudtam.

azt hittem ezek csak népi pletykán, meg régi idők mesemondái.

úgy tudtam a 80 évek vége 90 évek elején megszűnt létezni a magyar futball.

a többi csak mesemonda nem?

This Post:
00
204024.144 in reply to 204024.141
Date: 4/25/2012 7:10:56 AM
Overall Posts Rated:
173173
Jelenleg állami pénzek az utánpótlásra mennek, nem a légiósokra. Hogy aztán mi lesz belőle, majd elválik.

Szerintem ez nem így van. Lehet sorolni az ellenpéldákat. MTK, VASAS közelmúltbeli segélyezése, zalaegerszegi lógás az önkormányzat ökörnyálán. Ezek akkor nem utánpótlásra fognak menni. Nem sokkal a döntés után a VASAS bejelentette, hogy rendezte a játékosokkal fennálló tartozását, azaz az állami támogatás tényszerűen a játékosok fizetésére ment el.

This Post:
00
204024.145 in reply to 204024.141
Date: 4/25/2012 7:13:35 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

"A foci egy kiragadott dolog. Ebben az országban a focira költött pénzeknek a sokezerszeresei mentek el sokkal haszontalanabb és mocskosabb dolgokra."

Ez sajnos így van-de attól még a magyar labdarúgás nevű pénznyelő nem lesz szerethetőbb...

"Jelenleg állami pénzek az utánpótlásra mennek, nem a légiósokra. Hogy aztán mi lesz belőle, majd elválik."

Nem vagyok optimista e téren sem.Nálunk fordítva ülünk a lovon: másutt tanítják a gyerekeket,majd 20 éves kor környékétől versenyeztetik. Mi kicsinek versenyeztetjük, aztán mivel nincs elég idő a képzésre, 20 éves korukra megdöbbentő képzetlenül és éretlenül kerülnek a fiatalok a felnőttekhez,ahol persze sokan nem állják a versenyt a nagyokkal-még az olcsó tucatlégiósokkal sem.
Másrészt hajlamosak vagyunk minden fiatalban az új Puskást látni,aztán ha nem váltja meg a világot, a földbe döngölni.A legújabb példa: a Bobál ikrek Angliában voltak,és tyű... Pedig lehet,hogy kortársaikhoz képest csak simán akceleráltak,és két év múlva sehol nem lesznek.Ne legyen igazam,de sok ilyet láttam már.

This Post:
00
204024.146 in reply to 204024.145
Date: 4/25/2012 7:22:48 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Szerintem sem jó a magyar utánpótlás nevelés! Pontosan bizonyítja amit írtál, hogy 16-17 éves korukig a magyar gyerekek is Európa szintűek aztán elfogynak. Németországban pl. 10 éves korukig csak futtatják a gyerekeket és 11 évesen jönnek mellé a technikai dolgok.

Kaygee: megértelek, sőt egyet is értek Veled, sok pénzt beleölni a semmibe, ez nem megy. Sajnos nagyon rossz irányba haladunk, feleslegesen költünk pénzt a légiósokra, utánpótlás meg nincs, az ország meghal és itt nem csak a focira gondolok, hanem mindenre, ahogy mondtad elrohad...

This Post:
00
204024.147 in reply to 204024.144
Date: 4/25/2012 8:07:09 AM
Overall Posts Rated:
190190
A két csapat megütötte a szememet, ezért megosztok egy infót: a télen, azt hiszem, megjelent a Nemzeti Sportban egy összesítés, hogy az öt nagy futballcsapatot mennyivel támogatja Budapest évente. Az arányok voltak az érdekesek: gyakorlatilag a Vasas egy fillért nem kap a várostól, az MTK pedig alamizsnát, a Honvéd csak egy kicsivel többet. Mindet gyakorlatilag a Fradi és az Újpest kapja. Ha ezt nézed, néha kell a megsegítés. Más kérdés, hogy én egy vasat nem adnék nekik. Az első osztálynál pedig reménykedem egy 12 csapatos bajnokságban, ahonnan 4 kiesik évente a 12 csapatos másodosztályba, 2 pedig osztályozót játszik.......

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
204024.148 in reply to 204024.147
Date: 4/25/2012 8:24:23 AM
Overall Posts Rated:
173173
Ez nyilván így van, de az csak Budapest, szerintem nincs minden állami benne.

A Fradiért én is haragszom egyébként, ugyanis az pont átment privátba, most meg vásárolgatja vissza az állam téglánként, kérdezem én, MIÉRT?

Advertisement