BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 18

Sezon 18

Set priority
Show messages by
This Post:
00
200235.162 in reply to 200235.161
Date: 2/6/2012 10:11:35 AM
Overall Posts Rated:
5353
P.S. Mamy draft

This Post:
00
200235.163 in reply to 200235.162
Date: 2/6/2012 10:19:15 AM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6767
Jak tam draft poszedł Panowie?

Ja jestem zadowolony, jak na swoją pozycję w drafcie i skromne 3 punkty skautowania, jakie miałem do dyspozycji, to nieźle trafiłem:

Dariusz Fojutowski
Wzrost: 6'2" / 188 cm
Potencjał: supergwiazda
Rzut z wyskoku: żałosny Zasięg rzutu: słaby
Obr. na dystansie: tragiczny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: porządny Podania: przeciętny
Rzut z bliska: porządny Obr. pod koszem: słaby
Zbieranie: żałosny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: porządny Rzuty osobiste: porządny

Dziwny zawodnik, można nawet nietypowo zrobić z niego słabo zbierającego centra z przyzwoitym kozłowaniem i niezłymi podaniami. Może go i sobie zostawię - jeszcze nie wiem.
Pozostałych dwóch już na licytacji - ale pewnie i tak trzeba będzie zwalniać:).

Jak na taki niski pick draft wyszedł całkiem dobrze.

1. Wszystko jest trudne, dopóki nie stanie się proste. 2. Sens jest dokładnie tam, gdzie go szukasz. 3. Granice naszego języka są granicami naszego świata.
This Post:
00
200235.164 in reply to 200235.163
Date: 2/6/2012 10:34:54 AM
Overall Posts Rated:
88
U mnie draft bez rewelacji.. sami 19-latkowie, ale nie mogłem spodziewać się niczego extra - w końcu zainwestowałem całe 0$ w całym sezonie. Mój najlepszy zawodnik...

Pensja (tygodniowo): $ 5 659
Rola: Podawacz ręczników
(BuzzerBeta)

DMI: 0
Wzrost: 6'7" / 201 cm
Potencjał: wieloletnia gwiazda
Stan formy: porządny
Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: przeciętny Podania: okropny
Rzut z bliska: porządny Obr. pod koszem: porządny
Zbieranie: przeciętny Blokowanie: tragiczny
Kondycja: przeciętny Rzuty osobiste: tragiczny

Doświadczenie: okropny

Gdyby nie miał 19 lat...

This Post:
00
200235.165 in reply to 200235.164
Date: 2/6/2012 10:40:48 AM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6767
Właśnie... też mi to do głowy przyszło od razu, zanim przeczytałem końcówkę:)... Huk z tym zasięgiem, niezły materiał na rezerwowego niskiego skrzydłowego (defensywnego rzecz jasna).

Inside defense +
Outside defense +
Rebound +
Inside shoot +
Jump shoot +

Same wyjściowe "siódemki" i jeszcze kozłuje...

Tylko ten wiek...

1. Wszystko jest trudne, dopóki nie stanie się proste. 2. Sens jest dokładnie tam, gdzie go szukasz. 3. Granice naszego języka są granicami naszego świata.
This Post:
00
200235.166 in reply to 200235.165
Date: 2/6/2012 10:58:07 AM
MKS Podlasie Sokołów Podlaski
III.5
Overall Posts Rated:
00
ja też nie inwestowałem w draft ,więc i wynik mizerny, mój "najlepszy "z wyboru to:

DMI: 0
Wzrost: 6'9" / 206 cm
Potencjał: allstar
Stan formy: porządny

Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: okropny
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: słaby
Wejście pod kosz: porządny Podania: tragiczny
Rzut z bliska: żałosny Obr. pod koszem: żałosny
Zbieranie: słaby Blokowanie: okropny
Kondycja: porządny Rzuty osobiste: przeciętny

Doświadczenie: okropny

From: goorny
This Post:
00
200235.167 in reply to 200235.166
Date: 2/6/2012 11:19:42 AM
Sparta HC
II.2
Overall Posts Rated:
1818
Pierwszy raz w tej grze trafilem na zawodnika zarabiajacego na starcie powyzej 5k :] Calkiem fajny, ale ten wiek hehe

Wzrost: 6'5" / 196 cm
Potencjał: MVP
Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: porządny
Wejście pod kosz: przeciętny Podania: niezdarny
Rzut z bliska: tragiczny Obr. pod koszem: słaby
Zbieranie: porządny Blokowanie: słaby
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: okropny

Doświadczenie: żałosny

This Post:
00
200235.168 in reply to 200235.167
Date: 2/6/2012 4:46:48 PM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6767
Właśnie, ten wiek, to powraca jak refren w tym drafcie...

No ale koleś naprawdę nadal jest niezły (tylko z racji wieku wartość rynkowa mocno niestety maleje):

Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: porządny

Gdzież, i jeszcze zbiórka w ramach bonusu...

Ile on byłby warty, gdyby miał 18 lat (a właśnie: jak go wyceniacie w wariancie 18 i 19 lat odpowiednio?)... A parę sezonów temu, to już całkiem byś mógł za niego zainkasować pokaźną sumkę.

Nie wiem jak wy, ale ja to nie mam cierpliwości, aby trenować startera od podstaw (no chyba, że w V lidze - vide Augustyn).
Ale jakiegoś zadaniowca, role player'a to chętnie dopracuję pod siebie.

Last edited by Bolesław III Krzywousty at 2/6/2012 4:47:23 PM

This Post:
00
200235.169 in reply to 200235.168
Date: 2/6/2012 5:55:19 PM
Sparta HC
II.2
Overall Posts Rated:
1818
jako 18-latek poszedlby za ponad milion, jako 19-latek hmmm... Wystawilem go za milion moze ktos sie skusi :] Potrzebuje kaski na zakupy.
PS. Mamy spadkowicza z II.2 i dwoch solidnych z IV ligi w naszej konferencji. Bedzie baaardzo ciezko w tym sezonie,walka od poczatku.
A w drugiej konfie heh...
Dlaczego zawsze u nas musi byc ciezej???

This Post:
00
200235.170 in reply to 200235.154
Date: 2/7/2012 4:03:29 PM
Anwil Broniszew
II.3
Overall Posts Rated:
2424
PS Dziękuję mojemu przeciwnikowi za frapujący finał. Dobry, trzy-meczowy pojedynek, pełen szachów entuzjazmowych. Masz dobry, głęboki, zrównoważony skład zdolny do wielu zaskakujących konfiguracji... ponadto z dużą wymiennością funkcji. Dziś mój MVP osobiście musiał zająć się Twoim snajperem na pozycji numer 2. Tak myślałem, że go wstawisz znów na dwójkę po wczorajszym meczu, gdzie sypał za trzy niemiłosiernie. Równie groźny Węgier (SF) na szczęście na wyjeździe i przy grze na maksa tu i tu już takiego meczu nie zagrał. Z ławki też na niego napuściłem obrońcę po tym wczorajszym meczu. Trochę mi obaj stracha napędzili w meczu nr 2:). Na marginesie: Twoi podkoszowi strasznie długo się trzymali (game 3), zanim wylecieli za sześć fauli. PF miał po pierwszej połowie 5 przewinień i prawie dograł mecz do końca (minutę z hakiem przed końcową syreną wyleciał dopiero). Także nerwy były... bo stawka meczu ogromna. A jak skubaniec zbiera... Wyszedł nam niezły finał. Trzy-meczowy, jak na finał przystało.

Fianl takze mi sie podobal ale mimo wszystko zrobilem kilka bledow choc walczylem na calego i ugralem tyle ile moglem:P Szkoda ze feorma mi nie dopisala bo mysle ze moglo byc jeszcze lepiej:P Do konca zastanawialem sie nad zmiana mojego najlepszego snajpera i w koncu zostawilem go jak w poprzednim meczu bo byl to strzl w dziestke no i moj SF poszalal ale niestety przewidziales moj ruch i powtorke i stalo sie chlopaki nic nie zagrali mimo tego ze na nich liczylem:P Chcialem zaskoczyc w 2 meczu i sie udalo choc tez myslalem zeby zaryzykowac i zagrac normala ale balem sie ze moze sie skonczyc wszystko po 2 meczach:P Takze sie balem o najlepszego podkoszowego (zbiera niesamowicie:P) z faulami ale na szczescie wytrzymal:D szkoda III kwarty bo po polowce wygladalo to ciekawie:P No i stres minal i waszytko zaczynam od nowa a Ty mozesz poszalec w II lidze gdzie zycze powodzonka:)

This Post:
00
200235.171 in reply to 200235.170
Date: 2/8/2012 1:22:50 PM
Overall Posts Rated:
5353
Czasem warto zaryzykować w drugim meczu normalem, jesli się przegrywa 0-1. Bo jaka różnica czy przegrasz 0-2 czy 1-2 ? Skoro możesz zaryzykować i sprawić niespodziankę :)