BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 19

Sezon 19

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208436.17 in reply to 208436.16
Date: 2/8/2012 9:54:55 AM
Anwil Broniszew
III.11
Overall Posts Rated:
2626
heh to jezeli dobrze zmontujesz sklad to bedziesz mial porzadniejsze zarobki niz w IV lidze:P wiec powinienes odbic sie od dna:)

This Post:
00
208436.18 in reply to 208436.17
Date: 2/8/2012 3:46:33 PM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
Widzę że grupa niebieska jest bardzo silna i każdy mecz będzie bardzo ważny dla końcowego układu tabeli ( szkoda że nie jestem w grupie czerwonej jak moi "ziomale" z Podkarpacia )
Może ktoś ze starych wyjadaczy tej ligi pokusi się o analizę , któremu z zespołów widmo spadku zajrzy w oczy ,a który cieszyć się będzie z awansu ?
Jestem ciekawy waszych opinii ;)

pozdrawiam

This Post:
00
208436.19 in reply to 208436.18
Date: 2/8/2012 4:46:43 PM
Overall Posts Rated:
5353
Awans ? Mighty Hawks
Spadek ? Tu może być podobnie jak w zeszłym sezonie, czyli trochę loteria wśród słabszych :)

This Post:
00
208436.20 in reply to 208436.19
Date: 2/8/2012 4:53:25 PM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
ha ha bardzo dyplomatycznie wybrnąłeś

This Post:
00
208436.21 in reply to 208436.20
Date: 2/8/2012 5:08:03 PM
Overall Posts Rated:
5353
Ale myślę ze taka jest prawda. W zeszłym sezonie do ostatniej kolejki ja i 2 innych walczyliśmy o baraże. W tym może być podobnie, chyba że ktoś się wykruszy.

This Post:
00
208436.22 in reply to 208436.21
Date: 2/8/2012 5:20:27 PM
Overall Posts Rated:
44
Zakladac kto spadnie, kto awansuje mozemy tylko na podstawie obecnych skladow zespolow. A tak naprawde wszystko wyjdzie w praniu. Pamietam, jak spadalem z III.15, teoretycznie wrozone mialem play offy, a skonczylo sie gleba w IV lidze i ostra redukcja etatow :D

Message deleted
This Post:
00
208436.24 in reply to 208436.23
Date: 2/8/2012 6:39:18 PM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6969
I Marcin o mały włos nie osiwiał:), bo nerwówkę miał co nie miara.

Kibicująca mu Hegemonia razem z nim zresztą, bo już mocno powątpiewała, że ktoś z Białegostoku zostanie w tej lidze w przypadku jej awansu, który stanął zresztą pod znakiem zapytania przez kontuzję podstawowego shooting guard'a.

TYPY:

Awans: MightyHawks (mało oryginalnie). Chyba, że zrobi wyprzedaż i będzie trenował młodzieniaszków przez parę wirtualnych lat i ciułał jedynie utrzymanie kilkoma nieco średnio-lepszymii graczami. Jeśli tak się jednakże nie stanie, to on jak nic wyjdzie moim zdaniem.

Dalsza część prognozy: Anwil znowu dojdzie do finału (jest najlepszy w konferencji), choć kilka drużyn zbliży się do niego, depcząc mu coraz bardziej po piętach.

Dziesięciny zagrają w playoffs na miejscu 3 lub 4. Dunkersi też są niewygodnym rywalem - nie wyobrażam sobie, żeby ich zabrakło w fazie pucharowej; muszą być w playoffs jak amen w pacierzu.Ale chwila: jeszcze Chełmno, Poznań, Sparta - dla wszystkich miejsca nie wystarczy. Coraz ciężej się robi - bez dwóch zdań Panowie - w konferencji "FATUM".

Spadek - poza siłą własnego zespołu - jest też zależny od nastawienia na PP (własnego i ligowych przeciwników), kolejności gier z danymi drużynami, kontuzji, odpuszczania meczów na koniec sezonu przez tych z "czubu" tabeli, co "grają" tylko o kontuzję ewentualną. Nie będę ukrywać, że najtrudniejsza teoretycznie jest sytuacja nowych drużyn z IV ligi, ale jak mówi mój przedmówca, składy będą się zmieniać - niekiedy dynamicznie. A nie sposób skutecznie wróżyć, ile kto ma na koncie. Na ten moment w każdym razie widzę was na dole tabeli, w barażach (o Big 8 - "FATUM" mowa). No i bezpośrednio też ktoś musi polecieć, co zresztą mi osobiście także grozi w drugiej lidze, skąd już raz tak spadłem, więc znam to uczucie, hehe. Ale przynajmniej choć raz miałem "jedynkę" w drafcie, bo już jak lecieć to z "jedynką", czyż nie weselej:)?). Dobra opcja jako plan B, w ostateczności, Kamikadze strategy jak to nazywam: odpalać CT w pucharze, wystawiać najsilniejszy skład, a w lidze tylko ciułać entuzjazm i wystawiać rezerwy w jednym ligowym meczu, żeby minut nie przegrzać (i wtedy dokładnie tak postępując choć raz daleko w pucharze doszedłem). Zawsze olewka, to choć raz było inaczej - najsilniejszy skład, CT, minuty pilnowane pod puchar.

Sytuacja w tabeli była tragiczna, ponadto 90% drużyn poza zasięgiem (to jak porównać budżet Somalii i Chin)i, na wzmocnienia mamony nie było, bo kasa poszła w za małą na warunki II ligi halę, a tymczasem w pucharze trafiały się przez parę rund bardzo słabe zespoły (cały czas ignorancja, luz, rezerwy, jeszcze wyjazd nierzadko), które jakoś przechodziłem. W miarę rozwoju sytuacji, w końcu przestałem ów puchar olewać i skoncentrowałem się na nim, skoro i tak miałem już spaść.

Oczywiście, takie coś to całkowita ostateczność (no i trzeba do czasu ocenienia sytuacji jako realnie beznadziejnej jeszcze w tym pucharku grać).

Rozpisałem się:).

Pozdro dla całej ligi III.8 (i "FATUM", i great 8) prosto z piekła, mniejszego, niż II.2, ale nadal piekła.

PS Ściągnąłem do macierzy dawnego gracza PLK (Siara Tarnobrzeg), żeby jakoś próbować przetrwać w tym młynie. Zasłużony 32-letni polski weteran prosto z ekstraklasy Puerto Rico.

This Post:
00
208436.25 in reply to 208436.24
Date: 2/8/2012 7:03:55 PM
Overall Posts Rated:
5353
Dzięki za optymistyczny scenariusz :-D Ale chyba nie dam rady na PO się załapać.

This Post:
00
208436.26 in reply to 208436.25
Date: 2/9/2012 4:26:22 AM
Overall Posts Rated:
55
Znam tego Smyka od 7 sezonów:), kiedy zaczynałem jego właściciel był skautem NT mojego Antka (18l) grał w reprezentacji jako R&G SF mam jeszcze jego skille zapewne, jak wiadomo poziom naszej NT znacznie wzrósł od tamtego czasu.

This Post:
00
208436.27 in reply to 208436.24
Date: 2/9/2012 11:31:08 AM
Sparta HC
II.2
Overall Posts Rated:
1818
Mighty Hawks wystawil na sprzedaz dwoch podkoszowych zawodnikow, jak ich sprzeda to bedzie troche latwiej pod koszem ;]
Prognozy na poczatku sezonu o tym kto bedzie, a kto nie bedzie w PO sa trudne do przewidzenia (z wyjatkiem Mighty Hawks).Mam nadzieje,ze bede mial co najmniej 5 miejsce w konferencji i nie bede stresowal sie spadkiem.Moj sklad nie do konca wyglada tak jak bym chcial, ale nic nie poradze bo mam za malo kasy na zakupy.

Advertisement