BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 19

Sezon 19

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208436.19 in reply to 208436.18
Date: 2/8/2012 4:46:43 PM
Overall Posts Rated:
5353
Awans ? Mighty Hawks
Spadek ? Tu może być podobnie jak w zeszłym sezonie, czyli trochę loteria wśród słabszych :)

This Post:
00
208436.20 in reply to 208436.19
Date: 2/8/2012 4:53:25 PM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
ha ha bardzo dyplomatycznie wybrnąłeś

This Post:
00
208436.21 in reply to 208436.20
Date: 2/8/2012 5:08:03 PM
Overall Posts Rated:
5353
Ale myślę ze taka jest prawda. W zeszłym sezonie do ostatniej kolejki ja i 2 innych walczyliśmy o baraże. W tym może być podobnie, chyba że ktoś się wykruszy.

This Post:
00
208436.22 in reply to 208436.21
Date: 2/8/2012 5:20:27 PM
Overall Posts Rated:
44
Zakladac kto spadnie, kto awansuje mozemy tylko na podstawie obecnych skladow zespolow. A tak naprawde wszystko wyjdzie w praniu. Pamietam, jak spadalem z III.15, teoretycznie wrozone mialem play offy, a skonczylo sie gleba w IV lidze i ostra redukcja etatow :D

Message deleted
This Post:
00
208436.24 in reply to 208436.23
Date: 2/8/2012 6:39:18 PM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6969
I Marcin o mały włos nie osiwiał:), bo nerwówkę miał co nie miara.

Kibicująca mu Hegemonia razem z nim zresztą, bo już mocno powątpiewała, że ktoś z Białegostoku zostanie w tej lidze w przypadku jej awansu, który stanął zresztą pod znakiem zapytania przez kontuzję podstawowego shooting guard'a.

TYPY:

Awans: MightyHawks (mało oryginalnie). Chyba, że zrobi wyprzedaż i będzie trenował młodzieniaszków przez parę wirtualnych lat i ciułał jedynie utrzymanie kilkoma nieco średnio-lepszymii graczami. Jeśli tak się jednakże nie stanie, to on jak nic wyjdzie moim zdaniem.

Dalsza część prognozy: Anwil znowu dojdzie do finału (jest najlepszy w konferencji), choć kilka drużyn zbliży się do niego, depcząc mu coraz bardziej po piętach.

Dziesięciny zagrają w playoffs na miejscu 3 lub 4. Dunkersi też są niewygodnym rywalem - nie wyobrażam sobie, żeby ich zabrakło w fazie pucharowej; muszą być w playoffs jak amen w pacierzu.Ale chwila: jeszcze Chełmno, Poznań, Sparta - dla wszystkich miejsca nie wystarczy. Coraz ciężej się robi - bez dwóch zdań Panowie - w konferencji "FATUM".

Spadek - poza siłą własnego zespołu - jest też zależny od nastawienia na PP (własnego i ligowych przeciwników), kolejności gier z danymi drużynami, kontuzji, odpuszczania meczów na koniec sezonu przez tych z "czubu" tabeli, co "grają" tylko o kontuzję ewentualną. Nie będę ukrywać, że najtrudniejsza teoretycznie jest sytuacja nowych drużyn z IV ligi, ale jak mówi mój przedmówca, składy będą się zmieniać - niekiedy dynamicznie. A nie sposób skutecznie wróżyć, ile kto ma na koncie. Na ten moment w każdym razie widzę was na dole tabeli, w barażach (o Big 8 - "FATUM" mowa). No i bezpośrednio też ktoś musi polecieć, co zresztą mi osobiście także grozi w drugiej lidze, skąd już raz tak spadłem, więc znam to uczucie, hehe. Ale przynajmniej choć raz miałem "jedynkę" w drafcie, bo już jak lecieć to z "jedynką", czyż nie weselej:)?). Dobra opcja jako plan B, w ostateczności, Kamikadze strategy jak to nazywam: odpalać CT w pucharze, wystawiać najsilniejszy skład, a w lidze tylko ciułać entuzjazm i wystawiać rezerwy w jednym ligowym meczu, żeby minut nie przegrzać (i wtedy dokładnie tak postępując choć raz daleko w pucharze doszedłem). Zawsze olewka, to choć raz było inaczej - najsilniejszy skład, CT, minuty pilnowane pod puchar.

Sytuacja w tabeli była tragiczna, ponadto 90% drużyn poza zasięgiem (to jak porównać budżet Somalii i Chin)i, na wzmocnienia mamony nie było, bo kasa poszła w za małą na warunki II ligi halę, a tymczasem w pucharze trafiały się przez parę rund bardzo słabe zespoły (cały czas ignorancja, luz, rezerwy, jeszcze wyjazd nierzadko), które jakoś przechodziłem. W miarę rozwoju sytuacji, w końcu przestałem ów puchar olewać i skoncentrowałem się na nim, skoro i tak miałem już spaść.

Oczywiście, takie coś to całkowita ostateczność (no i trzeba do czasu ocenienia sytuacji jako realnie beznadziejnej jeszcze w tym pucharku grać).

Rozpisałem się:).

Pozdro dla całej ligi III.8 (i "FATUM", i great 8) prosto z piekła, mniejszego, niż II.2, ale nadal piekła.

PS Ściągnąłem do macierzy dawnego gracza PLK (Siara Tarnobrzeg), żeby jakoś próbować przetrwać w tym młynie. Zasłużony 32-letni polski weteran prosto z ekstraklasy Puerto Rico.

This Post:
00
208436.25 in reply to 208436.24
Date: 2/8/2012 7:03:55 PM
Overall Posts Rated:
5353
Dzięki za optymistyczny scenariusz :-D Ale chyba nie dam rady na PO się załapać.

This Post:
00
208436.26 in reply to 208436.25
Date: 2/9/2012 4:26:22 AM
Overall Posts Rated:
55
Znam tego Smyka od 7 sezonów:), kiedy zaczynałem jego właściciel był skautem NT mojego Antka (18l) grał w reprezentacji jako R&G SF mam jeszcze jego skille zapewne, jak wiadomo poziom naszej NT znacznie wzrósł od tamtego czasu.

This Post:
00
208436.27 in reply to 208436.24
Date: 2/9/2012 11:31:08 AM
Sparta HC
II.2
Overall Posts Rated:
1818
Mighty Hawks wystawil na sprzedaz dwoch podkoszowych zawodnikow, jak ich sprzeda to bedzie troche latwiej pod koszem ;]
Prognozy na poczatku sezonu o tym kto bedzie, a kto nie bedzie w PO sa trudne do przewidzenia (z wyjatkiem Mighty Hawks).Mam nadzieje,ze bede mial co najmniej 5 miejsce w konferencji i nie bede stresowal sie spadkiem.Moj sklad nie do konca wyglada tak jak bym chcial, ale nic nie poradze bo mam za malo kasy na zakupy.

This Post:
00
208436.28 in reply to 208436.27
Date: 2/9/2012 1:53:16 PM
Overall Posts Rated:
88
To może ja jeszcze dorzucę do tematu swoje 3 grosze na temat szans w nadchodzącym sezonie :)

Jeśli chodzi o grupę niebieską to faworytem do jej wygrania i ogólnie do awansu z naszej ligi jest... i tu nie bedę oryginalny Mighty Hawks.
Na PO powinien się też załapać zespół Dziesięciny D-fense, którego osobiście bardzo szanuję i dażę sporym respektem ;-).
Niebieska grupa jak już większość zauważyła jest silniejsza i niezwykle wyrównana, właściwie to każdy ma w niej szansę na PO tym bardziej, że sezon długi i wiele może się zdarzyć...
Grupa czerwona to faworyt w postaci Anwilu Broniszew, ale myślę dodając nieskromnie, że i ja nie jestem bez szans na wygranie grupy czerwonej, bez problemu na PO powinien załapać się też zespół z Jasła, a czarnego konia ligi widzę w ekipie: Psiarnia Krosno :))))

Co do spadkowiczów... Walka będzie pewnie zacięta podobnie jak w poprzednim sezonie i może tyle wystarczy z mojej strony na temat spadkowiczów ;-)

This Post:
00
208436.29 in reply to 208436.24
Date: 2/9/2012 5:38:44 PM
Anwil Broniszew
III.11
Overall Posts Rated:
2626
Dzieki panowie ze widzicie mnie w roli faworyta G8 ale coz gdybym byl w B8 to juz nie byloby tak ciekawie:P nowosci nie odkryje ale konfa jest naprawda wyrownana i zespoly beda walczyc do samego konca o bezpieczne pozycje nastomiast o wszystkim beda decydowac male szczegoly - kontuzje, puchar, zaangazowanie, forma.
Musze jeszce troche popracowac nad skladem i dopiero bede myslal co dalej:D mam nadzieje ze nie beda mial takiego falstartu jak przed sezonem:P
Jezeli chodzi o jakiekolwiek typy to u niebieskich Mighty Hawks jak na spadkowicza przystalo napewno bedzie walczyc o powrot na drugoligowe parkiety:) ale spokojnie 1 podkoszowy juz poszedl a moze i 2 tez wiec zawsze to wieksze szanse dla konkurencji ktora nie spi:p Duzym szacunem darze Dziesieciny i kibicuje mu juz od kiedy do nas awansowal:P nie chce sie podlizywac ale naprawde podoba mi sie jego styl, teraz jeszcze 2 nowych i ciekawych podkoszowych, moze troche szczescia mu brakuje ale mysle ze da czadu:)
U nas w konfie bede wawlczyc o jak najlepsze miejsce ale moze mi przeszkodzic Jasło oraz Żory bo jak dla mnie sa najgrozniejsi.Co bedzie to sie zobaczy mysle ze kilka meczy juz troche wyklaruje sytuacje.
Jednym slowem zapowiada sie ciekawy sezon!

Advertisement