BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Cez lupu - alebo rozhovory s manazermi

Set priority
Show messages by
From: razor
This Post:
22
223575.22 in reply to 223575.21
Date: 11/18/2012 4:18:56 PM
Overall Posts Rated:
284284
Po týždni sa hlási o slovo aj rubrika Cez lupu. V jej predposlednom tohtosezónnom vydaní - v 14. časti - som vyspovedal ďalšieho skúseného manažéra. Na otázky odpovedal Nolan(58377).

1. Ahoj, môžeš sa nám v krátkosti predstaviť?

Volam sa Ondrej, mam 21 rokov, coskoro 22. Zijem v Hanusovciach nad Toplou a studujem na Presovskej univerzite manazment.

2. Kedy si začal hrať BB?
BB som zacal hrat hned na zaciatku ako sa otvorila liga pre SVK, cize v sezone 3

3. Prečo si začal hrať BB?
BB som zacal hrat asi preto, ze som niekde zhladol reklamu na tuto hru. Hned ma zaujala grafika a take drobnosti okolo toho a tiez to, ze sa hra vyrazne podobola na jeden futbalovy simulator a nemusel som si preto zvykat na nove veci.

4. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?
O uspechoch sa velmi hovorit neda Ja povazujem za uspech, ze ma tato hra stale velmi bavi a neprestal som ju hrat aj ked mam strasne malo casu. 2x sa mi podarilo vyhrat 2.ligu a raz som to dotiahol do finale pohara.

5. Koho by si pridal do svojej Siene slávy?
Slavnych hracov som tiez velmi nemal Na zaciatku to bol asi Jean-Pascal Veilleux (341661), ktory prisiel do nasej extraligy vtedy zo slavneho BC Torooo. Potom to bol Aleks Rzopiak (4115836), Silviu Ene (3187077) a Bystrík Záborský (9697742) vsetci to boli silni podkosaci s ktorymi som razil 16 sezon inside taktiku

6. Od Tvojho prvého zápasu uplynulo veľmi veľa času. Ako sa za ten čas hra zmenila?

No zazil som a prezil skoro vsetky zmeny. Najzaujimavejsie boli zavedie repre do hry a BBB, ale to bola len otazku casu. Vyraznou zmenou bolo zavedenie potencialu pre hracov. Objavil sa personal, ktory sa v prvych sezonach nedal kupovat na trhu ako je to teraz ale sa podpisovala zmluva s ponuknutym trenerom. Pribudli nove taktiky, statistiky a rozne drobnosti v ekonomike. Ci to bolo dobre alebo zle neriesim. Vsetci mame rovnake podmienky a kazdy sa s tym musel vysporiadat.

7. Fuha, BB bez personálu, repre alebo BBB si už teraz ťažko vieme predstaviť. To boli ale závažné zmeny v hre, ktoré, ako si povedal, boli otázkou času. No udiali sa aj iné zmeny, ktoré mali dopad na hru, no nie až taký ako tie ktoré si vymenoval. Ktorá z tejto kategórie zmien Teba potešila najviac?
Tak najviac som sa potesil hracskym statistikam. To ako mne osobne starsne chybalo. Ked zaviedli nove taktiky tiez to bolo celkom fajn. Ale vacsinu zmien nevnimam nejak velmi intezivne. Proste si len na to zvyknem. Tiez si pamatam ze v nejakom bode hry (aj ked to nebola novinka) zacala hra upadat pre pomalost servera ( meskali treningy, pozapasove hodnotenia aj samotne zapasy) a zacal klesat pocet uzivatelov. No a este som si spomenul na jednu perlicku. Pamatam si ked zaviedli pravidlo, ze hrac musi byt kupeny pred Playoff aby v nom mohol hrat. A v niektorej krajine to zle pochopili alebo zle prelozili a muztva umiestnovali cele svoje hracske kadre na trh

This Post:
22
223575.23 in reply to 223575.22
Date: 11/18/2012 4:19:19 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

8. Aspoň bolo z čoho vyberať, no potom bol celý deň strávený na prestupovej listine
No ked si na to spomeniem ach ale aj u nas sa viedli diskusie ako chapat tomu pravidlu

9. Zoberme tie zmeny z inej strany. Ak by si bol členom BB-tímu, čo prvé by si zmenil v súčasnom stave hry?

Jednoznacne odsranit chyby, ktore v hre su. Aby vsetko islo presne na cas. to je najdolezitejsie, A potom snad by som pridal este nejaku taktiku. trosku by som zmiernil vplyv domaceho prostredia.

10. Skočme nachvíľu k reprezentáciam. Ak ma pamäť a zrak neklame, ešte si nebol U21, či NT trénerom a takisto si neokúsil prácu skauta. Manažér, ktorý tu je od začiatku, by takéto niečo mal absolvovať. Teda aspoň jednu z týchto funkcií.

Asi by mal, ale robit pracu pre reprezemtacii je trosku uz aj o zodpovednosti. Ja mam strasne malo casu. Na BB si sice najdem chvilu kazdy den ale to je tak 5 minut kedy nastavim taktiku a pozriem forum. Ak by som mal cas tak by som v pohode NT trenera robil. Mozno raz

11. V NBA sa po zákl. časti volí MVP, 6th man a hráč s najvyšším nárastom výkonnosti oproti minulej sezóne (MIP). Keď sa pozrieš na svoj tím, koho by si označil za MVP, 6th man a MIP po zákl. časti?

MVP jednoznacne Mika Ahonen (15101193) 6th man no neviem niektory z hracov, co som nedavno vyhodil a MIP by ziskal Karol Volenik (24376637)

12. Pred sezónou si si iste určil nejaké ciele. Podarilo sa Ti ich naplniť?
Tuto sezonu som mal len jediny ciel a to bol trening Volenika a Jozefcaka myslim si ze na mopzem byt na 90% spokojny

13. Premýšľaš aj nad nasledujúcou sezónou a tým, čo v nej chceš dosiahnuť?
V horizonte 3 sezon by som sa chcel dostat do Extraligy, cize tu buducu sa o to pokusim prvykrat. Chcel by som trosku poexperimentovat a pokusit sa ziskat mnou vydraftovanych hracoch spat do klubu, ze co to spravi s ekonomikou a chcem ist daleko v pohari

14. Tvoj záverečný odkaz komunite...
Hlavne nech ich tato hra bavi a aby sme vytvorili jednu zivu komunitu a aby sa to odzrkadlovalo hlavne na repre a ked budu hrat proti mne nech ma nechaju vyhrat

Ďakujem Ti za rozhovor a prajem veľa šťastia

This Post:
22
223575.24 in reply to 223575.23
Date: 11/25/2012 2:56:43 PM
Overall Posts Rated:
284284
Prišiel čas ukončiť prvú sezónu úspešnej rubriky Cez lupu, v ktorej sme postupne spoznávali Psycha, LA-Azraila, Vieruš, zajina, janamura, Mateja, Eazyho, Siba, daewa, rwystyrka, Hadara, Lucasinha, deividmana a naposledy Nolana. V poslednej tohtosezónnej časti - v 15. - myslím, že nadišiel čas dozvedieť sa niečo aj o tom, kto tieto rozhovory robil. O mne, RazoR-ovi. Mnohí ste si určite kládli otázky typu Kto je to?, Odkedy hrá BB? či Čo tu dosiahol. Na tieto ale aj na ďalšie otázky dostanete odpoveď. Otázky mi kládol deividmanBB. Prajem Vám príjemné čítanie.

1. Málo ľudí ťa pozná osobne. Môžeš sa stručne predstaviť?
Volám sa Timo, mám takmer 17 rokov a bývam v Bystričanoch - dedina 20km od Prievidze. Chodím na SOŠ Stavebnú v PD, záľuby futbal, basketbal a florball.

Hrať som začal v Sezóne 7, trafil som sa dokonca do jej začiatku. Po istom čase ma nebavilo mať 1 tím, tak som si založil druhý, no a GMs nenechali na seba dlho čakať a dostal som BAN. S týmto tímom to ťahám od konca Sezóny 10. Ak rátam aj môj prvý pokus, tak táto sezóna je pre mňa v poradí 15-ta. Žiadne multi-výmysly už neprichádzajú do úvahy.

3. Čo ťa priviedlo k BB?

Pred BB som hral Hattrick. Jeden deň som nemal čo robiť, tak som si na HT prezeral konfery, prestupy a iné veci, až som narazil na partnerov hry, tak sa to tuším volalo. Tam boli asi 3 logá a jedno z nich patrilo BB.

4. Pamätáš si ešte, ako to vyzeralo, keď si začínal?

Fu, v porovnaní s terajškom hrôza Nastavená 1 taktika celý čas - RnG a FCP, formy som "nevidel", čiže priateláky hrával základ. Ale vtedy to na dobré výsledky stačilo, teraz by som išiel hneď dole vodou

5. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?
Rozdelím to na tímové a individuálne úspechy.
Začnem tými tímovými. Prvým úspechom, alebo skôr trofejou v mojej virtuálnej vitríne bol postup zo IV.ligy V tej sezóne som sa dostal až medzi najlepších 64 tímov pohári. Hneď o sezónu na to som sa dostal do finále III.ligy a o ďalšiu sezónu som III.ligu vyhral. Takže toto je môj prvý väčší úspech. Moja 1.sezóna v II.lige nabola úspešná, keďže som hneď vypadol. Priznám sa, na to si nepamätám V Ďalšej sezóne prišiel opať titul v III.lige a v pohári som zaznamenal osobné maximum, ktoré sa mi doteraz nepodarilo vyrovnať - 16-finále poháru. Po troch sezónach v II.lige som z nej znovu vypadol, vtedy ale cielene. Následne som znovu získal titul v III.lige a postúpil do mojej terajšej ligy. No a minulú sezónu prišiel zatiaľ najväčší úspech - finále II.ligy. Individuálne sa týkajú U21-ky, do ktorej som vytrénoval Režnáka(12245342), túto sezónu sú tam Matejný(24376886) s Čujkom(23133921) a v ďalšej tam bude len Matejný.

6. Najlepší hráč v histórii?
Bezpochyby - Režnák(12245342). Môj TOP hráč, ktorý bol u mňa nenahraditeľný, jeho zranenie by znamenalo pohromu. Ale dobrý bol aj Jaber(13416573) a dúfam že Režnáka dotiahnu Čujko s Matejným

7. Skús určiť "starting five" v histórii tvojho tímu...
PG: jednoznačne Režnák(12245342)
SG: takisto jasný post, Abba Jaber(13416573)
SF: tu som rozmýšľal nad Mertom Yarom(7997064) a Lorenzalem(14752665), no dávam Lorenzaleho, najmä kôli lacnej kúpe v porovnaní s jeho výkonmi
PF: na PF toho kvalitného nebolo až tak ako na predošlých postoch. No vyberám sem Ramiho Rossmana(8153388), ktorý ako jediný zaznamenal 2x triple-double.
C: sem vyberiem Čujka(23133921). Hoci tu boli štatisticky lepší ako on, dávam ho sem najmä kôli prísľubu do budúcnosti, pretože má šancu byť najlepším hráčom v tíme.

Last edited by razor at 12/2/2012 2:12:14 PM

This Post:
00
223575.25 in reply to 223575.24
Date: 11/25/2012 2:57:21 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokracovanie...

8. Pred niekoľkými sezónami si pôsobil ako skaut pre U21. Ako spomínaš na toto obdobie?
Spomínam naň dobre, pretože som bol v tíme so skúsenými manažérmi a odvtedy som sa toho naučil o BB celkom dosť. Mal som na starosti tréning PG/SG, takže to bola moja náplň práce. Vtedy to ale bolo všetko robené mimo databázy, takže terajší U21 tím to má o čosi ľahšie.

9. Na začiatku sezóny si začal robiť rubriky Cez lupu a Slovak Week Recap. Prečo si sa rozhodol pre takéto niečo?

Mal som pocit, že tá aktivita na fóre ktorá tu bola pred cca 5-timi sezónami je preč. Dosť tomu pomohlo aj externé, čo je samozrejme fajn vecička, pretože taktiky reprezentácií sú v tajnosti až do zápasu, no keď externé nezoberiem na ohľad, stále mi vychádzak ten úpadok. Preto som sa rozhodol urobiť najprv rubriku Cez lupu. Takéto niečo funguje aj na PPM, je to úspešné a dúfal som, že to bude úspešné aj tu, čo sa napokon potvrdilo. A k Recapom: Recap tu je, aby mal návštevník fóra prehľad o tom, čo sa zo slovenskej strany deje na BB a aby boli tieto informácie na jednom mieste. Myslím, že aj táto rubrika má svoj úspech.

10. V U21-ke máš túto sezónu ako jediný dvojnásobné zastúpenie. Ako to vnímaš?
Je to odmena za tvrdý tréning. To, že tam je Čujko od začiatku sezóny, je pre mňa prekvapením, pretože 1 sezónu som mu trénoval outside. Hráva náhradníka, to je tak maximum čo v konkurencii našich podkošákov môže. Matejný si zahrá nabudúcu sezónu do sýtosti, takže preňho je táto sezóna z môjho pohľadu taká inštalačná, aby vedel zobrať zodpovednosť na seba v tej ďalšej

11. Sezóna 21 je za nami. Ak sa pozrieš na svoj tím, koho by si označil za MVP sezóny, šiesteho muža sezóny a MIP sezóny?

Na cenu MVP som mal ako kandidáta Sanglitana a Lorenzaleho. No všestrannosť rozhodla a MVP je Lorenzale. šiesty muž? Tu sú tiež dvaja kandidáti: Matejný a Kamaluddin, ktorý sa najmä po preradení na backup PG ukazoval v celkom dobrom svetle. Ale viac si túto cenu zaslúži Matejný. Tomu zároveň patrí aj cena MIP, lebo svoje priemery mal o dosť lepšie ako v minulej sezóne.

12. Podarilo sa Ti splniť ciele, ktoré si si pred sezónou určil?
Určite áno. V lige som si minulú sezónu nastavil latku - finále ligy a nechcel som ju podliezť. Tento cieľ som splnil pretože som sa do finále dostal znovu. V pohári by som mal aj na viac, no v 5.kole ma stopol extraligista BC Lučenec. Aj tu to bolo celkom úspešné, hoci kvalita tímu mala na viac no žreb o tom rozhodol inak. V tréningu sa mi tiež darilo, dúfam, že to bude pokračovať.

13. Čo čakáš od ďalšej sezóny?

Čo sa tímu týka, tak znovu finále ligy, snáď už úspešné Pohár tiež také 5.kolo. Ďalej urputne trénovať podkoš a mierne obmeniť káder hlavne na PF a možno aj na SG. No a aby som nezabudol, dúfam, že sa mi bude dariť robiť rozhovory a recapy čo najpravidelnejšie

14. Máš nejaký odkaz pre ostatných?

Užívajme si BB, pokým tu bude ale nech to užívanie neprerastie do závislosti. Tiež pre tých menej skúsených, trénovanie domácich hráčov.

Ďakujem za rozhovor.

Aj ja.

This Post:
11
223575.26 in reply to 223575.25
Date: 12/2/2012 2:18:17 PM
Overall Posts Rated:
284284
Po týždňovej odmlke a predstavením seba samého sa znovu môžete tešiť na zaujímavé rozhovory s ostatnými manažérmi. Túto sezónu sa budem snažiť urobiť viac rozhovorov so zahraničnými manažérmi. Vzhľadom na to je možné, že rozhovory budú prichádzať na fórum menej pravidelne. No snáď sa to nestane.
Poďme ale k prvému interview tejto sezóny. V celkovo 16. časti rubriky nám niečo o sebe povie manažér mojsej(58365).

Poznámka: rozhovor bol robený ešte v priebehu minulej sezóny, presnejšie na jej konci.

1. Len málo ľudí, ak vôbec niekto, ťa tu pozná osobne. Mohol by si sa nám preto stručne predstaviť?
Volám sa Braňo, ale nie som z Pereša:). Mám 25 rokov, v lete som vyštudoval ekonomickú univerzitu. Som športovec telom i dušou.

2. Škoda že nie z Pereša...Už už som myslel, že robím rozhovor so známou osobou Prezraď nám teda, čo ti chodilo po mysli pri zadávaní názvu tímu?

V tom čase bola plná televízia práve touto "úžasnou" rodinou. Keďže ma nič nenapadalo zvolil som si práve tento názov:)

3. Kedy si začal hrať BB?
BB som začal hrávať už v 4. sezóne, takže patrím asi k tej staršej generácii BB manažérov.

4. Čo ťa k tomu priviedlo?
Pred BB som hrával Hattrick. Kamaráta som sa pýtal či nepozná ešte iné hry z tejto oblasti a poradil mi práve BB.

5. Za ten čas čo si tu, aký je Tvoj najväčší úspech?

Najväčší úspech som dosiahol v minulej sezóne kedy som sa stal víťazom základnej časti mojej divízie v extralige. Bohužiaľ v PO sa mi už tak nedarilo a nepodarilo sa mi dostať ani do finále.

6. Kto je podľa Teba najslávnejším hráčom v histórii tímu?
Tento honor by som pridelil Antoniovi Cogliatimu, ktorý v mojom tíme pôsobí už od 1.7.2009. Dnes má 30 rokov a momentálne je najlepším strelcom ligy.

7. Si tu už dosť dlhý čas, vychádza mi to na 4,5 roka. V čom sa BB zmenil najviac?
Myslim ze hlavne vo financiach, cena hracov je vyrazne nizsia ako kedysi

8. Ktorú zmenu si Ty osobne najviac privítal?
V podstate asi ziadnu, stale su problemy...akurat ma tesi systematicky zdokonalovanie nasich reprezentacii, ale to uz je zasluha manazerov

9. Mal si obdobia, kedy si chcel seknúť s BB?

Ani nie, mam este nejake ciele a potom uvidim. Par krat sa mi stalo ze som pozabudol na zapas alebo trening ale nebolo to casto

10. Čo ťa tu potom najviac drží?

Nesplnene ciele, trening hracov a dobra partia manazerov ktoru si myslim ze mame

11. Poďme trochu zrekapitulovať Tvoju sezónu. V lige si skončil na 7. mieste a v pohári ťa v 4.kole stopol Roshtar. Zrejme nie vydarená sezóna. Čakal si viac?

Tak určite, chcel som sa hlavne venovat treningu, vyhnut sa barazi o zostup a v pohari sa dostat co najdalej..Na zaciatku som vsak aj vdaka tymto cielom poprehraval dolezite zapasy a uz sa mi nepodarilo dotiahnut aspon na 5 miesto. Cielom tak ostava vyhrat aspon baraz v ktorej to zatial tiez nevyzera dobre..takze po minulorocnom 1. mieste budete vypadnutie z ligy obrovskym sklamanim

12. Premýšľaš už aj nad ďalšou sezónou? Ak áno, aké ciele si do nej dávaš?

Ak sa zachranim tak postupit do PO, uhrat nieco v pohari a dotrenovat si SF..ak vypadnem budem sa musiet vzdat jedneho-dvoch elitnych hracov a viac sa venovat treningu

13. Máš nejaký odkaz pre ostatných?

Zdravie je prvorade, peniaze boli su aj budu

Ďakujem za rozhovor, nech sa Ti darí.

This Post:
22
223575.27 in reply to 223575.26
Date: 12/8/2012 12:48:15 PM
Overall Posts Rated:
284284
V 17.časti pravidelnej rubriky Cez lupu si prvýkrát v tejto sezóne predstavíme zahraničného manažéra. Na moje otázky odpovedal jokeru(105319).

1. Ahoj, mohol by si sa našej komunite krátko predstaviť?

V reálnom živote sa volám Radu, tu mám nick jokeru. Mám 32 rokov a som z Rumunska.

Bolo to v roku 2008. Hľadal som nejaký online futbalový manažér a našiel som BuzzerBeater. Od začiatku sa mi páčil. Bolo to pre mňa niečo nové a o chvíľu na to sa zrodil môj tím - Reghin Bulls. Mám rád basketbal od strednej, keď som 2-krát hral za školu. Oba zápasy boli prípravné s naším rivalom, ďalšou strednou školou v mojom meste, v Reghine.

3. Prečo si začal hrať BB?
Začal som, pretože sa mi páčil vzhľad stránky, tie zápasy boli pre mňa niečo nové. Vždy som chcel byť trénerom, niekoho trénovať. V reálnom živote takáto možnosť nebola, takže som pokračoval hrať BB. Vždy je to radosť, keď vyhrám.

Môj najvačší úspech bol, keď som sa v Sezóne 16 dostal až do finále play-off rumunskej najvyššej ligy (RBBA). Nanešťastie, prehral som. No za pár sezón, možno aj túto sa znova dostanem do finále ligy. Kto vie.

5. Kto je najlepší hráč v histórii?
Najlepším hráčom v celej histórii môjho klubu je Lorant Herceg. No za pár sezón ho možno niekto preskočí, pretože trénujem hráčov, ktorí na túto métu majú šancu.

6. Vedel by si určiť zákl. päťku v histórii?
Ak myslíš najlepších piatich tak:
PG: Lorant Herceg
SG: Jose Moreno Blanco
SF: Alp Fazli
PF. Rodebert Polzl
C: Franco Frosi
Sú to hráči, s ktorými som hral finále RBBA.

7. Ktorý zápas si najviac pamätáš?

Hmmm, dobrá otázka...Najviac asi pohárový zápas v Sezóne 12, keď som porazil tím, ktorý hral vtedy v RBBA 115-112 po predĺžení.

8. Zaregistorvaný si od roku 2008. Odvtedy prešli už 4 roky. Je to celkom dlhá doba. Zmenil sa za ten čas BB? Ak áno, ako?

Úprimne, nezmenil sa veľmi, len pár chýb bolo opravených. Niektoré štatistiky vidia aj uživatelia bez Supportera. Pribudlo B3 tipovanie, peniaze v pohárových kolách boli iné, myslím že víťazný tím dostal viac za kolo ako teraz, atď. Ale na 95% je BB rovnaký.

This Post:
00
223575.28 in reply to 223575.27
Date: 12/8/2012 12:49:46 PM
Overall Posts Rated:
284284
...pokračovanie...

9. Ktoré vylepšenie považuješ za najlepšie?
Úplne najlepšie vylepšenie je BB-manager, hoci to nie je priamo na hlavnej stránke BuzzerBeatru.

10. Ak by si bol členom BB-tímu, čo prvé by si zmenil?
Asi niečo v drafte

11. O Rumunusku si mnohí mysliíme, že to je krajina rómskych etnických skupín, ktorí kradnú a nerobia dobré meno krajine. Je to naozaj tak? Akou krajinou je v skutočnosti Rumunsko?
Áno, viem že Európa si myslí o Rumunsku to, čo si hovoril. Pracujem 6 rokov v Nemecku a vidím to. Pravdou je, že rómovia nerobia Rumunsku dobré meno. Nemajú radi prácu, žijú v biede. Radšej kradnú a žobrú. Niektorí žijú luxusne. Z ukradnutých a vyžobraných peňazí prídu, postavia si vilu a jazdia na Mercedese. Majú veľa detí, ktoré pošlú mimo domova aby niečo vyžobrali a hovorili že sú strašne chudobní. Týmto prosím všetkých európskych ľudí, aby im nič nedávali!
Radšej im povedzte: Choďte robiť! No Rumunsko je pekná krajina. Máme krásne hory, Čierne more, ruiny z rímskeho impéria, máme krásne ženy, máme mnoho vecí, ktoré sa oplatí vidieť. Rumunsko čaká, kým ho niekto objaví. Rumunsko neznamená rómovia. Snažíme sa ich vzdelávať, no je to ťažké, pretože potrebujeme pomoc od EÚ a od ostatných Európanov. Keď im nikto nedá peniaze za žobranie, keď si ich európske krajiny nepustia k sebe domov, obraz Rumunska nebude zahanbený. Takže nezabúdajte, Rumunsko nie je krajina rómov. Je to krajina, v ktorej sú rómovia podobne ako v iných krajinách.

12. Aké sú Tvoje ciele v tejto sezóne?
Ako vždy, Reghin Bulls budú bojovať predovšetkým o miesto v play-off. Ak bude niečo lepšie, riadne to oslávim. Ale snom je znova si zahrať v rumunskej najvyššej lige, RBBA lige.

13. Chceš niečo odkázať slovenskej komunite?

V prvom rade, zdravím celú slovenskú komunitu! Moje spojenie z niečím slovenským sú niektorí manažéri z iného športového manažéru, slovenského. Som si istý, že ho poznáte. Je to PowerPlay Manager. Mám tám hokejový aj futbalový tím. A ďalšie spojenie je z reálneho života. V Nemecku som totiž stretol krásnu dievčinu z Bratislavy, Viktóriu....čo môžem viac povedať. Ak by som sa niekedy mohol dostať na Slovensko, určite by som navštívil Tatry, pretože milujem hory. Na záver,
ak chcete vedieť viac o mojom tíme, neváhajte navštíviť mnou vytvorenú stránku (http://www.reghinbulls.weebly.com). Prajem všetko najlepšie!

Veľmi pekne ďakujem za čas a tvoje odpovede a prajem Ti veľa šťastia v živote.
Aj ja ďakujem.

Last edited by razor at 12/8/2012 2:52:58 PM

This Post:
00
223575.30 in reply to 223575.28
Date: 12/21/2012 10:33:27 AM
Overall Posts Rated:
284284
Po dlhšej odmlke je tu opäť rubrika Cez lupu. Už jej 18. časť Vám tentokrát prinesie rozhovor zo Slovenska. Na moje otázky našiel odpovede manažér vzDUCH(172356).

1. Mohol by si sa nám na úvod krátko predstaviť?

Volam sa Peter, mam 33 rokov a este necele 2 tyzdne budem byvat v Presove (tesne pred vianocami sa stahujem s rodinkou do Zupcan)

S BB som zacal v 9.tej sezone v tretej lige.

3. Komu alebo čomu za vďačíš za svoj začiatok na BB?

Vdacim za to reklame na inom manazeri. Nespomeniem si ktory to bol. Hraval som hokej, futbal aj PowerPlay manager.

Medzi timove najvacsie uspechy by som zaradil svoju ucast v Extralige (a to ze som z nej este nevypadol) a 3x stvrtfinale pohara. Z individualnych uspechov ucast niektorych hracov v slovenskej U21. Na NT este nedorastli

5. Kto je najslávnejším hráčom v Tvojom klube?

Najslavnejsi hrac v klube je momentalne Rastik Bochnicka - milacik publika. Z odchovancov Eugen Bujda ktory pred casom za mierny poplatok prestupil z Psychovi.

6. Skús zvoliť základnú päťku z hráčov v Tvojej histórii...

Bujda
Kuanli
Bochnicka
Kesic
Pintacsi

7. Ktorý zápas považuješ za taký najpamätnejší?

Finale majstrovstiev Europy z minulej sezony. Velmi malo zapasov si pozriem aj online ale na tento som si cas nasiel. Nasa repre je kazdou sezonou uspesnejsia a tak verim ze si podobne pamatnych zapasov budem moct pozriet coraz viac. A s uspesnejsim koncom. Aj ked aj druhe miesto povazujem za velky uspech.

8. Máš zaujímavý nick - vZDUCH. Ako vznikol? Zrejme máš pocit, že si všade :-)))

Moj nick vznikol peknych par rokov dozadu ked som si chcel dat nick na IRC a vsetko co ma napadlo bolo uz obsadene. A tak som porozmyslal nad niecim co by ludia prehliadli pri vybere prezyvky a v tejto suvislosti ma napadlo ze vzduch nevidiet a neda sa chytit. Neskor to preslo kozmetickou upravou na vzDUCH - takze 2 slova v jednom

This Post:
11
223575.31 in reply to 223575.30
Date: 12/21/2012 10:33:51 AM
Overall Posts Rated:
284284
.....

9. Ako si spomínaš na obdobie, kedy si pôsobil ako skaut pre U21?

Bolo to zaujimave obdobie. Bola to moznost nepriamo trenovat dalsich hracov. Hoci dufam ze som len nemal stastie na pridelenych hracov respektive ich manazerov. Dufam ze zvysok trenerov je kumunikativnejsi

10. Čo hovoríš na tohtosezónne novinky: galéria úspechov, či to, že 5.tím v tabuľke musí platiť 50% platov?

Aby som pravdu povedal tak galeriu uspechov som si pozrel ked som to nasiel v novinkach a druhykrat az teraz ked si sa na to spytal. Podla mna je to blbost ktora hru nicim nevylepsila. Nejasne formulacie typu : "Drvivé víťazstvo 1 Bod Vysoké víťazstvo nad ligovým súperom" tomu asi tiez velmi nepomozu -> ake je vysoke vytazstvo? O 5 bodov? O 10 - 20 - 30? Drviva vacsina manazerov to asi odignoruje ...
A zmena pre timy na 5. mieste je podla mna dobra. Aspon donuti tymy bojovat o kazdy bod

11. Za ten čas čo si tu, ktorá zmena alebo ktoré vylepšenie Ťa potešilo najviac?

Za ten cas na hravam BB som nad ziadnou zmenou vyslovene nejasal. Skor ma mrzi ze sa venuju "vylepseniam" namiesto toho aby sa pozreli na veci na ktore sa dlhodobo stazuju manazeri. Pomohlo by aby vypocty zapasov, treningu a tak dalej prebiehali nacas, aby boli taktiky viac rovnocenne a podobne.

12. Čo by si Ty zmenil, keby si na to mal moc?

Zoberme si napr. LI taktiku. V utoku potrebuje hrac hlavne IS. V obrane ale uz by potreboval ID aj SB co by sa teda v pripade vyssieho SB vyrazne odrazilo na plate. Preto je LI taka popularna taktika a preto manazeri trenuju pod kosom hlavne IS a ID a snazia sa drzat SB na nizsej urovni.
Ak dokazali BBmani dosiahnut to ze na obvode je +- vyrovnany utok a obrana preco to nedokazu (nechcu?) aj pri podkosovych taktikach? Nieco je zle a treba prist na to co, aby bola hra zaujimavejsia ...

13. Čo chceš dosiahnuť v tejto sezóne?

Tuto sezonu by som chcel skoncit do 4. miesta a co najdlhsie sa udrzat v pohari.

14. Máš nejaký odkaz pre ostatných?

Trenujte Slovenskych hracov a nechajte si poradit od skusenejsich manazerov.
V nizsich ligach sa da na tom velmi pekne zarobit oproti tomu co prichadza zo vstupneho, budete mat kvalitneho hraca (dvoch, troch) a pomozete aj nasej U21 a NT.

Ďakujem Ti za rozhovor a nech sa Ti darí.
Dakujem. Aj Tebe vela uspechov.

This Post:
00
223575.32 in reply to 223575.31
Date: 1/3/2013 4:12:03 PM
Overall Posts Rated:
284284
Prešli 2 týždne a opäť je tu zaujímavý rozhovor. Dnešná 19.časť bude naozaj zaujímavá. Niečo nám totiž povie o sebe jeden z momentálne najlepších "japonských" manažérov. Prečo je slovo japonských v úvodzovkách? Prezradí Vám to Wolph(53429).

1. Môžeš sa nám stručne predstaviť?

Mám 30 rokov, som ženatý, mám 2 deti. Pracujem vo verejných školách v Japonsku, učím v nich angličtinu. Mojou životnou vášňou je Kapuera, ale ako asi tušíš, milujem všetky športy, basketbal nevynímajúc. Do toho Blazers!!! Pôvodne som ale z Portlandu, USA. Hovorím anglicky, japonsky, portugalsky a trochu aj po španielsky.

2. Ešte nám povedz svoje meno...
Slim Shady

3. Kedy si začal hrať BB?
Približne pred dvoma rokmi.

4. Vďaka komu alebo čomu si tu?

Priateľ z práce, s ktorým som hral na Yahoo Fantasy Bball na mňa naliehal, aby som sa zaregistroval.

5. Aké sú Tvoje najväčšie úspechy?

3 tituly majstra japonskej najvyššej ligy (JBBL) po sebe. V tom istom období 3-násobný finalista japonského pohára. Dúfam, že sa túto sezónu dostanem do play-off BuzzerBeater Best.

6. Kto je najlepším hráčom v histórii?

Je to Yuusuke Tsunami(19825327).
Tento týždeň dva-krát skočil, oba skoky boli v obrane. Teraz má súčet 116. Trénujem ho tak, ako Stanislava Krejčího, len bude trošku lepší. Na konci trénovania bude mať súčet okolo 130.

7. Ak by si mal určiť základnú päťku v histórii, koho by si do nej vybral?

Ťažká otázka, neustále hráčov mením... No vybral by som do nej asi týchto:
Budiarso(8195984), Krejčí(13538596), Tsunami(19825327), Madany(6742482), Sciemenna(5788986). To by bolo v čase ich najlepších rokov.

8. Ktorý zápas si najviac pamätáš?

Žiadny nápas nijak extrémne neoslnil. Ale zaradil by som sem asi výhru nad Defenders počas minulej sezóny. Vyhral som nad vtedy obhajcom titulu. Bolo to také menšie víťazstvo, pretože bolo v základnej skupine. Navyše som nepostúpil do play-off, on hej. Ale stále dobrý úspech.

Advertisement