BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Norbi

This Post:
11
249772.227 in reply to 249772.226
Date: 11/27/2013 12:08:40 PM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers
Azért a kapitány váltásnál nagy szerepe volt Kaygee stílusának. Miután velem is összeveszett pörköltre szavaztam, tudom, hibáztam én is amiért így megromlott a kapcsolatunk, pedig nem indult rosszul. Azóta beszéltünk, de az a két hét rányomta a bélyegét mindenre köztünk.
De a lényeg, hogy az a stílus nem volt megengedhető az Ő helyzetében, ez nagyban közrejátszott a vereségében!

This Post:
00
249772.228 in reply to 249772.226
Date: 11/27/2013 1:10:19 PM
Overall Posts Rated:
350350
Itt van Tham (19814758) most cserélt gazdát potom 2,3-ért.. amúgy 9-szeres felnőtt válogatott tehát nem reménytelen, ha valaki nekifogna ismét edzeni... De az alapgond , hogy idős korban úgy hagyják a benti emberek 90-95-%át
ahogy 21 éves korig feledzték...

Igen, mondod, hogy van, de hány darab? Hány darab ir lesz 3-4 szezon múlva az új generációból? Bajusz(?) és ki más még?
Most hány 22-23 éves benti ember edződik, aki garantáltan eléri a 17 2 pontos és 17 bv, 16 patt szintet? Mert ugye ez már egy nt szint, ha nincs is konkrétan megszabva..
Plotár jövőre 30 éves, meddig lesz még nt tag? Kérdés ez Radnainál, Ágostonnál, Halmosnál, Ferlingnél, de Fónagyot is idevehetném.
Van bennük még kb 2 ciklus (4-5 szezon) addig kéne őket pótolni

Nem vészmadárkodás, hanem jó lenne tisztán látni a felhasználóknak, hogy hova kéne erősítés és hol van nyakló nélkül túledzés (pl bedobók)... Ez utóbbit értem is, pü-i okok is közrejátszanak sokaknál, tehát inkább edz valaki egy erős bedobót,mint pl egy NT kompatibilis ecs-ét legalább 17 2 pontossal és 16 bv-vel..
Tehát megint a pénznél, az eltartásnál kötöttünk ki....

This Post:
00
249772.229 in reply to 249772.228
Date: 11/27/2013 2:41:49 PM
Overall Posts Rated:
411411
Ha csak korosztályonként 1 IR kikerül, már megvan a csapat. Vagy te hogy gondolod? Mennyire van szükség? 3-4 szezon múlva is elég lesz 2 db egyet Bajuszt megemlítetted, gondolod nem lesz még 1? Az elit csapatoknál is van, 31-32 éves playa 1-2 a csapatba. Nem kell 26-27 évesekkel megtömni mindig a csapatot. Ez nem normális. Azokat még edzeni kéne, és csak akkor kéne csapatba kerülniük, amikor már jobbak mint a 29-31 évesek, és van megfelelő tapasztalatuk. Amikor már a fiatal jobb mint a 32 éves mert az képességeket veszt akkor már őket kéne preferálni. Addig a tapasztaltabb idősebb játékosoknak kéne játszania. A mi rossz rendszerünk eredménye, hogy 25-28 évesekkel tömjük ki a csapatot, és nincs szezonról szezonra fix keret, mert össze vissza vannak a szövkapok, scoutok elképzelések újítások stb stb! Az elmúlt 6 szezonban nem volt valami fix a rendszerünk. És ez meglátszik a nevelőegyesületek számában, az utánpótlás mennyiségében és minőségében is! Ami itt van, azt csak magunknak köszönhetjük. És itt a magyar BB közösséget értem! Új rendszer kell új elképzeléssel jobb hozzáállással, mert megoldhatjuk az eltartási problémákat, az csak a problémák egy részét fogja megoldani. sokkal összetettebbek a gondok itt sajnos!

u.i.: gyorsan megnéztem, lengyeleknél 8, cseheknél 7, portugáloknál 10db 30+ éves van a keretben. mi meg ódzkodunk tőlük. LOL

Last edited by JoeBlack at 11/27/2013 2:45:10 PM

This Post:
00
249772.230 in reply to 249772.226
Date: 11/27/2013 3:25:06 PM
Overall Posts Rated:
310310
Továbbra is nagyon jó az utánpótlásunk.

Akkor most nem igazán értem, hol a gond. Irányító és dobóhátvéd poszton meg van oldva az utánpótlás, ahogy írod. Bedobó poszton is, ha jól értettem. Akkor most 50 erőcsatár és center hiányzik a nevelési sorból? Nem lesz az kicsit sok?

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.231 in reply to 249772.221
Date: 11/27/2013 3:32:39 PM
Overall Posts Rated:
310310
Azért azt leírhatnád, a C variáns mitől rossz ötlet. A B szerintem is az, nyilván nem is véletlenül írtam oda. Mondjuk szerintem az A sem feltétlenül jó, illetve attól függ, mi a cél. Ha valaki benti játékot játszik és centert nevel, akkor az A variáns nem éppen a sikerhez vezető út. Persze jó érzés látni a milliókat, csakhogy abból nem feltétlenül lesz feljutás.
A másik felvetésre (kit fogok edzeni), leírtam: fiatalabbat, más poszton. Hogy nincs miből megvenni? De van, ha, ha szépen idejében felépíted a stadionod. De erről is beszéltünk már. Nem hiszem, hogy jó irányt mutatsz azzal, hogy kijelented, ne építsenek az újak az elején stadiont, ellenben eddzenek, majd adják el, vegyenek megint fiatalt, eddzék ki, adják el, stb. A válogatottnak rövidtávon hozna ugyan némi hasznot, de sem a klubcsapat, sem a válogatott nem jár jól ezzel hosszútávon.
A "rövid idő alatt, olcsón venni - aranyáron eladni" esetre mutathatnál pár példát, mert én utoljára kb 5-6 szezonnal ezelőtt láttam ilyesmit.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.232 in reply to 249772.225
Date: 11/27/2013 4:11:05 PM
Overall Posts Rated:
146146
1-3 poszton nincsen gond van ir dh poszton 27 éves korig 10 játékos akit akár most is berakhatnék.
A nagyobb baj a center poszt mert rengeteg az mvp ami gyorsan maxol de ez sem baj mert ők multisok.
Tárgyaltam pár emberrel akik nevelnek játékost center posztra Huba is kap még 1 szint bv-t (ezt igérték).
Jelentkezett egy külföldön élő Magyar srác aki nevelne egy játékost akinél nem számít a fizetés. Ö aktiv játékos 1 osztályban tehát nem farm. Ö nagy segiíség lesz. Most neki keresek játékost.

Dzsevasz kérdésére a válasz: rengeteget számít a tapasztalat a válogatottban és ez nekünk is nagyon kellene de a 29 év feletti játékosok zöme monoskilles 220 ezer feletti fizuval akik már visszavonultak vagy kallódnak a piacon és nincsenek formában. Az előző szezonban folyamatosan a tapasztalt játékosokat figyeltem de nem tudtam behívni őket sajnos.
Tehát nagyon számítok a mostani csapatra akik nemsokára jóval nagyobb tapasztalattal fognak rendelkezni.

Domival beszéltem és azon leszünk,hogy a következő szezontól összefogjunk és az mvp+ potos játékosokat én fogom megkeresni. Elmondom mindenkinek mennyire fontos,hogy ne kallódjanak el. Természetesen a 18 évesek nevelésével továbbra is az u21-es csapat foglalkozik. Maximum aki nem érhet oda u21-re azokkal foglalkozunk mi.

Másik dolog. Van a kezdö5.hu-n egy ismerőskm ahol vannak érdekes cikkek. Lehet megkeresem és megkérem írjon egy cikket erről a játékról. Lehet szereznénk pár új tulajt.

This Post:
00
249772.233 in reply to 249772.232
Date: 11/27/2013 4:43:21 PM
Overall Posts Rated:
310310
Félre ne értsd, nem kötözködésből írom, de...
- Már jó pár szezonnal ezelőtt feljött az eltartható válogatott játékosok nevelése, többen (köztük a mostani stáb tagjai, vagy válogatotthoz közel állók) elmagyarázták, hogy az miért hülyeség. Azért örülök, hogy most már legalább a mostani vezetés is belátja, hogy nincs értelme 220-250k-s játékosokat kineveltetni, amíg nincs megoldva az eltartásuk.
- Pár szezonnal ezelőtt volt egy hasonló akció, hogy a felnőtt kapitány végigpm-ezte az nt-re esélyes ifik tulajait és a szárnya alá akarta vonni azokat, akik amúgy sem esélyesek u21-re. Gondolom, nem kell felelevenítenem, mi volt a reakció.

A kezdo5 mindenképpen jó lenne, csak nem tudom, mennyien olvassák azt egyáltalán. Kommentek alapján nem túl biztató a helyzet, kb öten kommentelünk oda rendszeresen.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.234 in reply to 249772.229
Date: 11/27/2013 5:04:40 PM
Overall Posts Rated:
350350
köszi cimi az összefoglalást, ezek szerint jól gondoltam, hogy a benti emberek a problémásak (főleg eltartás miatt a magas fizu okán)

Dzsevasz: Azt gondolom, hogy elég szezononként 1-1, de az fixre legyen kész és be lehessen rakni évente akár az újat, ha rászorulnánk. Az sem volna probléma ha szezonként 2 is kijönne a futószalagról, pl kinti Ir-ben hogyan állunk jelenleg?
Az is elférne évente 1-1. A keret simán elbírna 6-7 irányítót, pl 4 Gonda-szerű bentit és 2(3) kintit.
Bajuszban régen Gonda 2-őt láttam még u21 korában,most megnézve Bedobónak sorolják simán lehet az új Radnai is akár, 2-es posztra király lehet később bár nem ismerem a skilljeit jelenleg.

A rutinnal egyetértek, tehát Radnai nemzedéki kihúzza 32-33 éves korig az NT-ben, hanem az azt követő években gondoltam a gondot, de ezek szerint 1-3 poszt az rendben lesz.

Az állandó változások (szöv. kap+scout) miatt írtam már év elején is, hogy le kell fektetni egy hosszabb távú tervet, azt esetleg megcélozni, hogy cimit és stábját még 2 ciklusban megválasszák, hogy legyen ideje kiforrnia a munkájának.
Máskülönben csak ideológiai válság lesz és szöv. kap-ok jönnek-mennek, de konkrét célok tervek nem lesznek lefektetve ha ez így megy a jövőben,mint az elmúlt 4 szezonban. Hosszútávú tervet kéne csinálnotok és azt tűzön-vízen betartani.

This Post:
00
249772.235 in reply to 249772.233
Date: 11/27/2013 5:26:07 PM
Overall Posts Rated:
6262
A kezdo5 mindenképpen jó lenne, csak nem tudom, mennyien olvassák azt egyáltalán. Kommentek alapján nem túl biztató a helyzet, kb öten kommentelünk oda rendszeresen.

ne kommentekből indulj ki, biztos vagyok benne, hogy sokan olvassák, főleg az nba-s részét. ha oda bekerülne esetleg egy kis kedvcsináló a BB-hez, lehet idevonzana pár embert :)

hogy ne legyen teljesen OFF, jó ötletnek tartanám a Gila által felvetett NT-esélyesek listáját. nagyon szívesen olvasnék egy listát mondjuk a külső fórumon, hogy kik azok a 21-24 éves emberek, akik esélyesek lehetnek a közeljövőben. ezzel össze lehetne hozni egy olyan adatbázist, amit bárki láthatna, talán könnyítené is az előre tervezést az NT-esélyesek új tulajokhoz való kerülésének.
kezdésnek bőven elég lenne csak annyi mindenkiről, hogy milyen típusú játékosnak készül, a tulaja mit tervez vele a későbbiekben/következő 3-4 szezonban

Last edited by blive at 11/27/2013 5:26:59 PM

From: Cimi

This Post:
11
249772.236 in reply to 249772.235
Date: 11/27/2013 5:45:24 PM
Overall Posts Rated:
146146
Sokan olvassàk a kezdö5 oldalt az biztos.
Rendben kirakom a neveket a kinti forumra skillek nélkül.
Viszont ugy gondolom 21 éves jàtékosokat nem nagyon lehet még nt esélyesként sorolni mert annyi minden jöhet még közbe. De korakok mindenkit. A listàmba most 58 ember van de még 15 jàtékost nem vittem be kb azt csinàlom most.

This Post:
00
249772.237 in reply to 249772.236
Date: 11/27/2013 5:54:48 PM
Overall Posts Rated:
350350
Azt esetleg oda tudod írni, hogy milyen fajta edzést igényel az adott ember? Sokat segítene akár egy "béredzési" program beindulásában is. Ha tudná a leendő vevő, hogy mit kell edzeni vagy szándékosan az adott edzéshez keresne megfelelő játékost. Mert most mondhatom, hogy pl tempó és 1-1 edzést adok, ehhez keresek embert, ha nem tudom ki az, aki ezt igényli úgy csak tapogatok a sötétben.

Advertisement