BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.237 in reply to 249772.236
Date: 11/27/2013 5:54:48 PM
Overall Posts Rated:
350350
Azt esetleg oda tudod írni, hogy milyen fajta edzést igényel az adott ember? Sokat segítene akár egy "béredzési" program beindulásában is. Ha tudná a leendő vevő, hogy mit kell edzeni vagy szándékosan az adott edzéshez keresne megfelelő játékost. Mert most mondhatom, hogy pl tempó és 1-1 edzést adok, ehhez keresek embert, ha nem tudom ki az, aki ezt igényli úgy csak tapogatok a sötétben.

This Post:
00
249772.238 in reply to 249772.237
Date: 11/27/2013 11:54:00 PM
Overall Posts Rated:
146146
persze megoldható.

This Post:
00
249772.239 in reply to 249772.230
Date: 11/28/2013 4:58:36 AM
Overall Posts Rated:
411411
Továbbra is nagyon jó az utánpótlásunk.

Akkor most nem igazán értem, hol a gond.

Mondtam én, hogy gond van? A gond nem a játékosok számával van, a keretet most is ki tudtuk állítani és jövőre is ki fogjuk tudni. A minőséggel van a gond, illetve a rendszerünkkel amivel eltartatjuk hazahozzuk neveltetjük stb stb.! És ezeknél se feltétlenül a kinti sorral van gond! Azt szerintem bátran állíthatjuk, a kinti sorunk a világ top 5-ös kinti sorával megállja a helyét.

This Post:
00
249772.240 in reply to 249772.231
Date: 11/28/2013 5:03:56 AM
Overall Posts Rated:
411411
Nem hiszem, hogy jó irányt mutatsz azzal, hogy kijelented, ne építsenek az újak az elején stadiont, ellenben eddzenek, majd adják el, vegyenek megint fiatalt, eddzék ki, adják el, stb.

Ti ezt gyönyörűen a számba adjátok, aztán meg hadakoztok velem (a semmiről). Könyörgöm ne légy te is Gila! Felejtsük már el végre ezt a rohadt témát. Kezd nagyon idegesíteni, hogy folyamatosan azt állítjátok, én ellenzem a stadion építést! Nem tehetek róla, hogy lassan 1 hónapja képtelenek vagytok felfogni, hogy ezzel semmi bajom nincs: Nem lehettek szellemileg ennyire gyengék. FELFOGOD te is végre? Hihetetlen komolyan mondom! Újra és újra kilyukadunk ennél a szarságnál.

- Már jó pár szezonnal ezelőtt feljött az eltartható válogatott játékosok nevelése, többen (köztük a mostani stáb tagjai, vagy válogatotthoz közel állók) elmagyarázták, hogy az miért hülyeség. Azért örülök, hogy most már legalább a mostani vezetés is belátja, hogy nincs értelme 220-250k-s játékosokat kineveltetni, amíg nincs megoldva az eltartásuk.

Erről az a véleményem, hogy ha egy 220-250k-s játékos multis kieges, akkor nem lenne gond az eltartása. A gond ott kezdődik, ha a 220-250k-s játékos monoskilles szar! Keverjük a szezont a fazonnal. Huba is elvan elvolt tartva, Csongvainak is van tulaja és még sorolhatnám tovább. Szépen elhelyezgettük a srácokat. Ferling is itthon van stb stb! A játékos minősége, nem a fizetése a kérdés. Ha vadállat multis centereket nevelünk 200k+ fizetéssel, a külföldi elit klubok is eltartják, és azok a formákra is figyelnek többségében, hiszen kupákat BBB-t bajnokságokat akarnak nyerni. Persze ehhez hagyni kéne kifutni a nem tökéletes generációkat, és máshogy csinálni sok mindent. Ha megszakadunk akkor se lehet az a cél, hogy egy 2. osztos tartson el egy elit NT centert, akkor se ha 20000k-s csarnokot csináltatsz mindenkivel, mert nem lesz mellette normális csapata, és hosszútávon nem tesz jót a klubnak! Ha meg nem elitről akarunk beszélni, akkor nem érdekel engem az egész. Szart Cipruson is tudnak csinálni eltartani. A Tham féléknek semmi helyük a csapatban, ez tisztán látszik. Honosítsa a futottak még mezőnyből valamelyik NT!

Last edited by JoeBlack at 11/28/2013 5:15:13 AM

This Post:
00
249772.241 in reply to 249772.239
Date: 11/28/2013 5:23:48 AM
Overall Posts Rated:
188188
Akkor hogyan gondolod/látod a benti sor eltartását és nevelését? Nevelés még megoldott, a 200K feletti fizetés kigazdálkodása a kérdéses. Ezen játékosok eltartását hogyan oldanád meg? Nem vállalják a klubok az ezzel járó megtisztelés mellé ennek a költségnek a heti kiadását.

Lássuk tisztán, csak center poszton a benti játékost. Legyen egy Tasi Szabolcs féle szörny. Kiegyensúlyozott mono értékekkel rendelkező játékos: 18 2-pontos, belső védekezés, lepattanó. 250K feletti fizetéssel. Egy ilyet nehéz elhelyezni egy klubnál. Na már most kell egy csere is. Tehát ebből kettő kellene a válogatott számára.
E mellett jó lenne benti és kinti taktikákhoz játékos. Ami 1-1 kezdő és egy kiegyensúlyozott center posztos játékos.
Eddig ez 4 játékos egy posztra.
Na most ugyan így kellene 4 játékos PF posztra is. Ezek többnyire 150K-200K fizetésű játékosok. Ez utóbbiakat már II. osztályban is normális módon el lehet tartani.

Hajrá (mostani és későbbi) Kapitány! Kell minimum 4 első osztályú klub aki eltartja szezonokig a center játékosokat és még ezek mellett edzi/fejleszti őket valamelyest a formákra figyelve, a ligában maradva! (Lásd, mostani szezont. MKL-ben. Egyik oldalon 5 helyen lehetsz 7 győzelemmel, másik oldalon ezzel simán kiesel. Sajnálom Encibenci, még matematikailag játszhatsz kiesési mérkőzéseket, de nem hiszem, hogy összejön. Lutri.)

Szóval Tessék megbeszélni, szövetkezni. Alacsonyabb osztályú csapat kineveli előre játékost akit már vár az MKL-s csapat. Lásd Karácsony Gergő U21-s játékost. Aki elindult nevelésben a 6-s projekt keretében. Ezen személéletben nevelve minimum 6-s edzővel végig. Oda is ért U21-be. Aztán hosszas egyezkedés után MKL-s csapathoz kerül ahol tovább kapja az edzést. Ehhez két menedzser egyezkedése kellett.
Amennyiben előre 3-4 -5 szezonra le tud valaki beszélni ilyet, akkor az megoldott a nemzeti csapatunk benti játékosainak eltartását.
Én így látom. ...
Meg az tény, hogy amennyit a fórumon a szájtépésre használ több menedzser inkább a direkt megkereséssel kapcsolatban egyeztetne egy játékos sorsáról nevelő és eltartó klub között, akkor megoldható lenne. Nem várni ki is akarja, a kinevelt játékost, hanem konkrétan olyat nevelni ami az eltartó klub és a válogatott számár is megfelelő játékost nevelni.

This Post:
00
249772.242 in reply to 249772.240
Date: 11/28/2013 5:34:13 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem adok semmit a szádba, nem vagyok olyan
Igen, újra kilyukadtunk itt, mert továbbra is gond. Sőt állítom, hogy a probléma, amit cimi felhozott - mármint hogy egy idő után nem edzik tovább az emberek a válogatott esélyes játékosaikat - 90%-ban annak köszönhető, hogy olyan csapatok kezdenek válogatott nevelésbe, akik később nem fogják tudni tovább nevelni eltartási gondok miatt. Ennek az egyik megoldása az általad javasolt módszer a félig-háromnegyedig kiedzett játékosok továbbadása, csakhogy amikor lenne vevő, nincs eladó játékos; amikor meg több válogatott/esélyes is piacra kerül,nincs aki megvegye. A másik megoldás lenne a nevelőcsapatok bevételének növelése, én erre a stadionépítést érzem a megoldásnak. Azért is támogatom ezt a variációt, mert tökéletesen megértem, ha valaki nem akarja eladni az általa felnevelt játékost. és feláldozni a következő szezonok eredményességét, hogy újra nevelésbe kezdjen.
És hogy miért pont neked mondom ezt a stadion témát? Mert amikor mondtam, hogy már az első pillanatoktól törekedjenek a stadionépítésre, pont te adtad elő, hogy az hülyeség. Költői kérdés: te most hogy állnál 5000-es stadionnal? Mert ha jól látom 16-18ezres töltésed van negyedosztályban, ennek ellenére állítottad, hogy felesleges az elején stadiont fejleszteni, mert úgysem lehet a nagyobb stadiont negyedosztályban megtölteni. Hozzáteszem, ha már szóba került Gila, régebben ugyanúgy ellenezte a stadionépítést az újoncoknál, mint te, aztán amikor elkezdte ő is fejlesztgetni, akkor belátta, hogy van értelme.
Összefoglalva, szerintem a nevelés, eltartás, hazahozatal, itthontartás, stb kérdésében sokat dobna a helyzetünkön, ha minél többen (nem csak újoncok) a lehető legtöbbet fektetnének stadionba, főleg akik válogatottak, illetve esélyesek nevelését,eltartását tervezik. Lehet, rövidtávon több pénz menne ki a játékból, mint eddig, de hosszútávon rengeteget nyerhetnénk vele. Mindig is téma volt, hogy tudnánk előnybe kerülni a nagyobb nemzetekkel szemben, hát szerintem pont így.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.243 in reply to 249772.242
Date: 11/28/2013 5:44:43 AM
Overall Posts Rated:
188188
Csita szólt belőled. Már ha nem bánod hogy így mondom. :-)
+ jár
Gila akkor kezdett nagyobb stadion növelésbe amikor én felkerültem II. osztályba. Nekem nagyobb volt akkor a stadionom pedig alacsonyabb osztályban vitézkedtem addig.

From: Norbi

This Post:
00
249772.244 in reply to 249772.241
Date: 11/28/2013 6:55:02 AM
Egerszeg Rottweilers
III.7
Overall Posts Rated:
172172
Second Team:
Badacsony Walkers

Erről az a véleményem, hogy ha egy 220-250k-s játékos multis kieges, akkor nem lenne gond az eltartása. A gond ott kezdődik, ha a 220-250k-s játékos monoskilles szar!

Így látja az eltartást, pont a kérdésed feltevése előtt válaszolt rá!

From: Mikhail

This Post:
00
249772.245 in reply to 249772.244
Date: 11/28/2013 7:01:54 AM
Overall Posts Rated:
188188
Szerinte. Én szerintem igen is hasznos és szükséges.
Minimum kell a 18 BV egy benti játékosnak válogatott szinten. Ez az ami nincsen mert multizzuk orrba szájba a játékosokat. Csak éppen azt nem tudja amire szüksége lenne.

This Post:
00
249772.246 in reply to 249772.241
Date: 11/28/2013 7:05:20 AM
Overall Posts Rated:
411411

Olvasd el kérlek azt, amit szezon elején írtam több helyen is. Kb leírtam az ötleteimet ezzel kapcsolatban. Illetve szerettem volna felfrissíteni a 6-os edzős projektet, amiből semmi sem lett, ugyanis Szepi próbált valamit szervezni, ami sajnos a jó ötlet ellenére teljesen kudarcba fulladt. Amúgy amit leírtál, az kb, egyezik azzal amit már rég szerettem volna. Tudatos dolgokat kell Csinálni kinti benti poszton. Mint írtam jó példa volt erre Csongvai, Ferling, Plotár vagy éppen Huba is! Nem kell megmenteni a világot, használható játékosokat kell csinálni, és akkor majd a világ megvált minket. Eltartás? HM nem tudom pontosan, de jelenleg talán 5-6 sokat kereső magas magyart tartanak el a ligában. Ez majdnem a teljes csapat! A kérdés ezzel meg is válaszolódott? Úgy csinálnám, ahogy most csinálva van. Vannak dolgok, amin nem kell változtatni. És biztos vagyok abban, ha lenne még 1-2 Huba vagy Plotár vagy Csongvai, azoknak is találnánk helyet kicsiny közösségünkben, mert jó játékosok. Ugyan ott lyukadunk ki, olyan playákat kell edzeni amire minden elit csapatnak szüksége van. Nem jellemző, hogy 150-180k-s centerekkel áll ki egy európai top10-es csapat. Vagy tévedek?

This Post:
00
249772.247 in reply to 249772.245
Date: 11/28/2013 7:22:56 AM
Overall Posts Rated:
411411
Mi hasznos és szükséges? Monoskilles ratyik a csapatba?Max akkor, ha rendes szörnyetegek lennének pl 19/19/18! De ezek az elsatnyult monoskillesek semmire se jók! Persze minden űrt ilyan szarokkal kell betölteni, szezononként kell 1-2 belőlük, 1-2 szezonig tartani, azt hagyni veszni őket a feledés homályába lásd Aczél és társai!

Mit tartanál el egy 18/18/17-es és mellette 2 passz/technika/labdavez 230k, vagy egy 18/18/17 6-8 passz 10 tech/labd 240k-s fizetéssel?

Ha szükségét érzed az előbbinek, gondolom azt tartanád el. A nemzetközi elit meg az utóbbira utazik! Minőség minőség minőség! A kis nemzetek csak minőséggel tudnak a nagy mennyiségi nemzetek elé keveredni. Mi sose fogunk tudni olyan mennyiségi nevelést csinálni, mint a lengyelek. Az agyatlan multizást meg ellenzem, mindig is elleneztem. De vannak itt jó példák, a megfelelő emberekkel a megfelelő multival el lehet érni oda ahova. HUBA IGEN! THAM NEM!

Advertisement