Ez így első olvasatra nekem nagyon nem tetszik. Eddig mindenki eldönthette, hogy szerez-e helyzeti előnyt abból, ha multis a játékosa, és ha így döntött, akkor vállalhatta az áldozatot a megszokottól eltérő skillek edzésével. Már ha hitt ebben, és nem az alapskilles verzió híve volt. Így lettek alapskillesek és multisok is, de az egy döntés kérdése volt, és a kétféle edzés viszonylag jól elkülönült egymástól. Így viszont kvázi valamilyen szinten minden játékos multis edzést kap, ami értelmetlen, mert akkor 7-8 szezon múlva majd csak multis játékosok szaladgálnak majd a BB-ben. Nyilván nem szűnik az meg, hogyha valaki jó kiegekkel rendelkező játékost akar, annak az alapskillektől eltérően is kell majd edzenie, de a különbség alap és multiskilles között el fog mosódni. Emiatt szerintem elég sokat veszít majd a játék variációs lehetőségek terén, érzésem szerint ez egy megfontolatlan és ostoba döntés, de nagyon az. Ráadásul alapskillekben lassul az edzés, ami egyben azt is jelenti, hogy egy válogatott játékos edzése sokkal tovább tart majd, tehát innentől kezdve aligha kell arra számítani, hogy az új edzésmódszerrel edződők túl hamar le fogják váltani a régi szerint edződőket. Ugyan pontatlan a számítás, mert ezek szerint minden fog edzeni mindent, de ha csak durva matekkal számolok, 7 szezon edzést figyelembe véve 10% az 0,7 szezon, azaz vagy 10 hét edzés. Az irgalmatlan sok.
Komolyan nem tudom, hogy mi a ráknak kell belenyúlni egy jól működő szisztémába, semmi más, csak a saját kudarcuk elismerése a magas fizuk elleni töketlen harcban. Kb. arra a hülyeségre emlékeztet, amikor eltörölték a free agent rendszert, na katasztrófához is vezetett. Ez is oda fog, csak olyan lassan fog a hatása jelentkezni, hogy addig 10 szezonon át fogják ünnepelni a sikerességét. Anyám...