BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Viccek

Viccek

Set priority
Show messages by
This Post:
00
182680.417 in reply to 182680.416
Date: 1/25/2013 5:56:14 PM
Overall Posts Rated:
350350
Beszéltek plázacica nyelven? :DD
Ha nem, akkor egy kis gyorstalpaló!

A plázacica nyelv egy rendkívül gyakran használt nyelvjárás. Tulajdonképpen a magyar nyelvből alakult ki. Mondatszerkezete, ragozása hasonló a magyarhoz. A Plázacicanyelvet leginkább a fiatalok körében beszélik, azon is belül a plázacicák. A plázacica nyelvet sokat kutatják a tudósok, rendkívül változatos, több formája is ismert. Az írásbeliségben latin betűket, arab számokat és egyéb érthetetlen jeleket használnak.

Formái [szerkesztés]
Rövidített Magyar [szerkesztés]

A rövidített magyar leginkább az írásbeliségben nyilvánul meg. A szavak értelmetlenül rövidített változataival találkozhatunk ilyenkor, melyet csak egy plázacica nyelven beszélő ember ért meg. (Pl.: Ez np, me én n v fáradt -> Ez nem probléma, mert én nem vagyok fáradt)
Számosított Magyar [szerkesztés]

Ezekben az esetekben egy-egy számmal helyettesíthetünk egy szótagot, például a "6" használatával: "Ez nem 6 (jelentése: Ez nem hat)" A számbeli rövidítések más nyelvekből is származhatnak, például: "8" (angol eight) Jó8 -> Jó eight (kiejtve Jó éjt)
Általános Plázacica beszéd [szerkesztés]

Az általános Plázacica beszéd a legelterjedtebb formája a plázacica nyelvnek. Ilyenkor a szavakat megpróbálják a "legédesebb, legcukibb", vagyis legérthetetlenebb módon mondani. Ezt a nyelvjárást beszélik a legtöbben: a fiatal lányok, néhány homoszexuális, metroszexuálisok és a plázacicáknak tetszeni akaró fiatal fiúk.
Érthetetlen jelek [szerkesztés]

Az érthetetlen jeleket mindegyik formával lehet kompatibilisen használni. Ilyenkor egy-egy hangulatot, érzést vagy betűt érthetetlen jelekké alakítanak. (Pl.: <3 (szerelem jele), ^^, ^_^(mangásított boldog arc)

Bővebben az Általános Plázacica beszédről (ÁPCB) [szerkesztés]

Minden szóra alkalmazhatunk bizonyos szabályokat:
Becéző szabály: A legtöbb főnevet becéző alakban használják. Pl.: könyvecske → könyv, táblácska → tábla
Az „I” szabály: A szavakban az „I” betűt „eee”-re változtatjuk. Pl.: cuki → cukeee, ari → areee
Az „SZ” szabály: A szavakban az „SZ” betűt „C”-re változtatjuk. Pl.: szép → cép, szia → cia
Az „Y” szabály: Bizonyos rendkívüli esetekben az „I” betűt „Y”-ra változtatjuk. Pl.: szia → szya, sya, cya
Az értelmetlenség szabálya: valamikor egy-egy karaktert véletlenszerűen megváltoztatunk Pl.: hello → hella
Angolból átvett szavak fonetikusan írva szabály: Sok angol szót fonetikusan használnak a magyar plázacicák: hi → háj, bye → báj
Az „R” szabály: „R” betűket nagyon ritkán alkalmaznak, helyette „J”-t mondanak. Pl.: rendben → jendben, terem → tejem
Kiesés szabály: Sok esetben véletlenszerűen kihagynak bizonyos betűket. Pl.: nagyon → naon, szuper → szuer
A „GY” szabály: A szavakban a „GY” betűt sokszor változtatják „D” betűre. Pl.: nagyon → nadon, kagyló → kadló
Az „X” szabály: A szavakban a „KSZ” betűkapcsolatokat sokszor változtatják „X” betűre. Pl.: hol lax? → hol laksz?
A cenzúra szabály: Vulgáris szavakban egy-egy betűt megváltoztatnak. Pl.: fax → fasz, xar → szar, hulye → hülye
Egy-két sűrűn használt szó [szerkesztés]
ari, cuki, édi, cukorfalat, édi-bédi, tündi-bündi → aranyos
lúv, láv → szerelem (angolból)
lávollak → szeretlek (angolból)
cia, szya, háj, cija, hali, szió → szia
ikszdé, lol → arra mondják amit viccesnek tartanak
mizu? mizújs? hogy vagyol? → hogy vagy?
semkül → semmi különös
köcc, köcce, thx → köszönöm
komcsi → komoly
wekkamcsi → webkamera
oan → olyan
ne harizz → ne haragudj
oksa, oksa-moksa, rendicsek, rendi-bendi, → Rendben
szupi → szuper

van folytatás, hogy kapjatok tőle sokkot

This Post:
00
182680.418 in reply to 182680.417
Date: 1/25/2013 5:58:09 PM
Overall Posts Rated:
350350
Egyéb megnyilvánulások [szerkesztés]

Az MSN messengerben történő beszélgetések során elárasztják a normális embereket érthetetlen smile-kal, melyeknek szerintük van értelme. Ennek is több változata ismert:
Betűk képekben: egy-egy betű megváltoztatása egyéni hangulatjellé
egyszerű szavak képekben: ilyenkor egyszerű szavakat változtatnak meg értelmetlen hangulatjelekké, melyek a szövegben teljesen értelmetlené válnak (Pl.: „én” megváltoztatása egy magáról készült képre, mely a szövegben gyakran így fordul elő: „pÉNteken”, ilyenkor a „p” és a „teken” között egy értelmetlen jel van.
különleges hangulatjelek: Ilyenkor egy nem alap hangulatjelet használnak, hanem valami csicsásabbat, zavaróbbat esetleg nagyobbat.

Ezek a hangulatjelek azért zavarják az átlagos embereket, mert betöltődésük rendkívül lassú, a szöveget rondává, követhetetlenné teszik, valamint a legtöbbről nem lehet eldönteni hogy mit is jelent valójában.

Ennyi volt a gyorstalpaló, remélhetőleg mindenki elsajátítja a nyelvet! :DD

This Post:
00
182680.419 in reply to 182680.418
Date: 1/26/2013 8:33:46 AM
Overall Posts Rated:
190190
18-as karika következik. (Na jó, 12-es)

Hentesnél sorban áll egy hölgy, előtte egy jóképű fiatalember. A hölgy úgy gondolja, itt az ideje bevetni magát, előremegy és megszólítja a fickót:

-Helló, Kati vagyok, facér!

Mire a fiatalember:

-Üdv, Béla vagyok, calonnáér'!

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Norbi

This Post:
00
182680.420 in reply to 182680.419
Date: 2/6/2013 5:58:24 PM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
köszönöm bing :D egy barcás kép alatti hozzászólást láthattok, majd utána a jelentését...

visca el barca
a Berettyó Vica(A Bing által fordítva)

:DDD

This Post:
22
182680.421 in reply to 182680.1
Date: 2/12/2013 3:01:18 PM
Májköldzsordön
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Igor és Szása vesznek egy üveg vodkát.
Igor:
- Most a hátam mögé teszem és ha eltalálod, melyik kezemben van, akkor megisszuk. Ha nem, akkor összetörjük és leszokunk. Na, melyik kezemben van?
Szása:
- Bal!
Igor:
- Gondolkozz, Szása! Gondolkozz!

HUNGARY!

This Post:
00
182680.422 in reply to 182680.421
Date: 2/12/2013 3:50:16 PM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Örökzöld, az egyik kedvencem, +1 :)

This Post:
11
182680.423 in reply to 182680.421
Date: 2/13/2013 10:55:07 AM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Két villanyszerelő ácsorog az állványon. Rászólnak egy arra
járó öregasszonyra:
- Nénike, legyen szíves, adja már fel azt a piros drótot!
A mamóka odaadja.
- Köszönjük! Látod Józsi, mondtam én, hogy nulla, te meg
jössz itt a hülyeségeddel, hogy fázis!

From: vendabal

This Post:
00
182680.424 in reply to 182680.423
Date: 2/13/2013 11:00:44 AM
Májköldzsordön
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Nice one.

HUNGARY!

This Post:
11
182680.425 in reply to 182680.424
Date: 2/21/2013 4:16:44 AM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Egy ügyvéd elmegy kacsára vadászni. Lő is egyet, de a kacsa beesik egy magánbirtokra. A birtok tulajdonosa, egy öreg paraszt éppen ott kapálgat.
- Uram, legyen szíves, adja már ide azt a kacsát! - kéri az ügyvéd.
- Dehogy adom, az én földemre esett, tehát már az enyém! - mondja az öreg.
- Nana! Én egy nagyon jó ügyvéd vagyok, velem ne szórakozzon! Ha nem adja ide, akkor úgy beperelem, hogy mindenét elveszíti! - fenyegetőzik az ügyvéd.
- Várjon csak! Itt, vidéken a vitás ügyeket a "három rúgás törvénye" szerint rendezzük. Hajlandó így intézni a dolgot?
- Az mit jelent?
- Én kezdem. Maga megfordul, én meg háromszor jó fenékbe rúgom. Ha bírja, akkor cserélünk, és maga jön. Azé a kacsa, aki tovább bírja.
Az ügyvéd végigméri az öreget, és azt gondolja: "Ezt az öreget kirúgom a világból is, ennél egyszerűbben úgysem tudnám elintézni a dolgot."
Szóval, belemegy. Az öreg kezd. Nekiszalad, és egy akkorát rúg az ügyvédbe, hogy az beleremeg.
A második rúgás akkorára sikerül, hogy az ügyvéd az orrával felszántja a földet.
A harmadikra még a szeme is könnyes lesz.
Leporolja magát, és odafordul az öreghez:
- Na, forduljon meg, most én jövök!
Az öreg megpödri a bajszát:
- Jól van, feladom. Vigye a kacsáját!

Message deleted
From: vendabal

This Post:
00
182680.427 in reply to 182680.426
Date: 3/3/2013 5:59:39 AM
Májköldzsordön
Magyar Kosárlabda Liga