Én ennek az előzetes egyeztetések során abszolút zöld utat adtam. Jó kezdeményezésnek tartom. Nem valószínű, hogy ez fogja forradalmasítani a játékosnevelést a magyar BB-ben, de ezt Hegeace is tudja, azonban minden más kezdeményezést (mentor program, scoutolás, a mostanában meghirdetett 6-os edzős projekt stb.) jól kiegészíthetne, főleg akkor, ha megfelelően kézben van tartva.
Még az sem biztos, hogy minden esetben válogatottságra esélyes játékos nevelődne, ez az elképzelés, amit Hegeace vázolt fel nekem, elsősorban a személyes kapcsolatok és a bizalom javítására szolságlhatna leginkább (persze másra is), amire pedig bőven lenne szükség a jövőben.
Az én példám konkrétan is mutatja, hogy nem vagyok a dolog ellen, SŐT, mivel jómagam is megvettem a mentoráltam játékosát, igaz anélkül, hogy köztünk erre vonatkozóan bármilyen megállapodás lett volna a kezdetek kezdetén. De konkrétan is ez történt, ami itt le van írva.
Kiegészíteném még azt, amit Hegeace írt. Az előnyök mözött feltétlenül meg kell azt említeni, hogy ilyen esetben a pénz a magyar rendszeren belül maradna, nem az történne, hogy egy 400-500k-ért külföldre költözött 18 éves fiatalt később 2 millióért kell hazaimádkozni (ha edjáltalán adja a tulaj), és ezzel pénz távozik a magyar zsebekből. Ez nagyon fontos fejlemény lehetne. Szintén lényeges előny lehet még az, hogy az információ a játékosok nevelésénél jobban rendelkezésre állna, csökkenteni lehetne a nem válaszoló tulajdonosok számát, illetve kisebb arányban fordulna az elő, hogy hetekig fogalmunk sincs arról, hogy a játékos mikor lépett szintet, a megbeszélt edzésterv szerint fejlődik-e stb. Ez utóbbi persze csak akkor érvényesülne igazán, ha széles körben kiterjed a dolog.
Az alapfelvetéssel eddig sem volt gondom, az viszont probléma, hogy hetekkel ezelőtt megbeszéltük, de igazából nem történt semmi, vagy pedig ami történt, az nem kapott nyilvánosságot (még annyira sem, hogy én tudnék róla). Az rám nézve is necces egy kicsit, hogy ezt más is szóvá tette. Ez az egy a gond, semmi más.