BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
215892.436 in reply to 215892.434
Date: 11/20/2012 2:35:44 AM
Overall Posts Rated:
173173
Kapitány Úr! Hogyan is van az, hogy van a segítőid között egy propaganda felelős akinek még szavát sem láttam. Se egy beszámoló se egy lelkesítő írás. Feladata a válogatott népszerűsítése.
...?

A felvetés jogos, még ha nem is teljesen ez volt megbeszélve, de lépni fogok az ügyben.

This Post:
00
215892.437 in reply to 215892.436
Date: 11/20/2012 9:43:16 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Azt gondoltam, ugyanis a semmit nem kell megbeszélni... :)

Egyébként nekem is pont tegnap szúrt szemet a dolog, de Mihajlov megelőzött :)

From: Hegeace

This Post:
11
215892.438 in reply to 215892.434
Date: 11/20/2012 2:50:04 PM
Overall Posts Rated:
2222
Abszolút jogos észrevétel, bár a pozíció megjelölés nem teljesen takarja a feladatköröm.

Egy fejlesztett mentorprogram ötlete merült fel, aminek a kidolgozásával vagyok csúszásban.

Röviden: adott egy 18 éves legalább MVP potú játékos legyen a neve Kis Béla. Bélát megvenné egy 3.-4. osztályú csapat, legyen x,aki lehetőségekhez mérten edzené (min 5 edző, min 21 éves kor). Na már most ez az x csapat kapna maga mellé egy y mentort, aki a normál mentorálási feladatok mellett előre egyeztetett állapotban átvenné Kis Béla edzését ( teszem azt 21 éves kora végén, adott skill értékeknél, anyagiak, stb.) és folytatná az edzését a válogatott számára.

Előnye:
- y tudná mit kapott és mennyit Kis Béla
- lehetne olyan edzéseket a végére hagyni amit felsőbb osztályban is szívesebben edzenek ( tempó,1-1, pattanó)
- x beletanulna egy adott poszt edzésébe
- Kis Béla eladásánál nem lenne kiszolgáltatva a piacnak

Hátrányai:
- az emberi tényező ( elég nagy bizalom szükségeltetik mind2 fél részéről illetve y részéről nagyon igényes előre tervezés )
- a piac ingadozása

Próbáltam több szemszögből is nézni és szerintem életképes az ötlet, de várnám/várnánk a véleményeket, további előnyöket, hátrányokat illetve kritikákat(lehetőleg építő jellegűeket) !

From: Norbi

This Post:
00
215892.439 in reply to 215892.438
Date: 11/20/2012 3:13:37 PM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Ez számomra több kérdést vet fel.

Igazából az jó ötlet, hogy már 18 éves korában meglenne az a csapat az NT esélyeseknél akik u21 után átveszik (ha u21-be bekerül, ha nem akkor 21-22 éves korában, mindegy). A legnagyobb problémát abbaan látom, hogy túlságosan előre kell tervezni, 4 szezonnal legalább előre annak a csapatnak aki majd átveszi.

Illetve ebbe a dologba az u21-es scoutokat is be kell vonni, mivel 20 éves kora végéig nekik kellene irányítani az edzésüket ezen játékosoknak, kivéve ha ezzel a programmal kivesszük a legjobb játékosokat az u21 merítéséből és egyből NT-re lennének edzve?!

Hirtelen ez a két dolog merült fel bennem, de talán az lenne a legcélszerűbb ha tudnánk ennek a felvetésnek egy új topicot nyitni ahol csak ezeket a dolgokat beszéljük meg, bár még belefér a válogatott topicba is, nekem mindegy.

From: JoeBlack

This Post:
00
215892.440 in reply to 215892.439
Date: 11/21/2012 1:26:33 AM
Overall Posts Rated:
411411
mi lenne, ha ez az egész össze lenne kötve valahogy a 6-os projektel? persze aki igényt tart ilyen jellegű továbbadásra csak annál. amúgy meg a változtatás jogát mindkét fél fenntarthatja. itt semmi sem kötelező. pénzbe árba nem lehet megegyezni azt a piac bírálja el úgyis.

From: Norbi

This Post:
00
215892.441 in reply to 215892.440
Date: 11/21/2012 6:10:00 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Nem hülyeség! Az lenne a legcélszerűbb ha nálad lenne egy lista a 6-os edzős projekt kereteiben edződő fiatalokról (gondolom amúgy is lesz) és olyan 20 éves kora végére 21 éves kora közepére már azért körvonalazódik a tulajokban, hogy mit terveznek a játékosaikkal u21 után, akkor aki eladná annak keresnénk tulajokat, vagyis jelentkezhetnének olyan tulajok akik átvennék a játékosokat.

Ennek több előnye lenne az eredeti tervel szemben:
-Nem kell olyan hosszú távra tervezni
-jobban lehet kalkulálni az árakkal is (fél évre előre pontosabban lehet megmondani valakinek a kb árát mint 4 szezonnal előre)
-Meg még biztos találnánk valamit, ha többet töprengenénk rajta...

This Post:
00
215892.442 in reply to 215892.441
Date: 11/25/2012 9:19:01 AM
Overall Posts Rated:
173173
Azért az EB végjátéka is hozott érdekes meccseket.

A hosszabbítás áldásos hatásai az értékelésekre, te jó ég:

(21624)

Ez blank versus blank gyanús, ezek szerint a szlovákoknak tényleg megvolt még a csapatszelleme:

(21939)

Ez meg végképp nagyon komoly, hogy 7 cseh játszotta végig az egész meccset:

(21938)

This Post:
00
215892.443 in reply to 215892.438
Date: 11/25/2012 3:15:08 PM
Overall Posts Rated:
173173
Én ennek az előzetes egyeztetések során abszolút zöld utat adtam. Jó kezdeményezésnek tartom. Nem valószínű, hogy ez fogja forradalmasítani a játékosnevelést a magyar BB-ben, de ezt Hegeace is tudja, azonban minden más kezdeményezést (mentor program, scoutolás, a mostanában meghirdetett 6-os edzős projekt stb.) jól kiegészíthetne, főleg akkor, ha megfelelően kézben van tartva.

Még az sem biztos, hogy minden esetben válogatottságra esélyes játékos nevelődne, ez az elképzelés, amit Hegeace vázolt fel nekem, elsősorban a személyes kapcsolatok és a bizalom javítására szolságlhatna leginkább (persze másra is), amire pedig bőven lenne szükség a jövőben.

Az én példám konkrétan is mutatja, hogy nem vagyok a dolog ellen, SŐT, mivel jómagam is megvettem a mentoráltam játékosát, igaz anélkül, hogy köztünk erre vonatkozóan bármilyen megállapodás lett volna a kezdetek kezdetén. De konkrétan is ez történt, ami itt le van írva.

Kiegészíteném még azt, amit Hegeace írt. Az előnyök mözött feltétlenül meg kell azt említeni, hogy ilyen esetben a pénz a magyar rendszeren belül maradna, nem az történne, hogy egy 400-500k-ért külföldre költözött 18 éves fiatalt később 2 millióért kell hazaimádkozni (ha edjáltalán adja a tulaj), és ezzel pénz távozik a magyar zsebekből. Ez nagyon fontos fejlemény lehetne. Szintén lényeges előny lehet még az, hogy az információ a játékosok nevelésénél jobban rendelkezésre állna, csökkenteni lehetne a nem válaszoló tulajdonosok számát, illetve kisebb arányban fordulna az elő, hogy hetekig fogalmunk sincs arról, hogy a játékos mikor lépett szintet, a megbeszélt edzésterv szerint fejlődik-e stb. Ez utóbbi persze csak akkor érvényesülne igazán, ha széles körben kiterjed a dolog.

Az alapfelvetéssel eddig sem volt gondom, az viszont probléma, hogy hetekkel ezelőtt megbeszéltük, de igazából nem történt semmi, vagy pedig ami történt, az nem kapott nyilvánosságot (még annyira sem, hogy én tudnék róla). Az rám nézve is necces egy kicsit, hogy ezt más is szóvá tette. Ez az egy a gond, semmi más.

From: blive

This Post:
00
215892.444 in reply to 215892.443
Date: 11/25/2012 3:26:22 PM
Overall Posts Rated:
6262
ennek a kezdeményezésnek a célja az lenne, hogy olyan átigazolások legyenek lebonyolítva, mint amilyet -talán- Dzsevasz linkelt pár hete? mert akkor nagy +1, jó lenne, ha elindulna egy ilyen kezdeményezés. :)

This Post:
00
215892.445 in reply to 215892.443
Date: 11/25/2012 3:47:44 PM
Overall Posts Rated:
173173
Szezonértékelés

Ezzel még adós vagyok így a szezon utolsó előtti napján, és akkor egy korábbi precedenshez hasonlóan ide írok, és nem pedig a kinti fórumra.

Az EB selejtezők elsősorban arról szóltak, hogy az esélyeknek megfelelően oda tud-e érni a válogatott a második helyre a lengyelek mögött. Bár én nem szeretek túl sokat latolgatni, mert azt a valóság 5 perc alatt át tudja írni, de ez esetben csalódás lett volna, ha nem jutunk ki, egyértelműen miénk volt a csoportban a második legerősebb csapat. A selejtezőket végül 6-1-es mutatóval sikerült zárni a második helyen a lengyelek mögött, ami megfelel az erőviszonyoknak és a papírformának.

Az EB-t győzelemmel kezdtük a német csapat ellen, akik bár sokat veszítettek a világranglista helyezésükből az elmúlt időben, és mintha gyengültek volna, de még mindig jelentős játékerőt képviselnek. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen miénk volt a csapatszellem előny, mivel a német csapat ki-ki harcban jutott tovább a csoportból. A továbbiak már nem alakultak ennyire jól, a portugál csapat azonos hozzáállással (és talán valamivel nagyobb csapatszellemmel) jobbnak bizonyult. Ez az egyetlen meccs a sorozat során, amelyet nem tudok logikusan megmagyarázni, túlzónak érzem a vereség arányát, ennyivel nem hinném, hogy rosszabbak lennénk. Annyi bizonyos, hogy én továbbra is úgy tekintem a válogatottunkat, mint egy épülő csapatot, több feltörekvő játékossal, és az ellenfelek tapasztaltabb játékosaival, valamint esetleg nagyobb erőnlétével egyelőre nem biztos, hogy mindig fel tudjuk venni a versenyt. A csehek elleni meccs papírformának tekinthető, azonban a franciák elleni meccs eltaktikázását vállalnom kell itt nyilvánosan (a kinti fórumban már megtettem). Nem tudom, hogy más felállásban nyertünk-e volna, lehet, hogy nem, de az tény, hogy az ellenük alkalmazott blank taktikánál visszanyalt a fagyi, és a dolog a visszájára sült el. Azóta tapasztaltabbak lettünk ezzel kapcsolatban, a következőkben ez már aligha fog velünk újra előfordulni. A szlovákok elleni vereség nagyban betudható a magasabb csapatszellemüknek, amit az is alátámaszt, hogy a későbbiekben megverték a lengyeleket az elődöntőben, és így az EB címért játszhatnak holnap a házigazda spanyolok ellen.

Mindent összevetve a szezon tényadatokban röviden a következő (csak a tétmeccsek alapján):

- A világranglistán feljöttünk a 28. helyről a 16. helyre, valamint kijutottunk az EB-re.
- 7 mérkőzést nyertünk meg, és 5-öt veszítettünk el.
- Csak tőlünk magasabban rangsorolt csapattól kaptunk ki, az alacsonyabban rangsoroltakat legyőztük.
- A 18-as keretből 10 olyan játékos van, aki magyar érdekeltségű klubnál játszik.

Tervek a következő szezonra:

Mivel jön a vigaszági VB, azért az egyetlen igazi terv az lehet, hogy ezt a sorozatot minél magasabb helyen zárjuk majd. Mivel sok függ a szerencsétől és a sorsolástól, ezért annak ismeretében lenne jó meghatározni majd valamilyen elvárást. Az előző vigaszági VB-n a legjobb nyolc közé jutottunk, ahol is csak egy nagyon kiélezett meccsen kaptunk ki Litvániától, egy hasolnóan jó sorozattal a magam részéről elégedett lennék.

A nagy álmom mindenképpen az, hogy legyen egy amolyan "hungarikum" válogatott, amelyben lehetőleg minden játékos itthon játszik. Ez egyelőre nem valósulhat meg a következő szezonban, mivel van néhány játékos a keretben, akit egyelőre az eredményesség rovására lehetne csak kihagyni, de annyi bizonyos, hogy javulhat az arány a jövő szezon során, van néhány játékos, aki már az elejétől bekerül majd, illetve 2-3 olyan van, aki közben "beleedződhet a válogatottba. Nekik igyekszem majd helyet hagyni a keretben, ha a formák velünk lesznek a szezon elején, és esetleg egy-két gyengébb csapat jönne, akkor néhány edzés alatt ez össze is jöhetne. Remélhetőleg nem kell majd túl hamar feltölteni a keretet teljes létszámra.

From: Bálint

This Post:
00
215892.446 in reply to 215892.445
Date: 11/25/2012 4:01:34 PM
Overall Posts Rated:
88
Remek értékelés, sok sikert a következő szezonban mindannyiunknak!

Advertisement