BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee
This Post:
00
215892.468 in reply to 215892.467
Date: 1/29/2013 2:31:37 AM
Overall Posts Rated:
173173
Az utolsó fordulóban végül két csapatot is sikerült megelőznünk, mivel Litvánia és Románia is kikapott. Így sikerült megismételnünk a két szezonnal ezelőtt elért 5. helyet. Csak a négy hibátlan csapat végzett előttünk, mi lettünk a legjobb mérlegű egy vereséges csapat. Az alapszakaszra kitűzött célt sikerült teljesíteni.

A folytatásban elég nehéz ágra kerültünk, rögtön Ausztrália jön hazai pályán, nagy szükség lesz arra, hogy jó formában legyen mindenki.

Last edited by kaygee at 1/29/2013 2:31:56 AM

From: Norbi

This Post:
00
215892.469 in reply to 215892.468
Date: 1/29/2013 3:42:27 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Eddig szép, gratulálok, csak így tovább!

From: kaygee
This Post:
00
215892.470 in reply to 215892.469
Date: 2/3/2013 5:59:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Megnyílt kintre a vitafórum az ausztrálok elleni egyenes kieséses meccshez, gyertek minél többen, mert elég érdekes a helyzet.

From: Domi
This Post:
44
215892.471 in reply to 215892.470
Date: 2/3/2013 5:27:30 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
napokban kezdtem el segíteni az Underground Flyers tulajdonosának hogy eltudja tartani a 22éves legendáját, és hát finoman szólva kicsit kiakadtam az egészen , és most ezért is adok hangot ennek.
erről a játékosról van szó:
http://www.buzzerbeater.com/player/23011082/overview.aspx

az egy dolog hogy adott a tulaj aki folyamatosan edzi az emberét miután le draftolta, és követi az épp aktuális stáb utasításait... de hogy az adott stáb tag annyit nem segít cserébe hogy vki edz szépen egy legendát hogy kicsit segítsen abban a tulajnak hogy ne csak 1 embert edzene mert az úgy nem lesz jó...

de persze ez nem olyan nagy dolog... menjünk tovább rendben van az is hogy most épp 100ezer körül kereső játékos U21-re fő skillekben lett edzetve, pontosabban sztem ez sincs rendben főleg ha IV. osztályos csapatról és egy legendáról beszélünk!!!
mert csak idén jutott fel a III. osztályba és elég nehéz dolga van még ott is anyagilag...
nem értem hogy egy ilyen játékost aki(megmondom őszintén hogy nem tudom hogy vagyunk eleresztve ECS/C poszton) sztem simán válogatott esélyes miért nem lehet tempó KV passz technika labdavezetés edzést kérni fiatal korban ami álltál :
1. sokkal kevesebbet keres és jobban elláthatóvá válik
2. sokkal hasznosabb a saját csapatának
3. eleve 7-es kv-ja van simán lehetne belőle egy 2 pontos taktikához BD-t csinálni belőle vagy épp ECS-t
4. felnőttválogatotthoz sztem alapfeltétel hogy legyenek kiegészítő skillek( nem hiába nincs kimondott Center a Top 3 válogatott keretébe)
5. sokkal többet fog érni ha esetleg eladásra kerülne...

Nem tudom hogy ez az egész csak egy véletlen eset de ha ez nem az akkor sztem ez nagyon nincs rendben. és tényleg azt sem tudom hogy mennyire vagyunk eleresztve legenda potú belső emberekkel , de sztem az luxos ha tegyük fel kiesik a tulaj a III. osztályból és jövőre keres majd a játékos 130-150ezret akkor nincs olyan IV. osztályú csapat aki ezt el tudja tartani. vagy az a cél hogy külföldre kerüljön?

Ezzel az egésszel nem az a célom hogy Bárkit is megsértsek és nagyon remélem hogy ez csak egy egyedi eset,csak annyi hogy tanuljunk belőle hogy ha már vki segíti a válogatottat akkor ezt legalább 1-2 jó tanáccsal viszonozni kellene nem?! és hogy ne csak U21 legyen a cél hogy meglegyen a 3*15 aztán rendben is vagyunk...

This Post:
00
215892.472 in reply to 215892.471
Date: 2/3/2013 7:50:15 PM
Overall Posts Rated:
350350
Menjünk sorban...

az egy dolog hogy adott a tulaj aki folyamatosan edzi az emberét miután le draftolta, és követi az épp aktuális stáb utasításait... de hogy az adott stáb tag annyit nem segít cserébe hogy vki edz szépen egy legendát hogy kicsit segítsen abban a tulajnak hogy ne csak 1 embert edzene mert az úgy nem lesz jó...

Ha két embert edzett volna, akkor eddig se bírta eltartani Krizsánt, mert a másik játékos is fizetést kér.
Magyarán még előbb jut nehéz anyagi helyzetbe. Abban mi a jó, kérdem?

100ezer körül kereső játékos U21-re fő skillekben lett edzetve, pontosabban sztem ez sincs rendben

Bocsáss meg, de mit edzünk neki ha nem fő skillt? Az u21 számára 21 éves kor végén az ideális alany 16 vagy 17 2 p -16 bv-14-15 körüli pattanó. Edztük volna a tempóját/labdvezét? Akár... de azzal nem vagyunk előbbre ha brutális benti támadást ergo eredményt szeretnénk.
A másik dolog, ha elkezdünk valakit multizni azt a büdös életbe nem fogod tudni utána bentre edzetni!
Vegyük csak a legfrissebb példát a szintén legenda Pádárt. A magyar tulaj eladta, mert valamiért nem szimpatikus neki bv-ét 2 pontost adni. Nyomta neki orrvérzésig az 1-1-et. Megvette egy buta lengyel, aki folytatja a baromságot ahelyett, hogy a benti skilljét húzná fel... Nem, ő továbbra is kiegezi......
És még hány ilyen példát tudok sorolni, hogy külföldre kerülve nem edzik a fő skillt 22-24 évesek esetén
Paulik,Tham, Skaliczky. Nos belőlük az utóbbi kettő esélytelen a válogatottra pont az ilyen hozzáállás miatt. Féltucat embert buktunk már így el.
Magyarán ha én nem követelek benti skillt, akkor 22 éves kortól a büdös életben senki nem fog edzeni.
Fiatalon kell felhúzni minél magasabbra emiatt a fő skilleket.
Évente átfut a kezeim közt 20-25 játékos két korosztályban. nem tudok mindenkit pesztrálni, pedig többen kérték a segítségem. Aki meg nem szól, arról azt gondolom érti a játékot. Néma gyereknek...

Amúgy mindenkit figyelmezzetek, hogy készüljön fel, mert sok lesz a játékos fizetése pláne ha ilyen monsterről van szó. Megkérdezem, hogy el tudja-e tartani az adott évben, amikor 21 évesen a válogatottban van.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/3/2013 7:53:24 PM

This Post:
22
215892.473 in reply to 215892.472
Date: 2/3/2013 9:19:17 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
hát most sikerült még jobban elszomorítanod mert úgy néz ki hogy nem egyedi esetről van szó...

Ha két embert edzett volna, akkor eddig se bírta eltartani Krizsánt, mert a másik játékos is fizetést kér.
Magyarán még előbb jut nehéz anyagi helyzetbe. Abban mi a jó, kérdem?

ez okos gondolat. mindenki 1 játékost eddzen csak!.. arról nem hallottál hogy el lehet adni egy játékost akit edzel , hogy pénzt keress rajta?

legendáról van szó, lássunk már tovább az orrunknál nem az U21 a cél az max egy kis állomás. tudtommal nem sok legenda éli meg a 22 éves kort úgy hogy edzve is van, Tempot pl minden további nélkül lehetett volna húzni neki , sztem nagyon fontos skill. tudtommal nagyon is kell tempo a benti támadáshoz.
6-7-es KV-ja van ami valszeg születése napjától annyi ami megint ritka egy ECS/C legendától és a magassága is olyan hogy simén lehet edzeni kintre is.
DE nem is az U21-ig itt a lényegi része mert az az aktuális kapitány szíve joga eldönteni hogy milyen játékost akar(és persze a tulaj-é is hogy ö akarja -e), de utána miért nem lehet kiegeket húzni?

sztem meg kell tervezni egy ilyen játékos karrierjét, mert most mi lesz ha kiesik a III. osztályból? megy külföldre... egy olyan tulajtól aki eddig úgy edzette ahogy kérték...
ez kinek jó?
attól hogy lesz 3*17-es vagy épp 3*18as skillel rendelkező játékosunk 23-24éves korára 200ezres fizuval(kiegek meg sehol) attól még nem leszünk előbbre ezt kellene megérteni és mint amit csak 5 pontban soroltam fel de sztem tudnám még folytatni... nézzük már a nevelő klub érdekét is... vagy a felnőtt válogatottét , mert jelen esetben ezt közel sem látom annak...
ki teheti meg azt hogy egy 150ezret kereső alap skilles centerét mondjuk Ir .be jatszassa??

Last edited by Domi at 2/3/2013 9:54:32 PM

This Post:
00
215892.474 in reply to 215892.473
Date: 2/4/2013 6:57:22 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megismétlem, mert nem érted a lényeget:

nem tudok mindenkit pesztrálni, pedig többen kérték a segítségem. Aki meg nem szól, arról azt gondolom érti a játékot. Néma gyereknek...

Ha nem szól, akkor nem tudok mit kezdeni vele. Nem tudok pátyolgatni 13-15 főt én is csak ember vagyok és nem robot.
Mért nem szólt a mentorpopgramban, miért nem kért mentort magának 2-3 éve? Persze, hogy elfajul a dolog.. általában így szokott lenni ha valaki elhanyagolja a csapatát vagy nem mer segítséget kérni.
Álljon meg a menet, de én csak 20 éves kora végéig edzettem illetve egész pontosan csak 19-20 éves korában
Miért engem kell ezért cseszegetni? Én becsületesen feledzve átadtam a mindenkori kapitánynak, az ő felelőssége volt, hogy 21 évesen mit kért neki edzeni. Ha úgy látta jónak, akkor főskillt kért neki. Kérdezd meg tőle a miértet, ez már nem az én saram, hogy 21-22 évesen miért főskillt kapott. Kérdezd meg azt is tőle vagy cimitől mit preferál jobban? Egy agyonmultizott szar bentivel rendelkezőt pl 12 vagy egy olyat, aki rendesen tud támadni van 16-17 2 pontosa és 15-16 bv-je.
Szerintem mindkettőjük az utóbbit fogja mondani. Az a nagy helyzet most is monsterek dominálnak, nézd meg a szerbek 1-2 éve mindent/mindenkit elsöprő csapatát. Érdemes lenne tőlük tanulni mit és hogyan csinálnak centernevelés terén. Ha igény van rá leírom a másik, direkt erre a célra létrehozott topikban (centerprogram).

Tudok neked ellenpéldát is hozni: ha valaki együttműködő, akkor igenis lehet megfelelő kompromisszumot találni a multizásra vs a főskilre lásd Messit és Vasst.
Krizsánnak a formája is gond volt az u21-nél, fél vagy 3/4 szezon során alig lehetett játszatni, mert nem tartották be a kapitány kérését.

Mint mondtam külföldön nem edzenek főskillt 22 év fölött, leszarják.
Így buktunk el fél tucat NT esélyes centert. Itthon kell megadni az alapokat, mert különben 0 db nt centerünk lesz évek múlva.
A legnagyobb gond, hogy a fizetéssel nem csinálnak semmit.
Bizonyára emlékszel írtam olyat régebben: amennyiben eltarthatóvá tennék a monsterek fizuját sok 3. ligás csapat tudna bekapcsolódni az eltartatásukba/edzésükbe.
Nem csináltak semmit a fizukkal, ezért már hadd ne én legyek a hibás....

A klubok érdeke is az, hogy minél tovább megtartani, amíg győzi fizetni. Így van ez ebben az esetben is, de a fizu, mint PROBLÉMA - csupa nagy betűvel - meggátolja a célt. Erről az oktondi fejlesztők a ludasak, nem látják be, hogy a válogatottaknak ártanak vele hiszen tucatszám rugdalják ki a válogatott monstereket, akik nem 1-2. ligás csapathoz kerülnek. Magyarul az elitligások is tehetnek arról, ha egy NT esélyes monster kirúgásra kerül, fel kéne vásárolni őket.

Volt egy kivétel: Hukli megvette (800k) Lakatos Ferencet, akit feledzett, de nem bírta/akarta eltartani eladta és hamarosan kirúgták. Nem Hukli hibája, hanem a rendszeré, amely lehetetlenné teszi még mkl-ben is a 250-300-as játékos eltartását. Miért nem jönnek rá végre, hogy a fizukat felezni kéne?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/4/2013 7:13:12 AM

This Post:
00
215892.475 in reply to 215892.474
Date: 2/4/2013 7:27:29 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
értsd már meg végre hogy nem fogják a fizetéseket felezni és pont!

ezért kell kompromisszumukat kötni!

Különben az első hsz-ben leírtam nem akarok Bárkit megsérteni, és támadni se, csak te elkezdted magyarázni a miérteket amivel nagyon nem értek 1-et. Az egésznek csak azért adtam hangot hogy próbáljuk már ilyenekre figyelni!
Vegyük már észre hogy ez nem járható út, és megint az U21-et hozod fel , egy legendánál ne az U21 legyen a cél ezt egy supersztárral meglehet csinálni ha a tulaj is akarja de egy legendával sztem nem szabad! -főleg ha egy IV. ligás csapatról van szó.

és nem csak az agyonmultizásról beszélek hanem vegyük a tempókérdést. 16-16-16 4-es tempoval
vagy egy 15(16)-14 -14 9-es tempóval (de valszeg ez nem is igy jönne ki mert a tempó rendesen huzza a 2 pontost is). kiváncsi vagyok ki-kit választana én biztos hogy a magasabb tempójút és nem mellesleg sokkal alacsonyabb a fizuja!

de mégegyszer mondom hogy nem téged támadlak mint ahogy Te is irtad 19-20éves korig volt nálad, probléma akkor ott van hogy utána miért történt ez vele?
Tegyük fel sikerül a bentmaradás ugye főskillt jelen esetben nem szabad már húzni mert lassan igy is eléri a 150-180ezres fizut, jővöre tegye be III. ligába IR posztra edzeni? és bukjon miatta meccseket + max cserének játszhat a rendes posztján a percek miatt..

az egész hozászolásomnak az a célja hogy 21-22éves korában nem lehet igy elhanyagolni egy legendát, aztán pár év mulva meg azt kérdezzük hogy hol az utánpótlás.

This Post:
22
215892.476 in reply to 215892.475
Date: 2/4/2013 8:27:49 AM
Overall Posts Rated:
350350
Edzésügyileg kompromisszum csak úgy köthető, ha van egy fix centernevelő bázisunk. DE jelenleg nincs olyan csapatunk, mint a szerbeknek, cseheknek/ lengyeleknek, aki kizárólag a magas potos emberek edzését végzi NT-re majd fizetésgond esetén korrekt áron átadja egy elitligásnak továbbedzésre.
Sokszor kell nyaggatnom a tulajt, aki ledraftolta, hogy edze, mert különben már 18 évesen külföldre kerül és akkor aztán tényleg cseszhetjük az edzését. Egy-két példát leszámítva 85-90%-ban itthon nevelődnek fel u21-ig az emberek.
Ha lenne olyan farm*, aki felvásárolná a legjobb embereket (mvp, legenda), akkor lehetne kompromisszumot kötni, hogy ő nevel Nt-re, a maradék meg menne u21-ig. Azt kell mondanom, hogy az mvp-ket szupersztárokat eladogatják külföldre főként trédereknek - mondván inkább pénzt akar, mint edzeni... Ez nagy baj, hiszen évente bukunk 3-4 szupersztárt, 2-3 mvp-t. De olyan is volt már, hogy csak kirúgtak egy magas potost draft után...
Legtöbbször tehát alig marad normálisan edzhető magas potos ember - azok 90-95%a sem multis, hanem egyszerű fakezű monoskillre való játékos ugyanis 4-5 évente születik 1-1 db Leszkoven vagy Aczél Dániel kaliberű hipermultis jól edzhető centerünk, sokszor be kell érni a húzóemberekkel. Ők viszont még u21-re sem elegek a 42-44 összskilllel. Emiatt marad u21-re az itthon maradt magas potos - beleértve a legendákat is.
Ez jelenleg inkább kényszer szülte helyzet az esetek nagy zömében és ha szeretnék sem tudnék tudatos edzetést végeztetni centerfarmok híján. Így hát nem értem az ez irányú kritikát. Sajnos nem falanszterben vagyunk..

* Volt egy komolyabb, de az is eltűnt szőrén-szálán sajnos. Olyanról is tudok, akit tönkretettek... Most nincs centerfarmunk...

CENTEREDZŐ FARMOK KERESTETNEK!!!

From: Norbi

This Post:
00
215892.477 in reply to 215892.476
Date: 2/4/2013 2:31:22 PM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Hatalmas gratula, megvan! :)

From: blive

This Post:
00
215892.478 in reply to 215892.470
Date: 2/4/2013 2:38:45 PM
Overall Posts Rated:
6262
szép volt! :) jöhetnek az ukránok :P azonos hozzáállás mellett verték Izraelt, vajon teljes-teljes volt?

Advertisement