BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215892.474 in reply to 215892.473
Date: 2/4/2013 6:57:22 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megismétlem, mert nem érted a lényeget:

nem tudok mindenkit pesztrálni, pedig többen kérték a segítségem. Aki meg nem szól, arról azt gondolom érti a játékot. Néma gyereknek...

Ha nem szól, akkor nem tudok mit kezdeni vele. Nem tudok pátyolgatni 13-15 főt én is csak ember vagyok és nem robot.
Mért nem szólt a mentorpopgramban, miért nem kért mentort magának 2-3 éve? Persze, hogy elfajul a dolog.. általában így szokott lenni ha valaki elhanyagolja a csapatát vagy nem mer segítséget kérni.
Álljon meg a menet, de én csak 20 éves kora végéig edzettem illetve egész pontosan csak 19-20 éves korában
Miért engem kell ezért cseszegetni? Én becsületesen feledzve átadtam a mindenkori kapitánynak, az ő felelőssége volt, hogy 21 évesen mit kért neki edzeni. Ha úgy látta jónak, akkor főskillt kért neki. Kérdezd meg tőle a miértet, ez már nem az én saram, hogy 21-22 évesen miért főskillt kapott. Kérdezd meg azt is tőle vagy cimitől mit preferál jobban? Egy agyonmultizott szar bentivel rendelkezőt pl 12 vagy egy olyat, aki rendesen tud támadni van 16-17 2 pontosa és 15-16 bv-je.
Szerintem mindkettőjük az utóbbit fogja mondani. Az a nagy helyzet most is monsterek dominálnak, nézd meg a szerbek 1-2 éve mindent/mindenkit elsöprő csapatát. Érdemes lenne tőlük tanulni mit és hogyan csinálnak centernevelés terén. Ha igény van rá leírom a másik, direkt erre a célra létrehozott topikban (centerprogram).

Tudok neked ellenpéldát is hozni: ha valaki együttműködő, akkor igenis lehet megfelelő kompromisszumot találni a multizásra vs a főskilre lásd Messit és Vasst.
Krizsánnak a formája is gond volt az u21-nél, fél vagy 3/4 szezon során alig lehetett játszatni, mert nem tartották be a kapitány kérését.

Mint mondtam külföldön nem edzenek főskillt 22 év fölött, leszarják.
Így buktunk el fél tucat NT esélyes centert. Itthon kell megadni az alapokat, mert különben 0 db nt centerünk lesz évek múlva.
A legnagyobb gond, hogy a fizetéssel nem csinálnak semmit.
Bizonyára emlékszel írtam olyat régebben: amennyiben eltarthatóvá tennék a monsterek fizuját sok 3. ligás csapat tudna bekapcsolódni az eltartatásukba/edzésükbe.
Nem csináltak semmit a fizukkal, ezért már hadd ne én legyek a hibás....

A klubok érdeke is az, hogy minél tovább megtartani, amíg győzi fizetni. Így van ez ebben az esetben is, de a fizu, mint PROBLÉMA - csupa nagy betűvel - meggátolja a célt. Erről az oktondi fejlesztők a ludasak, nem látják be, hogy a válogatottaknak ártanak vele hiszen tucatszám rugdalják ki a válogatott monstereket, akik nem 1-2. ligás csapathoz kerülnek. Magyarul az elitligások is tehetnek arról, ha egy NT esélyes monster kirúgásra kerül, fel kéne vásárolni őket.

Volt egy kivétel: Hukli megvette (800k) Lakatos Ferencet, akit feledzett, de nem bírta/akarta eltartani eladta és hamarosan kirúgták. Nem Hukli hibája, hanem a rendszeré, amely lehetetlenné teszi még mkl-ben is a 250-300-as játékos eltartását. Miért nem jönnek rá végre, hogy a fizukat felezni kéne?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/4/2013 7:13:12 AM

This Post:
00
215892.475 in reply to 215892.474
Date: 2/4/2013 7:27:29 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
értsd már meg végre hogy nem fogják a fizetéseket felezni és pont!

ezért kell kompromisszumukat kötni!

Különben az első hsz-ben leírtam nem akarok Bárkit megsérteni, és támadni se, csak te elkezdted magyarázni a miérteket amivel nagyon nem értek 1-et. Az egésznek csak azért adtam hangot hogy próbáljuk már ilyenekre figyelni!
Vegyük már észre hogy ez nem járható út, és megint az U21-et hozod fel , egy legendánál ne az U21 legyen a cél ezt egy supersztárral meglehet csinálni ha a tulaj is akarja de egy legendával sztem nem szabad! -főleg ha egy IV. ligás csapatról van szó.

és nem csak az agyonmultizásról beszélek hanem vegyük a tempókérdést. 16-16-16 4-es tempoval
vagy egy 15(16)-14 -14 9-es tempóval (de valszeg ez nem is igy jönne ki mert a tempó rendesen huzza a 2 pontost is). kiváncsi vagyok ki-kit választana én biztos hogy a magasabb tempójút és nem mellesleg sokkal alacsonyabb a fizuja!

de mégegyszer mondom hogy nem téged támadlak mint ahogy Te is irtad 19-20éves korig volt nálad, probléma akkor ott van hogy utána miért történt ez vele?
Tegyük fel sikerül a bentmaradás ugye főskillt jelen esetben nem szabad már húzni mert lassan igy is eléri a 150-180ezres fizut, jővöre tegye be III. ligába IR posztra edzeni? és bukjon miatta meccseket + max cserének játszhat a rendes posztján a percek miatt..

az egész hozászolásomnak az a célja hogy 21-22éves korában nem lehet igy elhanyagolni egy legendát, aztán pár év mulva meg azt kérdezzük hogy hol az utánpótlás.

This Post:
22
215892.476 in reply to 215892.475
Date: 2/4/2013 8:27:49 AM
Overall Posts Rated:
350350
Edzésügyileg kompromisszum csak úgy köthető, ha van egy fix centernevelő bázisunk. DE jelenleg nincs olyan csapatunk, mint a szerbeknek, cseheknek/ lengyeleknek, aki kizárólag a magas potos emberek edzését végzi NT-re majd fizetésgond esetén korrekt áron átadja egy elitligásnak továbbedzésre.
Sokszor kell nyaggatnom a tulajt, aki ledraftolta, hogy edze, mert különben már 18 évesen külföldre kerül és akkor aztán tényleg cseszhetjük az edzését. Egy-két példát leszámítva 85-90%-ban itthon nevelődnek fel u21-ig az emberek.
Ha lenne olyan farm*, aki felvásárolná a legjobb embereket (mvp, legenda), akkor lehetne kompromisszumot kötni, hogy ő nevel Nt-re, a maradék meg menne u21-ig. Azt kell mondanom, hogy az mvp-ket szupersztárokat eladogatják külföldre főként trédereknek - mondván inkább pénzt akar, mint edzeni... Ez nagy baj, hiszen évente bukunk 3-4 szupersztárt, 2-3 mvp-t. De olyan is volt már, hogy csak kirúgtak egy magas potost draft után...
Legtöbbször tehát alig marad normálisan edzhető magas potos ember - azok 90-95%a sem multis, hanem egyszerű fakezű monoskillre való játékos ugyanis 4-5 évente születik 1-1 db Leszkoven vagy Aczél Dániel kaliberű hipermultis jól edzhető centerünk, sokszor be kell érni a húzóemberekkel. Ők viszont még u21-re sem elegek a 42-44 összskilllel. Emiatt marad u21-re az itthon maradt magas potos - beleértve a legendákat is.
Ez jelenleg inkább kényszer szülte helyzet az esetek nagy zömében és ha szeretnék sem tudnék tudatos edzetést végeztetni centerfarmok híján. Így hát nem értem az ez irányú kritikát. Sajnos nem falanszterben vagyunk..

* Volt egy komolyabb, de az is eltűnt szőrén-szálán sajnos. Olyanról is tudok, akit tönkretettek... Most nincs centerfarmunk...

CENTEREDZŐ FARMOK KERESTETNEK!!!

From: Norbi

This Post:
00
215892.477 in reply to 215892.476
Date: 2/4/2013 2:31:22 PM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Hatalmas gratula, megvan! :)

From: blive

This Post:
00
215892.478 in reply to 215892.470
Date: 2/4/2013 2:38:45 PM
Overall Posts Rated:
6262
szép volt! :) jöhetnek az ukránok :P azonos hozzáállás mellett verték Izraelt, vajon teljes-teljes volt?

This Post:
00
215892.479 in reply to 215892.476
Date: 2/4/2013 3:39:15 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
az a baj hogy másról beszélünk, és sztem elbeszélsz mellettem...
nem is értem miért hozod fel a farm dolgot..
én azt mondom hogy nem szabad 20-21éves kora után főskillekre edzeni egy legendát, főleg ha III-IV. ligában van, ennyi ezen sztem változtatni kellene , aztán vagy van egyet értés vagy nincs...
milyen érdekes hogy mostanában IR DH poszton nem látni alapskilles legendákat, valszeg meg van a miértje...
nah de mindegy is, azt is sajnálom hogy csak Te tettél az egészhez kommentet,
részemről lezárva a dolog.

Különben meg GRATULA a mai győzelemhez!

Last edited by Domi at 2/4/2013 3:40:12 PM

From: kaygee

To: Domi
This Post:
00
215892.480 in reply to 215892.479
Date: 2/5/2013 2:28:01 AM
Overall Posts Rated:
173173
Köszönöm a gratulációkat, azért annyira ne zárd még le a témát, mert hozzá fogok szólni, csak az elmúlt 2 napban el voltam foglalva, kevesebb időm jutott kommentelni.

From: Wolwerine

To: Domi
This Post:
22
215892.481 in reply to 215892.473
Date: 2/5/2013 5:16:36 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ha jól értem, az a probléma, hogy véleményed szerint senki sem szólt neki, hogy eddzen kiegeket, vagy eddzen mellette más játékost. Szerintem, már bocsánat, de biztosan edzett mellette játékost. Ha nem, akkor kérdezni kell. Az U21 és a válogatott nem egyenlő a mentorprogrammal, mi irányt mutattunk a kiválasztott játékos fejlesztéséhez, de ha korosztályonként 30-40 játékos irányítása mellett még a tulajok csapatát is rendben kéne tartanunk, az nem kicsit lenne problémás. Az utolsó,21. év az U21 keze alatt legalább fél évig a kiegek edzéséről szól, ha érdemes, és a tulaj együttműködő. Az más kérdés, hogy egy 4. vagy 3. ligás játékos megengedheti e magának, hogy irányítóban játszassa a 70-80 ezres fizetésű centerét. Gondolom pont ugyanannyira engedheti meg, mint a 150k-s esetében. Abban az esetben, ha rögtön az elejétő kieget kap a játékos, mikor fogja feledzeni a belső tulajdonságait egy 3.-4, ligás csapat a centernek, mondjuk 2*18-ig, meg egy 15-ösig? 3 szezon kisember edzés után kezdi el majd centerként játszatni? Reális kép, nem?

Ilyenkor kellene a kedves első osztályú csapatoknak szerepet vállalni az edzésből, ahogy azt kb. 100000-szer leírtuk, pont ahogy az első X nemzetnél mennek a dolgok. Te például mit is edzel? Tempódobást? Miért nem fér bele a legenda center a keretedbe, mondjuk a 3 külföldi erőcsatár valamelyikének a helyére? Ugyanis pontosan az első osztályú csapatok engedhetik ezt meg maguknak, hogy ilyen fizetéssel is eltartsanak egy kiegre nevelődő játékost.....

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
215892.482 in reply to 215892.481
Date: 2/5/2013 7:03:02 AM
Overall Posts Rated:
188188
Miért nem fér bele a legenda center a keretedbe, mondjuk a 3 külföldi erőcsatár valamelyikének a helyére?

Ott a pont.

This Post:
00
215892.483 in reply to 215892.481
Date: 2/5/2013 7:06:10 AM
Overall Posts Rated:
350350
Köszönöm, korrekt válasz.

Domi beszéljük meg privátban, tudok részleteket is küldeni.

From: Domi

This Post:
00
215892.484 in reply to 215892.481
Date: 2/5/2013 8:09:10 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
egyrészt én azt nem mondtam hogy elejétől kiegeket kapjon,
tervezésről beszéltem, 21éves kora után kellett volna kiegeket kapnia jelen esetben.!
és legendáról van szó!!! hány darab is születik egy szezon alatt ? majd éli meg a 21-22éves kort edzve

ha már rákérdeztél én passzolást és KV edzek idén többnyire , és tudod pont ez a problémám hogy 4-es tempoval centert 100k fizuval az életbe nem fogok elkezdeni edzeni mert nem lehet vele eredményt elérni.
ezért is mondom el ismét hogy nem a főskilleket kellene húzni 21-22éves korukban a III-IV. ligában fejlődö ECS/ C-nek hanem kiegeket hogy ha ugy adódik legyen olyan I. -II. osztályú csapat aki átveszi majd!
különben meg most vagyok a 6.szezonomban ezalatt 1 U21-es válogatottat neveltem 1-majdnem az lett , 1 remélem az lesz jövőre .
ugy hogy nem hiszem hogy engem kellene számon kérni edzés téren...

Advertisement