Végigolvastam a hozzászólásokat. Elnézést, hogy csak most reagálok, de most van időm, és hogy eddig eltartott, az egyben azt is jelenti, hogy most felpörgött a válogatott topik.
Nézzétek, többször is elmondtam a fórumokon már, hogy abban a korosztályban, akiknek most kell beérnie, és bekerülnie az NT-be, egyszerűen nem volt olyan, akit lett volna értelme multizni (erőcsatárokról, centerekről beszélek). Sorakoztak szépen a Lakatosok, az Orthok, a Pásztorok, a Sultzok, a Kubatovok, a Drazinák, a Lukácsok meg a Fónagyok, és ezek csak azok, akik most eszembe jutottak, és persze nem szabad kifelejteni azokat sem, akik a jelenlegi keretben vannak, mert azok sem születtek multisnak. Az egyedüli kivétel Plotár, akiből lehetett, és tudtunk is értékelhető kieges játékost csinálni. Tele voltunk folyamatosan olyan játékosokkal, akiknek hemzsegtek az 1-es meg a 2-es kiegjei. Lakatos volt a legszebb példa (azóta visszavonult), akinek egy skillt kivéve mindene 1-es volt. Minden egyes választási kampány során előjön a magas játékosok multizásának ügye, viszont aki úgy gondolja, hogy elvesztek/nek a rossz rendszer miatt játékosok, annak meg is kellene mutatnia, hogy melyik volt az a játékos.
Mostanra úgy gondolom, hogy van egy olyan kinti sora a válogatottnak, alapskilles és multis játékosokból egyaránt, amilyen a története során még sosem volt, bármilyen támadásra alkalmas a gárda 1-3 posztig, és mivel többen még edződnek, ez javulhat. Bárki elhiheti, hogy nekem is baromi szar érzés, hogy ehhez nem sikerült hozzátenni a szükséges benti játékosokat, de úgy gondolom, hogy ezzel kapcsolatban szezonok óta hugyozok széllel szembe.
Emellett amikor olyan játékos került átadóra, akinek hatékonyan tovább lehetett volna edzeni a kiegjeit, ők nem maradtak itthon, pedig hirdettük őket (például Aczél, Paulik voltak ilyenek). Tham esetében absziolút fair ajánlatot tettünk a tulajnak, de nem adta el, annak ellenére, hogy korábban több esetben is árulta. Természetesen nem edz főskillt, és valahányszor írok neki, mindig megígéri a következő szezonra. Aztán meg az azt következőre...
Volt egy-két olyan játékos, aki határeset volt multi szempontjából, Keindl vagy éppen Pintácsi, szintén külföldön veszítették el az esélyüket a válogatottságra.
Így azért elég nehéz lett volna...
Krizsán esetében 4/4-es dobású, 2-es passzolású játékosról beszélünk, ha jól veszem ki az elmúlt szezon hozzászólásaiból, akkor nem ilyen jellegű játékosokat szeretnétek látni a válogatottban, hanem cseh és lengyel űrmanókat, csak azokat elég nehéz összehozni felhozatal nélkül.
A sokat kereső kontra kevesebbet kereső magas emberekről annyit, hogy ideális esetben egy NT-ben legalább 18-as védekezésnek kellene alapnak lennie, és mivel most 2 pontos mánia tombol a BB-ben, ehhez aligha érdemes 18-nál alacsonyabb 2 pontost edzeni. Már ott vagy a 180k-nál. A védekezés edzését nem tudom külföldön elérni, folyamatosan húznom kell lefelé a bekerülésnek a határát, emeleltt pedig próbálok arra alapozni, hogy inkább az itthon játszók kapjanak bizalmat.
Sokat emlegetitek a lengyel, a cseh stb. csapatokat, sőt, ha jól emlékszem, valaki a chilei csapatot is felhozta példának legutóbb.
Kérnék egy gyors kattintást mindenkitől. Erre a három csapatra. Az lenne a kérdésem, hogy melyik az az ECS/C kulcsjátékosuk, aki jelentősen kevesebbet keres 200k-nál, a chileiből pedig azt is megkérdezném, hogy melyik az, aki egyáltalán kevesebbet keres, mint 200k. Ha 150-nél gond van, az multisnál is gond lenne. A főskill edzését pedig nem tudom elérni, ezt még egyszer kiemelem.
A főskillek agyon brutalizálásával én sem értek egyet, abszolút multi párti vagyok, viszont az a gond, hogy külföldön is akkora a főskill, mint nálunk (ha nem jobb), csak ott van mellette a kieg is. Jól jött volna egy erős felhozatal, ami nem volt, akkor most lenne 2-3 jó multisunk, 15-ös védekezéssel.