BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Cimi

To: Domi
This Post:
00
215892.489 in reply to 215892.488
Date: 2/5/2013 11:48:03 AM
Overall Posts Rated:
146146
Én minden legenda potos centernek megmondtam,hogy a szezon végén keresse meg az NT kapitànyt.
Most én mondtam meg mit edzen. A baj ha nem nyomjuk fel az alapskilleket nem érünk el eredményt u21-ben.
Kérdezzétek meg Dzsevaszt milyen magas embert kintre edzeni:-)

This Post:
00
215892.490 in reply to 215892.488
Date: 2/5/2013 11:55:14 AM
Overall Posts Rated:
350350
Megírtam neked pm-ben, hogy kételyeim vannak a 4-es tempó 8-9-re való edzésével. Ugyanis rengeteg idő, hasztalan dolog egy 210-es embernél.
Ha 6-ról indult volna elgondolkodunk a multin. Sajnos nem mindenkit lehet orrba-szájba multizni, de szerintem ezt te is látod.
Az u21-nél 6-os kiegészítő skill, amikor azt mondjuk multizható. DE olyan kieggel (tempó/passz/labdvez/technika) 3-4 évente jön világra 1-1 legenda (pl Leszkoven).

Továbbá, véresen komolyan kérdezem: Ha meg tudod mondani mennyivel jobb számszerűen egy multis, mint egy erősebb főskillű játékos, akkor kinevezlek Buzzerista pápának. Hány % -ot jelent pl dobott pontban a multi, ha egyáltalán jelent bármennyit is?

Konkrét példát mondtam neked: Pádárról írtam, hogy jelen állás szerint minimális sansza van az u21-re nemhogy az NT-re...
Ugyanis feleslegesen multizzák (tovább), ahelyett, hogy fő skillt kapna! Akkor miért is kell nekünk multizni??
Pádár sanszosan nem lesz se u21, se NT játékos. Egy kísérleti nyúl valójában, ami nem jól sült el.
Pont az általad hiányolt multizás következtében lett a válogatott számára selejt.

Azt is írtam, hogy még ma is a monsterek vannak divatban. Lásd szerbek vb és EB-győztes csapatát, ahol 22 korukra 3 db 170-200-as center "sikeredett". Annyi difivel, hogy ott átveszik az elitligások és kieget adnak a horror fizus embernek. Ők nem restellik a dolgot...
Miért kell számon kérni ha nem multizunk?
Mi a lehető legtöbbet kihozzuk az adott játékosokból - igazi maximalista módján. Ez talán halálos bűn?
Tragédia, ha megnyerünk pl egy világversenyt vagy kijutunk a vébére?

From: Wolwerine

This Post:
00
215892.491 in reply to 215892.488
Date: 2/5/2013 12:03:28 PM
Overall Posts Rated:
190190
Elmondom, miért: kiemeltél egy játékost, aki TALÁN a mi hibánkból veszhet el, mert még nem veszett el, mivel nyugodtan el lehetne kezdeni edzeni még most is. Ha 21 éves kora óta tempót kap, mennyi lenne a fizetése, mondjuk 120-130k kb.Ugyanannyi kb az eltartása, tehát semmin sem változtatsz. Évente 2-3-at termeltünk ki ilyet szerintem az utóbbi időben, akik hova is kerültek? Külföldre? Tehát a megfelelően edzett játékosokat sem vette át senki, mégse mondta senki a fórumon, milyen jól kineveltétek, csak így tovább, de az egy szem talán elvesztegetett ember egyből böki pár ember csőrét, mert labdázták is páran a beírásodat. A játékos egyébként sem elvesztegetett, hiszen pontosan ugyanannyi edzést kapott, és hiába állnának 15-16 között a skilljei, azokat is fel kellene húzni 18-ra. Pontosan ugyanoda jön ki egy szezon edzéssel mind a kettő.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
215892.492 in reply to 215892.1
Date: 2/5/2013 12:09:29 PM
Overall Posts Rated:
350350
Még egy gondolat:

Ha valaki tudna nekünk segíteni abban, hogy a külföldre került magas embereket edzék kérésünk szerint és ebben tudna segíteni, az ne habozzon! Ossza meg velünk a "titkot" mit és hogyan kommunikáljunk, hogy 22 év fölött is edzék benti skillre a játékosainkat.
Előre is köszönjük a tippeket/ javaslatokat!

Végezetül ugye megbocsájtjátok, hogy van pozitív példa is! Mert minket csak kritikával illetnek...

(23008545) Korrekt fizetés , hazai klubnál van és multis

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/5/2013 12:15:37 PM

This Post:
00
215892.493 in reply to 215892.490
Date: 2/5/2013 12:14:11 PM
Overall Posts Rated:
1515
Szerintem elég egyértelmű a szituáció és sajnos nincs olyan megoldás rá ami az U21-nek és az NT-nek is kedvezne. Nyilván az U21-re a legfontosabb, hogy a főskillekben legyen erős egy center, a probléma viszont az, hogy 22 éves korára lesz egy "monster" horribilis fizetéssel akit alsóbb ligások már nem tudnak eltartani. Többen írják, hogy ezeket a játékoskat 1. osztályosoknak kéne átvenni és kiegre edzeni, nos aki átvesz első ligába egy ilyen fizetésű centert és nekiáll teszem fel IR-ben edzetni szezon közben azt valószínűleg nem érdekli az eredményesség és nem hiszem, hogy ezzel sokan így lennének az MKL-ben. Mellesleg én is sokkal jobban preferálok egy multisabb centert, mint egy monoskilleset, tapasztalataim szerint számít a különbség. Így viszont az NT-nek csökken a merítési lehetősége, mert nagyon sok center megragad egy közepes szinten.

A multizás korábbi elkezdésével nem szállna el úgy a fizetése egy játékosnak és a kereslet is nagyobb lenne rá egy esetleges eladásnál, továbbá I. osztályú csapat is szívesebben vesz át olyan játékost akinek már csak mondjuk főskillt kell edzeni. Nyilván így meg az U21 gyengül a fentebb írt okok miatt. Eléggé zsákutca ez a helyzet, szerintem az egyetlen normálisabb megoldás, hogy kiválasztanak az illetékesek magas potú játékosokat akiknek a kezdő skilljei is jobbak (tudom, hogy ritka...) és azok már inkább NT-re lennének készítve, az U21-re kevésbé koncentrálva.

From: Cimi

This Post:
00
215892.494 in reply to 215892.493
Date: 2/5/2013 12:48:05 PM
Overall Posts Rated:
146146
A jelenlegi keretben is van 2 játékos akivel lehetne mit kezdeni. Mindkettö 211 cm ami nem vészes annyira.
Röströl van szó és Végváriról.

From: kaygee
This Post:
00
215892.495 in reply to 215892.494
Date: 2/5/2013 2:23:42 PM
Overall Posts Rated:
173173
Végigolvastam a hozzászólásokat. Elnézést, hogy csak most reagálok, de most van időm, és hogy eddig eltartott, az egyben azt is jelenti, hogy most felpörgött a válogatott topik.

Nézzétek, többször is elmondtam a fórumokon már, hogy abban a korosztályban, akiknek most kell beérnie, és bekerülnie az NT-be, egyszerűen nem volt olyan, akit lett volna értelme multizni (erőcsatárokról, centerekről beszélek). Sorakoztak szépen a Lakatosok, az Orthok, a Pásztorok, a Sultzok, a Kubatovok, a Drazinák, a Lukácsok meg a Fónagyok, és ezek csak azok, akik most eszembe jutottak, és persze nem szabad kifelejteni azokat sem, akik a jelenlegi keretben vannak, mert azok sem születtek multisnak. Az egyedüli kivétel Plotár, akiből lehetett, és tudtunk is értékelhető kieges játékost csinálni. Tele voltunk folyamatosan olyan játékosokkal, akiknek hemzsegtek az 1-es meg a 2-es kiegjei. Lakatos volt a legszebb példa (azóta visszavonult), akinek egy skillt kivéve mindene 1-es volt. Minden egyes választási kampány során előjön a magas játékosok multizásának ügye, viszont aki úgy gondolja, hogy elvesztek/nek a rossz rendszer miatt játékosok, annak meg is kellene mutatnia, hogy melyik volt az a játékos.

Mostanra úgy gondolom, hogy van egy olyan kinti sora a válogatottnak, alapskilles és multis játékosokból egyaránt, amilyen a története során még sosem volt, bármilyen támadásra alkalmas a gárda 1-3 posztig, és mivel többen még edződnek, ez javulhat. Bárki elhiheti, hogy nekem is baromi szar érzés, hogy ehhez nem sikerült hozzátenni a szükséges benti játékosokat, de úgy gondolom, hogy ezzel kapcsolatban szezonok óta hugyozok széllel szembe.

Emellett amikor olyan játékos került átadóra, akinek hatékonyan tovább lehetett volna edzeni a kiegjeit, ők nem maradtak itthon, pedig hirdettük őket (például Aczél, Paulik voltak ilyenek). Tham esetében absziolút fair ajánlatot tettünk a tulajnak, de nem adta el, annak ellenére, hogy korábban több esetben is árulta. Természetesen nem edz főskillt, és valahányszor írok neki, mindig megígéri a következő szezonra. Aztán meg az azt következőre...

Volt egy-két olyan játékos, aki határeset volt multi szempontjából, Keindl vagy éppen Pintácsi, szintén külföldön veszítették el az esélyüket a válogatottságra.

Így azért elég nehéz lett volna...

Krizsán esetében 4/4-es dobású, 2-es passzolású játékosról beszélünk, ha jól veszem ki az elmúlt szezon hozzászólásaiból, akkor nem ilyen jellegű játékosokat szeretnétek látni a válogatottban, hanem cseh és lengyel űrmanókat, csak azokat elég nehéz összehozni felhozatal nélkül.

A sokat kereső kontra kevesebbet kereső magas emberekről annyit, hogy ideális esetben egy NT-ben legalább 18-as védekezésnek kellene alapnak lennie, és mivel most 2 pontos mánia tombol a BB-ben, ehhez aligha érdemes 18-nál alacsonyabb 2 pontost edzeni. Már ott vagy a 180k-nál. A védekezés edzését nem tudom külföldön elérni, folyamatosan húznom kell lefelé a bekerülésnek a határát, emeleltt pedig próbálok arra alapozni, hogy inkább az itthon játszók kapjanak bizalmat.

Sokat emlegetitek a lengyel, a cseh stb. csapatokat, sőt, ha jól emlékszem, valaki a chilei csapatot is felhozta példának legutóbb.

Kérnék egy gyors kattintást mindenkitől. Erre a három csapatra. Az lenne a kérdésem, hogy melyik az az ECS/C kulcsjátékosuk, aki jelentősen kevesebbet keres 200k-nál, a chileiből pedig azt is megkérdezném, hogy melyik az, aki egyáltalán kevesebbet keres, mint 200k. Ha 150-nél gond van, az multisnál is gond lenne. A főskill edzését pedig nem tudom elérni, ezt még egyszer kiemelem.

A főskillek agyon brutalizálásával én sem értek egyet, abszolút multi párti vagyok, viszont az a gond, hogy külföldön is akkora a főskill, mint nálunk (ha nem jobb), csak ott van mellette a kieg is. Jól jött volna egy erős felhozatal, ami nem volt, akkor most lenne 2-3 jó multisunk, 15-ös védekezéssel.

From: Domi
This Post:
00
215892.496 in reply to 215892.495
Date: 2/5/2013 4:42:21 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Bascat és Kaygee sztem nagyon jó dolgokat írt le.

Krizsán esetében nem kellett volna agyonmultizni (7es kv) ezt egy szóval nem mondtam.. egyedül a tempo az érintett dolog ebben az esetben min 50-70ezerrel kevesebb lenne a fizuja jövőre. nem beszélve mennyivel többet érne most.
ami nekem kiderült az egészből az az hogy a tempót ti nem favorizáljátok, Gila elmondta hogy van egy min. 2 pontos szint amit el kell érni u21 -végére...
arra is kiváncsi lennék hogy sztetek melyik a jobb:
15 2pontos 9-es tempoval
17-es 4-es tempoval.
lehet hogy csak én gondolom ugy hogy a tempo nagyon nagyon fontos?

chilei csapatban persze marha magas fizetésű játéksok vannak de van kimondott Center a keretükben?

én kezdem megérteni a TI mármint az U21 stáb részét hogy cél minél magasabb alapskillek...

csak azt is meg kellene érteni hogy a nevelő klubnak és az I- ligás csapatoknak az az érdekük hogy ha ne szökjön fel az egekbe a játékos fizuja...és egyszerűbb sztem 24-25éves korban főskill edzést csinálni mint 24-25éves korban csak tempot adni neki...(már csak a fizetése miatt is)
pl Krizsán csak 22éves, 24-25éves korárá ugy is odaérhetne a nagyválogatottba ha csak 3*15-ős lenne most a főskillei.
nem tudom Kaygee mennyire favorizálja a tempot.. de 182pontossal és 4-es tempoval nem hiszem hogy lehetne válogatott... bár most már nem tudom.

mindegy én nem akartam senkit sem megbántani(remélem nem is bántottam meg) ezt szeretném letisztázni és bűnöst se kerestem, annyi történt mivel próbálok próbáltam segíteni a tulajnak és az ő és a válogatott érdekeit néztem , és nekem nem stimmelt valami.

egy dolgot megígérek itt , ha maradok huzamosabb ideig I ligába és végeztem Csiki edzésével, ha lesz olyan 22-23éves ECS/ C akinek normális kieg skilljei vannak és csak a főskilleket kell majd húzni neki én bevállalom azt!

This Post:
00
215892.497 in reply to 215892.496
Date: 2/5/2013 5:56:57 PM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Na, örülök, hogy nekem is csak most van időm, olvastam vagy 20 hsz-t egyhuzamban, ráncoltam a homlokom, de aztán nagyjából kisimult :)

Nekem ez jött le a sztoriból:

Domi javító szándékkal, senkit nem fikázva leírt egy általa problémás nevelést - egyetértek vele.
Nem értettem, hogy miért ugrottatok neki, minden fórumozó tudja, hogy komoly munka folyik a scoutoknál, és azt is, hogy nem lehet 20 játékos csapatát rendbe rakni, pláne, ha nem kérdez az illető.

(A probléma felvetése helytálló, nem kell megsértődnie senkinek, aki észreveszi, hogy a király fenekén kiszakadt a nadrág, nem ő a hibás, de nem is feltétlenül a szabó, de az sem biztos, hogy a király.)

Egyetértek Domival, ennek a játékosnak sokkal inkább úgy kellene kinézni, ahogy ő leírta.
Ezért volt az az elképzelés, hogy a legendákat nem U21-re kellene kitalálni, hanem NT-re. U21-ben a 8-9-es potosok bőven jók főleg alapskillre.

A Ligában játszótól csak akkor várjuk el a 170k-s center külső edzését, ha ki akar esni, mint most pl Hukli, egyébként kizárt dolog. II.-III.osztályból könnyen mondhatjuk meg a frankót, de más f...val ne verjük a csalánt.

Konklúzió:
A rendszer jól van kitalálva, jól működik, de itt-ott lehet finomítani rajta! Domi erre hívta fel a figyelmet - legalábbis nekem ez jött le. Tökéletesítsük tovább a rendszert, és a legendákat bizony állítsuk meg 15 körül, utána kiegeket kapjon, hogy hosszú távon hasznos és fenntartható legyen Liga és NT számára is. (nem a fakezűekről beszélek, mint Tasi volt anno)

From: Norbi

This Post:
00
215892.498 in reply to 215892.496
Date: 2/5/2013 6:00:08 PM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Én örülök annak, hogy felhoztad ezt a dolgot, mert ebből lehet tanulni mindenkinek. Elolvastam minden hsz-t ebben a témában és nem hiszem, hogy ezzel bárkit is megbántottál, eddig sem úgy vettem ki az írásaidból, hogy szurkálódós srác lennél.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy valóban kb 3-4 szezononként születik 1-2 ilyen játékos -ahogy már ezt többen említették- akit multizni is lehet, de ehhez még hozzájön az, hogy ebből még vesznek is el playák (bot csapathoz kerül, kirúgják draft után)...szóval nem elég, hogy kicsi a merítés, de még általában szerencsénk sincs ilyen téren.

This Post:
00
215892.499 in reply to 215892.497
Date: 2/6/2013 3:06:44 AM
AndrashidaKK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
5656
Ott a pont.

Advertisement