BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 19

Sezon 19

Set priority
Show messages by
This Post:
00
208436.62 in reply to 208436.56
Date: 2/11/2012 6:44:01 PM
Overall Posts Rated:
44
Moim zdaniem transfer, ktory zrobili Hawks wcale nie byl zly. Raz - spada duzy kontrakt, dwa - czlowiek ma 33 lata i gra na pozycji PF, a jak wiemy, wysokich trenuje sie latwiej przez co ich wartosc rynkowa nie jest najwyzsza, a z racji wieku zaczna spadac tez umiejetnosci. 200k to duzo dla klubowego budzetu, tym bardziej, ze Hawkeyed nie zmienil cen biletow. Swoja droga wspolczuje mu, zobaczyc na hali o polowe mniej kibicow - bolenosc.

Ja zapozalem sie dzis z Antkiem Burdzym... calkiem sympatyczny chlopak :) Qesti gratuluje wygranej i Antka!
Z racji planow treningowych poczatek sezonu bede mial raczej ciezki. Sklad bede chail przemodelowac ale pewnie dopiero w okolicach olowy marca. Do tego czasu trzeba probowac wyrywac zwyciestwa i nabijac entuzjazm.

Slabo troche, ze zaczalem meczem na wyjezdzie, przez to frekwencja na najblizszym meczu nie bedzie zbyt duza.

This Post:
11
208436.63 in reply to 208436.61
Date: 2/11/2012 7:01:39 PM
Overall Posts Rated:
7474
Na tyle zespołów niemożliwym jest, aby trafiali się sami "dusigrosze" i wizjonerzy na 5 kalendarzowych lat do przodu, co finalnie też nie musi się okazać takie bardzo przenikliwe i słuszne - dodajmy.

Wcześniej wydawało mi się, że wiem co robię. Wszystko było niby idealnie zaplanowane. A na ewentualne sukcesy czas jeszcze miał przyjść. Wszystko było podporządkowane treningowi. W międzyczasie awansowałem do II ligi, więc odwlekałem zmianę treningu na ten najbardziej niewygodny. Zdecydowałem się dopiero w zeszłym sezonie. Moim piątym sezonie w II lidze. Wcześniej wydawało mi się też, że najlepiej trenować trzech dość podobnych do siebie zawodników. Co okazało się nieprawdą, bo... Zmieniając trening na taki, przy którym muszą grać poza swoją domyślną pozycją robi się bardzo niefajnie albo w ataku albo w obronie. Albo nawet w obu. Zależy jak wyglądał plan treningowy wcześniej. Także ten długofalowy plan nie był znowu taki idealny. Kosztował mnie degradację do III ligi.

This Post:
00
208436.64 in reply to 208436.63
Date: 2/11/2012 8:00:18 PM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6969
Tak to bywa z tym treningiem. Masz do niego imponującą cierpliwość - mi jej często brakuje. Nie umiem tego robić kosztem wyników (chyba, że w meczach z rywalami poza zasięgiem).

Ale mam marzenie, żeby wytrenować niebawem gracza pod siebie na całą karierę. Może się uda. Początkowo długie lata sparingów poza składem, zanim będzie gotowy.

PS Mam jednego gracza od samego początku gry. Ze startowej, losowej zbieraniny grajków pochodzi nie kto inny jak Amadeusz Augustyn (wtedy18-letni), tyle, że w piątej lidze taki nieoszlifowany zupełnie koleś może być od razu starterem. Zaczyna swój 10-ty sezon u mnie. Czas pokaże co będzie dalej.

This Post:
00
208436.65 in reply to 208436.64
Date: 2/12/2012 9:53:25 AM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
Kurcze czytam kilka ostatnich wpisów i ..... widzę ogrom wiedzy i duże doświadczenia no no Kozacy z was
Myślę że sporo się nauczę w tej lidze
PS
Bolesławie III Krzywousty wpadaj na nasze forum jak najczęściej bo jak to przysłowie mówi " mądrego warto posłuchać "

This Post:
11
208436.66 in reply to 208436.65
Date: 2/12/2012 9:56:03 AM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
a i zapomniałem .... Hawkeyed i Bolesław III Krzywousty otrzymują za swoje posty piłeczki ;)
pozdrawiam

This Post:
00
208436.67 in reply to 208436.66
Date: 2/13/2012 9:05:00 AM
Anwil Broniszew
III.11
Overall Posts Rated:
2626
O kurcze panowie tyle postów ze nie nadarzam tego wszystkiego czytac haha:P nie bylo mnie raptem 3 dni na forum a to taka heca:)
Myslę ze wszyscy skorzystamy z tego ze na forum beda goscic tak doswiadczeni gracze jak Hawkeyed i Bolesław III Krzywousty. Panowie naprawde szacun:)
Jezeli chodzi o I kolejke to niestety kompletny falstart;/ MKS Podlasie zaskoczylo mnie swoja tkt ofensywna i niestety obrona ustawiona w innym kierunku nie dawala sobie rady;/ Poza tym gratki robert1978. Niestety nastawienie zrobilo swoje oraz wyjazd ale nic takiego sie nie stalo bo gramy dalej i teraz czeka mnie kolejny ciezki pojedynek tym razem z liderem z Jasła:)
W duzej mierze do porazki przyczynily sie faule i rzuty osobiste bo przeciwnik trafil ich o 9 wiecej co przyczynilo sie do 5 punktowej porazki.
Jezeli chodzi o dyskuje o Mighty Hawks to naprawde ciezka sprawa:P pensje robia swoje a frekwencja jest nieciekawa wiec sprzedaz gracza i zaoszczedzenie 60 k tygodniowo to calkiem sporo mimo tego ze nie byl taki drogi:) w przeciagu sezonu zostanie 1 mln w klubie wiec to spora kaska:) wiec warto bylo a nie ma szans zeby utrzymac sklad z II ligi w III:P mozna szybko zbankrutowac:D

This Post:
00
208436.68 in reply to 208436.67
Date: 2/13/2012 3:07:07 PM
dzięki ,cały tamten sezon grałem praktycznie jednym ustawieniem i nie angażowałem się za bardzo w przeglądanie kadr innych zespołów, w zabawę w taktykę ,trening itp, teraz "obiecuję" poprawę i zacznę bawić się troszkę poważniej....

This Post:
00
208436.69 in reply to 208436.68
Date: 2/13/2012 5:22:27 PM
Hegemonia Białystok
PLK
Overall Posts Rated:
6969
Dziękujemy za uznanie Panowie.

PS Ceny na liście transferowej są nieprawdopodobne coraz bardziej, parę sezonów temu byłyby nie do pomyślenia. Fajnie, że nie trzeba żmudnie zbierać kasy przez nie wiadomo ile czasu na atrakcyjnego gracza. Z drugiej strony innym drużynom łatwiej "gonić" contender'ów. W sytuacji beniaminka jedna i druga "strona" jest korzystna. Gorzej sprawa się przedstawia dla najlepszych w lidze, aspirujących do awansu, wszak drużyn depczących im po piętach może przybywać więcej i w szybszym czasie.

Last edited by Bolesław III Krzywousty at 2/13/2012 7:49:43 PM

This Post:
00
208436.70 in reply to 208436.69
Date: 2/13/2012 6:01:36 PM
Overall Posts Rated:
44
Czasy troche sie zmienily. Dla przykladu 10 sezonow temu kupilem PF za 500k $ - pensja 10tys :) dwa sezony wstecz za taka sama kwote kupilem goscia z pensja 39 tys.
Fakt, ze dla beniaminkow sytuacja moze byl lekko ulatwiona ale z drugiej strony tez mozna sie bardzo latwo przeliczyc. Dwa razy do trzeciej ligi wchodzilem po rozegraniu jednego sezonu w czwartej. Teraz na awans musialem czekac 3 sezony, a co gorsza pozegnalem sie z zawodnikiem, ktorego mocno trenowalem przez kilka lat. Moze nie z wielka pensja ale to esencja defensywnego SFa grajacego i pod koszem i na obwodzie. W tym momencie wlasnie takiego kogos mi brakuje w zespole.

This Post:
00
208436.71 in reply to 208436.70
Date: 2/14/2012 3:10:36 AM
Anwil Broniszew
III.11
Overall Posts Rated:
2626
Wszystko zmienia sie z biegiem czasu:) Pamietam ze kilka sezonow temu trenowalem zawodnikow podkoszowych bo to sie najlepiej oplacalo a pozniej wszystko padlo na leb na szyje i wytrenowanego zawodnika ciezko bylo sprzedac albo poszedl za kwote mniejsza niz byla na niego wydana wiec dzisiejsze ceny takze sa zaskoczeniem ale ten proces juz sie nasilal od jakiegos czasu:) Ale wlasnie pozwala to na szybkie wyrownanie sie zespolow i jescze lepsza i zacieta walke o awans:P Beniaminkowie z pewnoscia po lekkim wzmocnieniu nie sa skazani bezposrednio na spadek i o to chodzi bo duzo sie dzieje:)

This Post:
22
208436.72 in reply to 208436.71
Date: 2/14/2012 5:42:39 AM
Bieszczadzkie Anioły
II.1
Overall Posts Rated:
306306
A ja nie zgodzę się z Tobą.
Tak drastyczny spadek cen zawodników niekorzystnie wpływa na atrakcyjność tej gry ponieważ średnio rozgarnięty "manager" bez konieczności korzystania ze swoich szarych komórek może skleić "niezły" skład w bardzo krótkim czasie i awansować do IV , III ligi .
Nie zaprząta sobie głowę treningiem i innymi zawiłościami tej gry (po prostu się nie rozwija).
Wystarczy że kupi kilku tanich dziadków i.... udaje wielkiego znawcę tematu ;( , po 2 sezonach wymieni ich bo będą mieli 34-35 lat na młodzież która będzie o 2,3 lata młodsza i takim składem będzie się "ślizgał".
W tej grze nie tylko chodzi o rozegranie 2 meczy w tygodniu, ale także rozwój całego klubu (personel , hala i UDZIELANIE SIĘ NA FORUM ...) , powinno się też starać jak najlepiej wykorzystać trening (nie tylko ustawiać kondycję i formę tak jak w przypadku 30 latków) , kupować "perełki" tj. młodych zawodników (tu właśnie można się wykazać jako niezły gracz) do treningu a potem sprzedać z zyskiem, a za tą kasę dalej rozwijać klub i awansować do wyższych lig.
Tak zdobyty awans powinien cieszyć najbardziej, a nie awans zdobyty oldbojami bez włożenia nawet minimalnego wysiłku ze strony "pseudo managera "
A o braku emocji i walki to bym się nie martwił bo zajadzie się spora ilość ambitnych, którzy nie mają ochotę iść na skróty
Więc mam nadzieję że taki stan rzeczy jest przejściowy.
Dobrym rozwiązaniem było by gdy gracz w wieku 31 i starszy tracił swoje atuty i pensję bardzo szybko tak aby bardziej opłacało się kupić młodego zawodnika !!!
PS
Wiem że teraz nasz Rząd zamierza wydłużyć wiek emerytalny do 67 lat , ale my " Nie idźmy tą drogą" (tu podparłem się słowami naszego byłego Prezydenta " ............ i ty psie sabo nie idźcie tą drogą" )

Last edited by ****Miś**** at 2/14/2012 7:29:41 AM

Advertisement