A ja nie zgodzę się z Tobą.
Tak drastyczny spadek cen zawodników niekorzystnie wpływa na atrakcyjność tej gry

ponieważ średnio rozgarnięty "manager" bez konieczności korzystania ze swoich szarych komórek może skleić "niezły" skład w bardzo krótkim czasie i awansować do IV , III ligi .
Nie zaprząta sobie głowę treningiem i innymi zawiłościami tej gry (po prostu się nie rozwija).
Wystarczy że kupi kilku tanich dziadków i.... udaje wielkiego znawcę tematu ;( , po 2 sezonach wymieni ich bo będą mieli 34-35 lat na młodzież która będzie o 2,3 lata młodsza i takim składem będzie się "ślizgał".
W tej grze nie tylko chodzi o rozegranie 2 meczy w tygodniu, ale także rozwój całego klubu (personel , hala i UDZIELANIE SIĘ NA FORUM ...) , powinno się też starać jak najlepiej wykorzystać trening (nie tylko ustawiać kondycję i formę tak jak w przypadku 30 latków) , kupować "perełki" tj. młodych zawodników (tu właśnie można się wykazać jako niezły gracz) do treningu a potem sprzedać z zyskiem, a za tą kasę dalej rozwijać klub i awansować do wyższych lig.
Tak zdobyty awans powinien cieszyć najbardziej, a nie awans zdobyty oldbojami bez włożenia nawet minimalnego wysiłku ze strony "pseudo managera "
A o braku emocji i walki to bym się nie martwił bo zajadzie się spora ilość ambitnych, którzy nie mają ochotę iść na skróty

Więc mam nadzieję że taki stan rzeczy jest przejściowy.
Dobrym rozwiązaniem było by gdy gracz w wieku 31 i starszy tracił swoje atuty i pensję bardzo szybko tak aby bardziej opłacało się kupić młodego zawodnika !!!
PS
Wiem że teraz nasz Rząd zamierza wydłużyć wiek emerytalny do 67 lat , ale my " Nie idźmy tą drogą" (tu podparłem się słowami naszego byłego Prezydenta " ............ i ty psie sabo nie idźcie tą drogą" )
Last edited by ****Miś**** at 2/14/2012 7:29:41 AM