ΜΕΡΟΣ Γ: Η Άνοδος στην Α1
"Η ομάδα ή θα ανέβει στην Α1 ή τέλος! Κάτι σαν προσωπικό στοίχημα μετά από πολλές σεζόν στο παιχνίδι"Το ασανσέρ συνεχίζεται όμως, και άμεσα (Σεζον 44) ξανά ανεβαίνεις στη ΙΙ.4, το μέρος που είχες παίξει τους πρόσφατους τελικούς σου για άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Πλέον πιο έμπειρος και αποφασισμένος από ποτέ?
Νομίζω ότι από την σ37 μπήκε η ιδέα της ανόδου. Καθότι η μπαζερμπιτική παρέα είχε αποχωρήσει το ενδιαφέρον ήταν η Α1. Μέχρι τότε μάλλον κοιτούσα περισσότερο να αγοράζω σε καλή τιμή, να προπονώ και να πουλάω ακριβότερα.
Την επομένη πωλείται ο Ρώσος σούπερσταρ, η ομάδα βγαίνει 2η και πάει στον τελικό σπάζοντας την έδρα των Enjoy Bulls (είχε κάνει το απόλυτο) στα ημιτελικά. Αντίπαλος η Arsenal kalamakiou. Η σειρά πηγαίνει στα τρία παιχνίδια, αλλά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.
Η προσπάθεια για άνοδο συνεχίζεται και τη σ46, αλλά σταματάει στα ημιτελικά, ενώ τη σ47 φτάνει πάλι στον τελικό. Στην αντίπερα όχθη ο Stelaios του 22-0! Μία σειρά που κερδίζει το φαβορί με 2-0. Πιθανότατα θα πήγαινε σε τρίτο αγώνα (τραυματισμός βασικού σέντερ στο 1' και αποβολή γκαρντ μετά από 27 λεπτά), αλλά δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Ωστόσο, ο επιμένων νικά! Και κάπως έτσι φτάνουμε στη σεζόν 48 όπου η ομάδα κάνει το απόλυτο και με 2-0 στον τελικό απέναντι στον Linchem B.C. πανηγυρίζει την άνοδο στην Α1. Βέβαια η άνοδος είχε εξασφαλιστεί από το καλύτερο ρεκόρ, αλλά ήθελα και τη νίκη στον τελικό.
Εδώ να αναφέρω κάτι που έχω ξαναπεί. Πριν το ξεκίνημα της σεζόν είπα ότι η ομάδα ή θα ανέβει στην Α1 ή τέλος! Κάτι σαν προσωπικό στοίχημα μετά από πολλές σεζόν στο παιχνίδι.MVP της σεζόν ανόδου (48), ο Φινλανδός Jani Tolski (43027940), ο οποίος συνέχισε να ταλαιπωρεί τις αντίπαλες άμυνες και στην Α1 για αρκετές σεζόν. Αν όχι τον Τόλσκι, τότε ποιον ή ποιους θα έχριζες αγαπημένους σου παίκτες στην μέχρι τώρα ιστορία της ομάδας?
Τόλσκι εσύ σούπερσταρ! Είχε κάνει απίστευτη σεζόν. Καλή ερώτηση. Χμ... Δεν ξέρω εάν έχω κάποιον αγαπημένο. Σαν παίκτης μου άρεσε ο Κάνα που πουλήθηκε πρόσφατα, αλλά έκατσε λίγο. Νομίζω ο Φινλανδός που ήταν ακρογωνιαίος λίθος στην άνοδο αλλά και τις πρώτες χρονιές στην Α1 αξίζει μία θέση στο Ηall of Fame των "νυχτερίδων" καθώς μπορείς να πεις ότι άλλαξε την ιστορία του συλλόγου. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Pantelaki Tsirigkidi
(29979175) ο οποίος αγωνίστηκε στη Βαλένθια για 13 σεζόν! Ίσως ο παίκτης με τις περισσότερες σεζόν ως "νυχτερίδα". Δε ζητούσε πολλά (17.096), με ωραίες άμυνες τριαριού και καλά δεύτερα. Ο ορισμός της τιμιότητας. Νομίζω ο Τόλσκι και ο Τσιριγκίδαρος είναι οι δύο αγαπημένοι μου παίκτες.
Έχεις κάποιο buzzerbeaterικό παίκτη που θαύμαζες παλαιότερα και θα ήθελες να τον είχες στην ομάδα σου? Αντίστοιχα, ποια θα έλεγες ότι είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Valencia (εντός ή εκτός Ελλάδος)?
Κάτσε να το σκεφτώ. Δεν ξέρω, ο Παπαρέτος ήταν παικτάρα αλλά ζητούσε τα μαλλιοκέφαλά του! Δε μου έρχεται κάποιος. Κοιτάω τι γίνεται στο BBB αλλά και στο BBM πλέον. Υπάρχουν και εγχώρια πολλοί καλοί μάνατζερς, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει επηρεάσει πολύ τη Βαλένθια. Υποθέτω ότι έχει το δικό της στυλ με τα καλά της και τα κακά της.
Break για μελομακάρονο?
Μελομακάρονα η εγγύηση η ίδια.
[ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ]
[ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ!]
[ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!]