Ez így nagyon nem igaz. régen alapskill ment alapskill mellett, akinek erősebb alapskillű játésa(i) volt, az nyert (leegyszerűsítve).
Ha multi megy multi ellen mi lesz? Ki fog nyerni? Milyen a jó multi? Melyik posztra mik kellenek és miylen arányban? És mennyi főskill.
Értem a véleményedet. Simán el tudom képzelni, hogy igazad is lesz, más kérdés, hogy maradéktalanul nem értek egyet vele.
Szerintem nincs annyi skill, hogy olyan eszementen nagy legyen a variációs lehetőségek száma. Az meg már mostanra kezd körvonalazódni, hogy egyes posztokhoz mik a közkedvelt kiegészítők. Ezek mértéke mindenképpen különböző lesz, akármit csinálunk, de kevés lesz az olyan ECS a nagyválogatottakban, akiknek nincs mondjuk tempója vagy labdavezetése. A különbözőségek nem biztos, hogy annyira észrevehetőek lesznek, mert a meccs kimenetelét még több másik tényező is befolyásolja, ezek ismertek, forma, csapatszellem, taktika.
Az viszont tuti, hogy különbséget jelent majd, ha egy multis néz szembe egy alapskillessel. Én azt állítom, hogy most ebben a hívjuk mondjuk átmeneti időszaknak, ez a különbözőség nagyon látványosan kijön. Később ezek a különbözőségek csökkenni fognak, és szépen lassan kisimulnak, már csak azért is, mert a csapatok rendszeresen kémkedik egymást az átadón, és egy idő után elkezdi mindenki azt csinálni, mint a másik. Pontosan úgy, ahogy az most is megy.
Ami nagyobb szerepet kaphat, az a már említett edzőszint, valamint a taktika, de az is abból a szempontból, hogy ki mennyire jól ítéli meg a multis-alapskilles arányt a csapatában, mert továbbra is úgy gondolom, hogy meglehet, hogy a monstrék jobban játszanak egy fuss és tüzeljt. Most a taktika szerepe visszaesett valamennyit, mert akinél ott vannak a jó bentre támadók, azok előnyben vannak másokkal szemben. Sok a folyamatosan 2 pontos erőltetését játszó gárda, 1-1-et védekezve minden különösebb változtatás nélkül.