BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.76 in reply to 232639.75
Date: 3/2/2013 11:03:41 AM
Overall Posts Rated:
117117
srácok, tényleg nem érdemes .. felejtsétek már el :D majd donquijote megoldja egyedül..úgyis csak az a jó.

This Post:
00
232639.77 in reply to 232639.73
Date: 3/2/2013 11:49:47 AM
Overall Posts Rated:
350350
Alkalmazkodni kell, igen! Ha az olaszok, szerbek, lengyelek, csehek , spanyolok tudnak, akkor nekünk is tudni kéne. A centerprogram lényege: 1-2. ligásoknak átvenni a 3-4. ligásoktól azokat a centereket, akiket ők nem bírnak finanszírozni. Ezért csináltam a programot. DE!! Hiába soroltam a neveket: Krizsán, Dózsa, Zlatanov. Senki nem írt be nyilvánosan, hogy de jó! Én vinném ezt vagy azt a játékost. Dózsára is egy privát keresés volt, de sajnos elbukik az edzésen a dolog. Azt az edzést meg nem értem kértem, hanem cimi.
Ő bentre mondta, hogy erősítsük továbbra is, én viszont a támadó tempót húznám inkább.
Mivel ő a főnök, az ő szava lesz a döntő, bentre fog edzést kapni… Alul maradtam a Domi-féle tempózással… Megint én vagyok a hibás, mi??
Tempó és kieg edzés: Hogyne számítana a magasság! Pont olyan mint ha egy 183 centis dh helyett 196-ossal szenvednél, akkor meg egy 226-ossal 1 évig fogsz szenvedni!!
Erre tudok konkrét példát mondani: Aczéllal 1 évig kínlódott vele Dzsevasz IR poszton és semmit se lépett! Talán 1 skillt a 13-14. edzésnél… Már majdnem kivágta mérgében…Ennyit a magasságról én is próbáltam támadó tempót adni 208 centisnek nem ment pedig volt vagy 1 szezon benne.
A kis tempós (1-2) játékost jó esetben csak fő skillre tudjuk edzeni, ha lépne is az 1-ről 3-ra az rengeteg időt elvesz feleslegesen a fő skill edzésből.

Úgy gondoltam én is az eltartást, hogy a 100-as játékos mellé van egy komplett csapatod (30-40 emberekkel+ jó cserék!), nagy úgy azért megnézem, hacsak nem rendelkezel 18-20000-es stadionnal…
Attól nem félnék, hogy feledzenék jobban őket! Nem fogják 19-20-ig edzeni, maximum az a hatás lenne, hogy hosszabb ideig bírná eltartani a magas fizust, mint ameddig most.

This Post:
00
232639.78 in reply to 232639.74
Date: 3/2/2013 11:52:18 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az engem = a minket-tel, mert válogatott scout vagyok. Aki bármelyik stábtagot szidja, az a válogatottat is szidja… A válogatott közös kincsünk, mindenkié.

A kérdéseimre nem válaszolni, az meg milyen? Szerinted az szép?
Mindig várom, miért tempóznál 1-es tempót 3-4-ig ha azt írtad Krizsánra utalva: a 4-es tempó is kevés.

13- bv, nudli hidd el! Lehet az MKL-ben nem mindenkinek van 18-as 2 pontosú embere, de az tuti, hogy a szerbek/olaszoknak u21-ben van (halkan mondom, nekünk is van).
Ők legyalulnak minket, ha nem fogjuk meg őket legaláb 16 bv-vel.
Figyi, amikor a világbajnk csapatunk volt, akkor nem tudtam csak kínkeservvel 11 bv-ét hozni. Ami annyit jelentet, Hogy Ferling, Aczél 16-16, Vona 15, Skaliczki 13 és Gedó 14 bv-vel rendelkezett! Tehát egy C poszt 16+15 ECs poszt 16+13 Bd poszt 14 bv-énk volt. Szezon végére sikerült is (16903)
Oké, nem ma volt, de azt aligha hinném, hogy 3*13 bv-vel kiraksz 11-es ratingot ID-re csapatszinten. Max 13-as ts-sel, de olyan meg nincs a válogatottnál, max 9-10..

Valóban lehet más vélemény is, de amíg én vagyok a scout, az lesz, amit cimivel vagy a mindenkori kapitánnyal jóváhagyunk! Ők sosem kérterk tőlem olyat: csinálj csak 12-13 bv-ét! Az lószar, nudli, édeskevés, elhihetnéd.
Mivel én nem szóltam a klubodról, kérlek te is mérsékeld ezt az irányt!
Azt csinálok, ami nekem jól esik.

Mentorkodás: Ja, felőlem lehet 15 fő, nem számoltam azt viszont tudom, hogy minden jó MVP/legenda 90%-ban 4. ligába kerül. Sokszor bothoz, ahonnan cseszhetjük… Azokat ugyanis elbukjuk csípőből. 7-8 szezon válogatott mellett töltött idő mellett hihetnél már nekem!

Mivel a tempó, az nem center fő skill közvetetten, ezért igenis multinak gondolom felhúzni egy Ecs tempóját 10-11-ig. Lehet másképp gondolod, de a tempó nem fő skill edzés, azért az multi ugyanúgy ahogy dh-nál a 2 pontos+bv is multi. Szerintem.

Krizsánt én 20 éves kor végén leadtam másnak, arról hadd ne tegyek már, hogy a kapitánynak ott és akkor egy 16-17-es benti kellett. Ez van. Azt sajnálom, hogy a pattanóját nagyon felhúzták, ahelyett ment volna tempó… De ez sem az én saram.

Elhiheted, hogy nem 2-3 hét egy tempószint 210-es embernél!

Na, ácsi! Honnan veszed, hogy eddig mellébeszéltem??
Minden statisztika, skillek valósak. Ezek szerint te már a számoknak/tényeknek sem hiszel?
Akkor azt mondd meg, mivel lehet téged meggyőzni, hogy a tucatnyi 1-2 kieges magas potosból soha a büdös életben nem lesz „Dávid Kornél”. Az a „selejtes” tucat áll rendelkezésünkre, hogy NT playát edzzünk.

Többször rákérdeztem kaygee-nál, hogy az ilyen 1-2 kiegesből lehet-e Nt: Ő mindig elkeserít, hogy nem valószínű. Akkor egy dolgunk marad: imádkozni a jobb draftért, amiben akad egy Leszkoven2 is!

Mit nem értesz ebből?

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/2/2013 12:28:55 PM

This Post:
00
232639.79 in reply to 232639.77
Date: 3/2/2013 11:59:11 AM
Overall Posts Rated:
113113
Ebben biztos vagyok, hogy feledzenék úgyis 300k-s fizetésig, azok a válogatottak akik úgyis farmokból tartják el a centereiket :) Buták lennének nem kihasználni egy ilyen előnyt, hogy úgyis eltudják tartani, emiatt, hogy mások is versenyben tudjanak maradni, ők is feledzenék, pont ahogy mi is :) És megint ott lennénk, hogy nincs aki eltartsa hosszú távon :)

Ha nem húznák fel 19-20ig, akkor most sem húzták volna fel 18ig... badarság ezt te is látod :)

This Post:
00
232639.80 in reply to 232639.79
Date: 3/2/2013 12:07:40 PM
Overall Posts Rated:
350350
Miért? Szerinted ők most nem anyáznak, hogy a fenébe hogyan fogjuk ezt a játékost (pl 280k) elbírni?
Ha most anyáznak emiatt, akkor egy változtatás hatására megjön az eszük és hagyják 18-on, nem edzik, mert akkor megint anyáznának majd egy sort...

This Post:
00
232639.81 in reply to 232639.80
Date: 3/2/2013 12:19:51 PM
Overall Posts Rated:
113113
De lehetséges, viszont az valószínűbb, hogy a jobb eredmény miatt, páran megkockáztatnák "eddig is elbírtuk" alapon, és ez szépen húzná magával a többséget, hogy lépést tudjanak tartani :) De mivel ezt nem lehet előre tudni, emiatt inkább nem nyúlnék hozzá, ha én fejleszteném az oldalt, mert ha mégsem jön be, akkor 1-2 szezon után megint változtassak... Édesanyám sokat csuklana :)

This Post:
22
232639.82 in reply to 232639.78
Date: 3/2/2013 6:51:37 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
vicces vagy nagyon:)))

Mikor szidtalak? akár nyilvános akár nem nyilvánosan légyszi ird meg . Mikor (kérdőjel)
mert aki gilát szidja az az egész válogatottat szidja :)))

én válaszoltam már a kérdésedre és ezt sztem rajtad kívül mindenki felfogta sajnálom hogy neked ez nem sikerült, azért edzeném még az 1-es tempós játékost is tempóra mert semmit nem ér sztem a 17.-es 2pontos 1-es tempoval.
és a támadó tempo szépen huzza a 2pontost is amivel nem veszit olyan sokat a főkillből...

11 átlag feletti BV-t tettem ki ma az általad irt "nudli lószar" 13-as BV-s Kezdő játékosommal,
És körülnézhetsz MKL-ben is vannak olyan ECS-k akik bőven U21 felett vannak, + ott van a B 3-is , ott se szórtak 30-35pontot róla, mert te ezt állitod, + PL -ben ahol elvileg a legjobb magyar csapatok vannak ott tudsz olyat mutatni hogy 30-35pontot kaptam?
Nizan dobott 30pont felett és nem piskóta játékosoknak ,100ezres fizetéssel!
és megint egy szösszenet tőled : ki mondta hogy 3*13 sztem a jó? direkt írtam hogy mellé azért kell magas BV-s játékos. tehát nem nem jó a 3*13-as belülre az sztem se elég.
próbálod csűrni csavarni a mondanivalómat, de sajna nagyon nem jársz sikerrel.

Mentorkodás: 20-30ról indult 15-20lett most lehet felőled 15.is , nagyon kíváncsi leszek tényleg pár nap múlva hogy mennyi lesz mert biztos vagyok hogy 10 alatt lesz az olyan MVP+ játékos aki kezdő csapathoz kerül.

mellébeszélsz mert nem a kérdésre válaszolsz!
Légyszi válaszolj a kérdéseimre, igy is elszalasztottál jó párat mióta kértelek rá, pedig a kérdőjelet még el magyaráztam hogy néz ki...
Mert tényleg ha nem válaszolsz akkor teljesen felesleges nekem írogatni itt vagy PM-ben mert én sem fogok neked.

Szted mennyit ér egy 17 2pontos 1es tempoval?

Mikor szidtalak?

This Post:
44
232639.83 in reply to 232639.82
Date: 3/3/2013 1:40:29 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
No kérem, végigolvastam az eszmecserét - vagy inkább az eszmefuttatásokat.

Kislányom lassan ébredezik így csak címszavakban leírom a benyomásaimat, véleményemet:

Mindenkinek van rész-egész igazsága, azt kérném, hogy ne a kákán a csomót keressük, hanem a közös nevezőt határozzuk meg. Én ezt olvastam ki:
A pénzügyi része lehetne jobb - ez van, mindenkinek ugyanolyan rossz (ha rossz), esélyek egyenlők, kár fanyalogni rajta, nem fog megváltozni, ez ilyen és kész, fogadjuk el Gila, ne pazarold erre a karaktereket, a játék készítőit nem érdekli sem a te, sem az én protestálásom, sem másé. Oké? Lépjünk tovább innen.

Belső edzésre alapelveket lefektettük, mindenki egyetért(het) az alábbiakban:
Draftfüggő a dolog, de abból kell főzni ami van
MVP-től ha van multizható ember, akkor kell nagyon izgalomba jönni, és őt megfelelő helyre rakni, vagy mentort adni a remélhetőleg lelkes tulaj mellé. Ha van 2-3 ilyen ember is, akkor egyet mindenképp kivennék az U21 esélyesek közül, és eleve multival kezdeni az edzését, ha nincs, nincs.
U21-re edzhetők lennének továbbra is a fakezű Tasi-féle centerek, és az alacsony(7-8) potosak.
Akinek a tempója min.4, azt mindenképp fel lehet húzni U21-nél is a megfelelő szintre, és kell is (nyilván nem a 4-1-1-2-1-1-7-7-7-ről beszélek).
Az eltarthatóság nem lehet probléma, végigcsináltam én is, Tasinál magasabb fizetésű centerünk nem volt előtte sem, és nem lesz soha többé. Akinek nehézségei vannak e téren, a mellé szintén kell egy mentor.

Azt keressük egymás véleményében, ami összeköt, előre visz. Biztos vagyok benne, hogy mindenkit (aki ide írogat) a válogatottak sikeressége vezérel, így álljunk egymáshoz. Nem apróságokon kell fennakadni, meg a pontosvesszőbe belekötni, hanem az alapelveket összerakni (kicsit összeszedettebben, mint én tettem) és kiegyenesednek a görbék.

Vegyétek észre, egy irányba evezünk, még ha valaki kenu lapáttal, van aki evező lapáttal, más meg a kezével is evez.

Nem ébredt fel a kisasszony, ezért nem címszavak lettek mégsem - bocs :)

From: Norbi

To: Domi
This Post:
22
232639.84 in reply to 232639.53
Date: 3/3/2013 4:57:41 AM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
erre még felajánlottam hogy jövőre vállallok akár 5 ilyen csapatot is ha lesz olyan jó draft egyáltalán.

Lehet, hogy ebben én a segítségedet kérném majd! Minden nevelő klubot valahol a mentoráltamnak érzek és amiben tudok segítek is nekik. Amikor azt mondja valaki, hogy edzi a játékost (u21 esélyes, a húzóembereknél is) akkor elmondom Neki, hogy bármiben segítek, ha kérdése van az edzésen kívül akkor hozzám nyugodtan fordulhat. Vannak akik sokat kérdeznek, volt példa arra is, hogy megkért valaki, hogy az irányítóira építsünk egy csapatot, de vannak olyan felhasználók is akik elküldik a játékosok skilljeit, megkérdezik, hogy mi legyen a következő edzés és kész. Annak szerintem Te sem fogsz erőlködni, hogy figyelj már had segítsek légyszi, légyszi, légyszi! Csak annak tudsz segíteni aki szeretné, hogy segítsünk Neki. Az esély mindenkinél megvan és ha Gilát megkéri valaki, hogy a játékosán kívül a csapata irányításában is segítsen akkor segíteni fog, erre én vagyok az egyik példa.

Itt u21-ről beszélünk. Amilyen skilleket bemásoltál valahol (tempó 10, 2p 17, bv 17, patt 15) azt 20 éves kora végére senki nem fogja elérni. Sajnos mivel tényleg nagyon kevés a multis magasember, jó pottal (3-4 évente 1-2), ezért u21-re igenis kellenek a monoskilles centerek. Sajnos ez azzal jár, hogy magas lesz a fizujuk, olcsón lehet eladni...és ebből adódik, hogy kevesen edzenek centert. Egyetértek, hogy a centernek is kell a tempó! De ha u21-re elkezdünk egy 2-es tempót felhúzni 10-re, akkor lemarad a többi centertől alapskillben és az u21-ben érezhető. 5-től már mindenképp érdemes, vannak is ilyenek, biztos, hogy van edzve a tempója.

Az irányító poszt scout sokkal hálásabb, nem nagyon vitatkoznak az edzéssel kapcsolatban és sokan is edzenek. U21-re lesz 40-45 körüli fizetés max és jó áron el is tudja adni a tulaj ha úgy adódik. Ha pedig mégsem edzené a tulaj aki draftolta akkor nagyon könnyen meg lehet győzni, hogy mégis eddze, ha ezek után is kiteszi akkor is van rá vevő. Center scoutként tuti, hogy már megbolondultam volna és ott tényleg minden kis fűszálat meg kell ragadni...ha nem lenne olyan aki 4. ligában bevállal egy szupersztár monoskilles center edzését csak azokat edzenénk akiknek van kiegje, hogy a tulaj majd jobb áron tudjon túltenni rajta, akkor sehol sem lennénk, u21 szinten biztosan nem, mert 21 éves korban még a monoskilles center fölényben van egy multis centerrel szemben, a kevés edzés idő miatt (az NT-hez képest), ezért kellenek és ez ezzel jár sajnos.

Amiket mondasz azok jók, az ecs-dre nagyon kíváncsi vagyok, Te egy jó példa vagy arra, hogy felső ligában is lehet edzeni is és eredményt elérni, vannak szerencsére többen is ilyen tulajok, de sokkal több kellene belőletek! Az biztos, hogy jó példát mutatsz azzal amit csinálsz, hatalmas respekt! Akkor majd PM-ben ezt a mentoros dolgot megbeszélhetjük, ha nekem is áll az ajánlatod :)

This Post:
00
232639.85 in reply to 232639.83
Date: 3/3/2013 4:57:47 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Nagyon jól összefoglaltad, maximálisan egyetértek, ment volna + több is, de csak 1-et engedett a rendszer.

Remélem az egyik fő érintettnek sikerül megértenie ezt az egy irányba evezős dolgot, és megbarátkoznia a gondolattal, hogy itt nem mindenki ellene van...

This Post:
00
232639.86 in reply to 232639.85
Date: 3/3/2013 7:22:25 AM
Overall Posts Rated:
117117
köszönöm Encibenci... látom te felfogtad, amit írtam..vagy csak te is így gondolod?! Úgy látszik csak egyeseknek nem megy, érdekes..

Advertisement