BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XV.

Kérdés és csevegő XV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
202820.800 in reply to 202820.799
Date: 1/2/2012 5:45:40 AM
Overall Posts Rated:
350350
Amikor 3 negyed alatt elmegy a többet akaró csapat 48-50 ponttal, arra gondoltam, hogy túlzó. 1 szint hozzáállás különbségnél! Mi van ha két szinttel akart volna többet, -80 pont? Ez az irreálisan nagy különbség.

This Post:
11
202820.801 in reply to 202820.800
Date: 1/2/2012 7:50:51 AM
Overall Posts Rated:
190190
Azért az TS különbségből is adódó különbség szerintem.

A múltkor ígértem, hogy írok erről, nem tettem, most megteszem. Nagyon nem megfelelő, sem az eredeti, sem a magyar elnevezés, a csapatszellem. Jelenleg a "TS", ha már így hívjuk, úgymond csapaterőnlétként funkcionál, nem pedig csapatszellemként, ezt támasztja alá a növekedése/csökkenése: ha normálisan játszunk, az eredményt is figyelve, akkor nem változik. Ha nem vesszük komolyan meccset, nem fáradunk el, nő, ha pedig apai-anyait beleadunk, hogy na most megmutatjuk, akkor utána a seggünkön vesszük a levegőt és elfáradunk, akkor zuhan. A csapatszellemnek nem így kellene működnie:

Először is, ha már "enthusiasm": lelkesedés, akkor normál hozzáállásnál győzelemnél nőjön, vereségnél meg csökkenjen már, mondjuk, ha ezt a 12-es listát nézzük, 1-el. iErre jöhetne rá a hozzáállásbeli különbség: ha lazázol, a győzelem jobban viszi, a vereség pedig nem csökkenti, miért is csökkentené, ha nem vesszük komolyan a meccset, nem érdekel minket az eredmény sem. Ami szerintem nagyon rosszul működik jelenleg, az a CT. Magyarázzátok el, hogy egy teljes erőbedobással küzdő csapat cspatszelleme miért esne egy kiharcolt győzelem után? Rendben, ha CT-vel veszítek, essen szét a csapat, nem érünk egy marék lepkefingot akkor se ha mindent beleadunk, de ha nyerünk akkor ne zuhanjon már a csapatszellem, a lelkesedés, "enthusiasm"!

A legjobb egyébként a kettő kombinációja lenne, hiszen ha magából mindent kiadó csapat nem teljesíthet mindig ugyanolyan erőnléttel, mint egy folyton lazázó. Én valami ilyesmiként képzelném el ezt a rendszert. Hosszú lett, lehet vitaindító hozzászólás is, várom a véleményeket.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
202820.802 in reply to 202820.801
Date: 1/2/2012 8:17:23 AM
Overall Posts Rated:
2323
Nem értek egyet a mots után, ha győzöl ne essen a "csapatszellem". Teljesen aktuális példa: a konferenciánkat vezető ebben a szezonban még nem lazázott, volt 3 azonos, és 14 "erősebb hozzáállása".
(http://bbtools.oeuftete.com/bbtools/prospectus/52301?seas...)
Tehát, amit te mondasz, mondjuk váltogatva a hozzá állást, egy normál, egy mots (és mondjuk idegenben lesz a mots mindíg), akkor szezon végére 10 körülinek kell lennie.....Viszont ez elég durva, azokkal szemben, akik nem nyírják ki a csapatot minden meccs végére.
Másik példa:
Ha a szezon első 6-7 meccsét lazázom, és utána megint az előző váltott hozzá állással megyek, akkor szezon végére 12es ts-el mehetek playoffra (sok nyert meccs esetén). Ez nekem király, viszont aki fordítva csinálta (szezon elejét felváltva, utána a vége a laza), az baromi sokat bukhat vele.

Mellesleg a kupa meccseket teljesen megöli, hiszen a magasabb osztályban szereplők nem lazázhatnak szezon elején 6 meccset, viszont 3.-4. osztályban meg lehet tenni minden következmény nélkül. Így, kupa 4.-5. fordulója környékén az alsóbb osztályosnak óriási ts előnye lehet. És akkor még egy hazai meccs: el lehet kenni 1.-2. osztályosokat is normál-normál mellet....Ha motsol, akkor még nagyobb az esélye az alsóbb osztályosnak. De ez is ok. Lemotszolja, nyerjen. Ez után ts ügye nem csökken az alacsonyabb osztályosnak, magasabbnak elvileg igen.
Következő kupakör: még egy 1.-2. osztályos csapat: ugyanez miatt nyerhet. Így az alacsonyabb osztályos addig nyer, amíg nem találkozik olyan magasabb osztályossal, aki a szezon elejét lazázza, vagy bevállal egy mots-ot. (akármelyik is történne a felsőbb osztályos baromi nagy hátrányba kerülne saját bajnokságába.....)Illetve, ha egy azonos osztálybelivel játszik, kb azonos ts-el. De ügye itt megint csak kiesik egy, és jöhet magasabb osztályos ellenfél.....

Szerintem is kell valamennyit változtatni a jelenlegi rendszeren, de amit te írtál az elég durva lenne....Kiindulásnak jó, de sok változtatással még lehetne alkalmazni.
U.i.: És itt megint egy régebbi téma, miszerint kupameccsen ne legyen hozzállás-probléma is felvetődik.....

Last edited by ÍvBéla[kisgonosz istenkirálycsászár] at 1/2/2012 8:17:55 AM

This Post:
00
202820.803 in reply to 202820.801
Date: 1/2/2012 8:20:36 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Én speciel egyet tudok érteni a leírtakkal. Anno, mikor kezdtem a játékot, nehezen fogtam fel miért csökkent a csapatszellem győzelem után. Aztán rájöttem hogy működik ez itt és elfogadtam, nem filóztam többet rajta. :)
Mást nagyon nem tudunk tenni, esetleg még javasolhatjuk a változtatást, de gyanítom ahhoz elég nagy társadalmi nyomásnak kellene bekövetkezni.
Az biztos, hogy valamilyen szinten szükség van erre, hogy hozzáállás állításával befolyásolni lehessen a meccseket. Ez főleg azért lényeges, hogy a gyengébb csapatoknak legyen reális esélye erősebb csapatokat is megverni - ugyanis a folyamatosan regisztráló újaknak különben kevés esélye lenne rövidebb távon a régebbi motorosok ellen. Ez pedig egy ilyen játékban előbb-utóbb a felhasználószám drasztikus csökkenését eredményezné.

From: Norbi

This Post:
00
202820.804 in reply to 202820.801
Date: 1/2/2012 8:23:34 AM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
ha egy csapat belead apait anyait akkor ugye jobban játszik a meccsen, emiatt feltételezhető, hogy nyerni fog még ha valamivel gyengébb is a keret...de ha motsal jobban játszik egy csapat és még a ts-e is megnőne és ezáltal még jobbak lennének a kövi meccsre akkor minden meccsen lehetne motsolni egy jobb csapatnak és esélye nem lenne senkinek a csoportjából...én csak erre kaptam fel a fejem...az meg, hogy hogy hívjuk igazából teljesen mindegy szerintem...

This Post:
00
202820.805 in reply to 202820.802
Date: 1/2/2012 8:27:24 AM
Egerszeg Rottweilers
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
a kupameccs is tétmeccs, miért ne legyen hozzáállás? szerintem ott is kell hiszen van tétje a meccsnek...

This Post:
00
202820.806 in reply to 202820.805
Date: 1/2/2012 8:33:38 AM
Overall Posts Rated:
2323
Nem az én problémám. Én is ezzel értek egyet, de régebben volt erről is ötletelés.......

This Post:
00
202820.807 in reply to 202820.802
Date: 1/2/2012 8:58:34 AM
Overall Posts Rated:
190190
A ne zuhanjon MOTSnál, kombinált esetben nem azt jelenti, hogy nem csökken a TS, viszont ne annyival csökkenjen, mint egy vereség esetében. Jelenleg feleződik(?) a csapatszellem azt hiszem. Na: MOTS-os verségnél ez maradhatna is. De győzelem esetén simán lehetne pl az, hogy nem változik meccs után. Következő meccsnapra úgyis esik( vagy nő) eggyel. Persze, sok tesztelést igényelne a dolog, de szerintem nem elrugaszkodott rendszer, sőt, talán nem is olyan nehezen programozható.

This Post:
00
202820.808 in reply to 202820.807
Date: 1/2/2012 9:39:58 AM
Overall Posts Rated:
2323
Jelenleg 2-őt esik mots után (a következő meccs elejére, 10fölött, alatta 1,5 körül lehet).

This Post:
00
202820.809 in reply to 202820.807
Date: 1/2/2012 9:49:17 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az én elképzelésem:

-Megszüntetném a két lépcsős különbséget azaz a laza vs motsot. Ezzel tehát kétféle hozzáállás maradna: laza és normál.
Továbbá korlátoznám mennyiségileg egy szezonban.. Pl 9-10 laza lenne engedve - ebből 3-4 a kupában. Ha kiesel a kupából korán időarányosan csökkenne az éves limit. Be kéne osztani.

-Azzal egyetértek, hogy az eredményesség befolyásolja a csapatszellemet. Miért is? Ne lehessen "büntetlenül" feladni meccsek sorozatát a már korábban általam emlegetett tabella manipulációk kacsán.
Ha sorozatban 6-7-szer kikapsz ne jár jól pusztán a csapatszellem építéssel. Legyen mindenkinek eredményességi (győzelmi) kényszere!

This Post:
00
202820.810 in reply to 202820.808
Date: 1/2/2012 10:03:09 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ez így biztosan nem igaz, jóval nagyobb esések vannak.

Jah, egy két játékos átadón van, ha érdekel valakit valamelyik....

Last edited by Wolwerine at 1/2/2012 10:04:31 AM

Advertisement