BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXI

Kérdés és csevegő XXI (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Chosen

To: Domi
This Post:
00
241411.833 in reply to 241411.827
Date: 9/5/2013 1:27:12 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Te is, meg mindenki, csak épp neked válaszoltam abban a hozzászólásban.Ő ezt mondja, te azt mondod. Engem meg k..ra nem érdekel kinek van igaza. Tele van már a hócipőm ezekkel a pitiáner vitákkal. Aztán meg játsszam el az óvóbácsit, hogy szétválasszam a kölköket a homokozóban. Komolyan mondom...

This Post:
22
241411.834 in reply to 241411.830
Date: 9/5/2013 1:29:48 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Neked meg írtam egy levelet, amint látom olvastad, szeretném, ha megszívlelnéd. Nem akarok többet hallani senkinek a játékosairól, akik bekerülhettek volna, ha a nagyanyám villamos lett volna. Meg hasonlók.

Egyszer fogtok csak kiakasztani...

This Post:
11
241411.835 in reply to 241411.830
Date: 9/5/2013 1:30:58 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Saját magad írtad le a jelenlegi skilljei közül jó néhányat...
21év elején hogy nézett ki ennyit másolj csak be...
Különben is neked nem fontos a klubcsapatod- ezt Te állítottad, akkor miért nem mutatod meg?
Miért állítasz valótlant?
Hányszor játszottál Te blank taktikávak? milyen észrevételeid vannak vele kapcsolatban?

Attól hogy rólam folyamatosan próbálsz olyat állítani aminek nincs valóságalapja az konkrétan vicc, hogy ezt folyamatosan megúszod..

Gyere az első osztályba mutasd meg milyen tökös gyerek vagy, nyerd meg a kupát, ha Te mindent tudsz erről a játékról...

Lehet engem azért cseszegetni, mert nem jutottunk ki az EB-re , Bolgár meccset, elrontottam, sőt az észtet is így utólag,,,
Ez van sajnáltam akkor is és most is...
de ne gyere nekem farkassal akinél most 19év végén is néz ki jobban játékos mint ő 21év elején nézett ki, és legfőképp ne állítsál valótlant.

From: Wolwerine

This Post:
00
241411.836 in reply to 241411.832
Date: 9/5/2013 1:31:49 PM
Overall Posts Rated:
190190
Nincs minimum, majd keresgélek:) Jó indulókkal rendelkező magas irányítókból nagyon sok mindent ki lehet hozni. De jöhet alacsony center is. Kísérletezgetni fogok, miből mit lehet csinálni:)

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
241411.837 in reply to 241411.816
Date: 9/5/2013 1:36:38 PM
Overall Posts Rated:
310310
Igen, én is azt mondtam, hogy nem edzenék passzolást. Csakhogy én azt is mondtam, hogy első a klubérdek, második a válogatott. Sőt, konkrétan azt, hogy magamnak edzek és ha bekerül, az csak plusz. Kérhetne Domi Czédlinek 18 pattanót, meg is mondanám neki, hogy nem fogom megcsinálni. Te viszont alig pár hozzászólással ezelőtt fejtegetted, hogy a kapitány szava szent és mekkora szemét, aki nem aszerint edz, amit kérnek tőle. És nem uszítok ellened, csak már rohadt fárasztó, hogy mindenkit savazol, aki nem pont ugyanazt mondja és gondolja, mint te.
Amúgy 2 szint passzt kért neki, az 5-6 hét edzés. A szezon első 8 hetében (amíg versenyben voltunk a válogatottal) kapott összesen 3 passz edzést.
Farkast ne rajtam kérd számon, nem tudom, miért döntött úgy, hogy nem hívja be, de biztos volt valami hiányossága. Ha személyes okokból nem hívta volna be, akkor Verebes sem lett volna bent.

Remélem, ezt nem gondoltad komolyan, hogy mindenki neveljen 25k-s bedobót. Emlékezetem szerint volt már ilyen időszak, nem volt túl jó szitu. Minek neveljen 10 csapat semmire nem használható bedobókat? Hogy aztán csalódjanak, mert nem kerülnek keretbe? Ráadásul pont te kardoskodsz a monsterek mellett. Neveljenek monstereket! Ja, hogy azokat nem tudják eltartani? Na ehhez kell a stadion. Azt kéne belátnod, hogy ha veszel két ifit, kétszer cserélsz edzőt az minimum 1 milla. Négy szezon után, ha szerencséd van, el tudod adni a kettőt 1,4 milláért, azaz "keresel" 400k-t. 4 szezon alatt! Ha azt az egy millát stadionra költöd, az másfél szezon alatt megtérül, négy szezon alatt keresel vele kb 1,5 millát. És az utána is termeli a pénzt a végtelenségig, míg ha a játékosod egyszer eladod, akkor abból soha többet nem lesz pénzed. Olyat meg én sem mondtam, hogy minden negyedik ligás építsen 18ezres stadiont, vagy költsön rá első pár szezonban 5-6 millát. Azt mondtam, hogy egy-másfél szezonon keresztül, amit tud költse erre és utána eddzen. Mert addigra már meglesz a háttér, ami szükséges a neveléshez.

Na igen, megint előjött a statos kérdés. Mondhatod, hogy miért ad csak 5 főt a 80 első- és másodosztályú csapat. Meg nézheted úgy is, hogy az a 80 csapat ad 5 főt és mellettük 12 főt ad a maradék 818 harmad- és negyedosztályú. Magyarul a "felső 10%" adja a kerettagok közel 28%-át. Az meg nettó baromság hogy lejjebb kell edzeni. Mindenki edz, aztán aki a legjobbat edzi, annak bekerül a játékosa, ilyen egyszerű ez. Első ligás amúgy azért nem edz (tisztelet a kivételnek), mert nem teszi tönkre a klubcsapatát azzal, hogy 18-20 éveseket játszasson, amikor az ellenfelének 10-szer akkora fizetésű játékosa van arra posztra, még cserének is.

Azt meg régóta tudjuk, hogy mások jobban megoldották. Minket nem érdekel annyira a válogatott sorsa, őket meg igen. Ettől még nem vagyunk rosszabbak és nem szeretjük kevésbé a hazánkat (az igazit, nem ezt a pár bitet itt). A baj nem az, hogy kimondod, hogy mi nem vagyunk annyira lelkesek, hanem az, hogy szó szerint lehülyézed azokat, akiket nem érdekel a válogatott, mert esetleg kikapcsolódni, játszani, versenyezni járnak ide. Meg az, hogy konkrétan lehazaárulózod, aki nem edz. Na ez már nem normális dolog.

Don't feed the troll
This Post:
00
241411.838 in reply to 241411.817
Date: 9/5/2013 1:41:41 PM
Overall Posts Rated:
310310
Bocsánat, félreérthető voltam. U21-re nevelésről beszélgettünk éppen, még ha nem is írtuk le. 21 éves korig, ha kinevelsz egy elit multis játékost, az tuti tényleg kelendő lesz. Csakhogy eddig nem nagyon láttam rá példát. Mármint egy-két eset biztos volt, de azért nem hemzsegnek, magyarul, aki most kezdi a játékot, az nem fog olyat kinevelni.
Ami az edzetés költségeit illeti, igazad van abban, hogy hoznak is a konyhára, de ugyanakkor olyan játékost edzel, akit el fogsz adni, annak a kárára, aki nálad marad akár 10 szezonon keresztül is. Szóval hosszútávon az bizony kiesés. Amúgy nyilván más szint az MKL, ahol megengedheted magadnak, hogy három válogatottat tarts el, mint a frissen regisztrált negyedosztályú csapat, aki egyből 18 éveseket edzene válogatottságig. Ő bizony belerokkan, még mielőtt élvezhetné a hasznát.

Don't feed the troll
From: Norbi

This Post:
00
241411.839 in reply to 241411.836
Date: 9/5/2013 1:52:31 PM
Egerszeg Rottweilers
II.3
Overall Posts Rated:
173173
Second Team:
Badacsony Walkers
Igen, az tuti, hogy van benne potenciál :) majd ha lesz időd akkor megírhatnád, hogy körülbelül mire gondolsz, mik a variációk amiket elképzeltél! :) akár pm-ben, de ha nem akkora titok, akkor ide is leírhatnád, hátha más is kíváncsi rá. Én nagyon! :)

This Post:
00
241411.840 in reply to 241411.834
Date: 9/5/2013 1:57:13 PM
Overall Posts Rated:
350350
Nem akarok összeveszni senkivel most sem. Hagyjatok békében és kussba leszek.

Charlie, akkor folytassuk pm-ben.. ha már nem lehet nyilvánosan köhögni vagy levegőt venni sem...
Bár most 2 napig nem leszek gépnél

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 9/5/2013 1:59:11 PM

This Post:
00
241411.841 in reply to 241411.840
Date: 9/5/2013 2:23:20 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Hát ne vessz össze senkivel... Pár hete megkértelek valamire, ha rövid a memóriád keresd vissza a levelet. Persze megteheted, hogy magasról leszarod a kérésem... A mártírt meg ne játszd, nem áll jól.

This Post:
00
241411.842 in reply to 241411.841
Date: 9/5/2013 2:29:11 PM
Overall Posts Rated:
8181
Én is megpróbálom terelni a témát :)

Egy NBA.com-on található, Marc Gasolról szóló cikkben szerepel ez:
"According to NBA.com/Stats, Gasol's +5.4 score differential ranked second among NBA centers; additionally, Memphis enjoyed a +7.5 score differential when Gasol was on the court compared with -3.9 when he was on the bench."

Általában szoktam érteni a statisztikákat, de itt valami nem világos. Hogyan lehet különböző Gasol +/- mutatója, és a Memphis "amikor Gasol a pályán volt" +/- mutatója?
A játékos +/- mutatója nem azt az időszakot jelzi, amikor ő a pályán volt? Ha igen, hogyan különbözhet ettől a csapat ezen időszakra vonatkozó mutatója, ha egyszer az is a dobott/kapott pontokat számolja?
Nem tudom, mit nem értek, segítsetek :D

This Post:
00
241411.843 in reply to 241411.842
Date: 9/5/2013 2:34:55 PM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Szerintem ez nem a +/- mutatóra vonatkozik. Hanem a csapat ponttermése átlagosan annyival jobb, ha ő a pályán van.

Advertisement