Γνωρίζοντας ότι στην ζωή σου έχεις συναντήσει αρκετούς σημαντικούς ανθρώπους λόγω του επαγγελματός σου και σίγουρα θα έχεις ζήσει κάποιες συγκλονιστικές στιγμές. Ποιο δημόσιο πρόσωπο σου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και ποια στιγμή της καριέρας σου θυμάσαι ποιο έντονα!Μετά από πολλά χρόνια στο ελεύθερο ρεπορτάζ, ο διευθυντής μου θέλησε να μου δώσει προαγωγή.Χρίστηκα λοιπόν πολιτικός και στρατιωτικός συντάκτης. Άντεξα ενάμιση χρόνο.Σαπίλα και ξεφτίλα. Με παρακάλια γύρισα ξανά στο ελεύθερο.Στο πεζοδρόμιο δηλαδή.Εκεί ήταν όλα αυθεντικά.Ανάμεσα σε όσους μίλησα και γνώρισα ήταν ο Ρωχάμης-κακοποιός, χωρίς ωστόσο να έχει πειράξει έστω και τρίχα ανθρώπου-και ο μύθος του ελληνικού κινηματογράφου, Αλέκος Αλεξανδράκης. Και οι δύο ήταν αληθινοί. Ο πρώτος είχε αληθινή μαγκιά και ο δεύτερος αληθινή συστολή.Γνώρισα και ήρωες διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ.
Τέλος τι πιστεύεις θα έχουμε grexit? Όσο για στιγμές;Η περιγραφή της μοναδικής ιερόδουλης που σώθηκε από τον δράκο με το βανάκι που τις βίαζε και τις τεμάχιζε.Τα δάκρυα των Τούρκων διασωστών όταν έβγαλαν ζωντανό ένα παιδάκι από ένα ορφανοτροφείο μετά από τρεις ημέρες στο μεγάλο σεισμό στο Ερζερούμ της Τουρκίας. Τα δικά μου δάκρυα όταν από τον ALPHA που τότε ήταν στο Ρέντη με έστειλαν στο Μενίδι στον σεισμό του 99 και συνειδητοποίησα το μέγεθος της καταστροφής μπροστά σε μια πολτοποιημένη πολυκατοικία όπου έφτασα όταν έβγαζαν μια έγκυο κοπέλα νεκρή. Και το ταξίδι στους Λειψούς όπου βρισκόταν το σπίτι του αρχηγού της 17Ν, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου...Δυστυχώς οι τραγωδίες σου μένουν στο μυαλό.
Πάμε τώρα σε δύο ερωτήσεις επικαιρότητας, Τι πιστεύεις θα έχουμε grexit? Ελπίζω πως όχι. Κάθε γενιά ζει τον δικό της πόλεμο. Εμάς μας έλαχε αυτός. Εύχομαι να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές.
Ποια είναι η γνώμη σου στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή? Αυτό που πιστεύω είναι ότι στο παζλ της Ευρώης κάθε χώρα πρέπει να έχει ένα ρόλο. Όπως η Κύπρο είναι πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων, έτσι κι εμείς πρέπει να γίνουμε οι Φιλιππινέζοι της Ευρώπης.Έχουμε το μεγαλύτερο μήκος ακτογραμμών, ήλιο όλο το χρόνο, 200 νησιά την ώρα που άλλοι έχουν δύο και πολλά άλλα. Άρα μέσα στο ευρώ, να μας νοικοκυρέψουν οι σοβαροί Ευρωπαίοι που έχουν εξίσου μεγάλη ευθύνη για την κατάντια μας. Κόψτε πρόωρες συντάξεις, μειώστε το υδροκέφαλο Δημόσιο, εναρμονίστε τη φορολογία κύριοι Ευρωπαίοι αλλά με τον εξής όρο. 12 μήνες το χρόνο θε στέλνετε τουρίστες να μας τα ακουμπάνε. Θερινός τουρισμός, χειμερινός τουρισμός, ιατρικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, ορειβατικός τουρισμός, yoga retreet, τα πάντα όλα.Θα σας κάνουμε μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ, σπα, ντεκαπάζ, ότι γουστάρετε αλλά θα μας τα ακουμπάτε.Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία μας. Τα φιστίκια Αιγίνης που παράγουμε είναι νοστιμότατα αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι. Πολλές έξυπνες Φιλλιπινέζες σε βάθος χρόνου έγιναν τελικά πιο πλούσιες από τα αφεντικά τους.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για την πληθωρική συνέντευξη όπως του την ζητήσαμε.
Να υπερθεματίσω λίγο στο σημείο του Ρωχάμη. Ο Ρωχάμης είναι και αυτός Ευβοιώτης και υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση ότι ήταν μεγάλος εγκληματίας. Αυτό δεν είναι αλήθεια, απλά έγινε θρύλος γιατί έκανε 4-5 ευριματικές δραπετεύσεις.
Δημήτρη σε ευχριστώ πολύ, το δώρο μου είναι ένα τραγούδι που δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά πιστεύω ότι θα σου αρέσει.
https://www.youtube.com/watch?v=8OvhgSDwQJcΥ.Σ Όσο για την yoga δεν συνιστάται από τους ιερείς μας!
Last edited by Cownboy at 6/21/2015 4:43:34 AM